Δουλεύει για την εφορία

SHOWBIZ
Ο Νίκολας Κέιτζ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας με τίτλο «National Treasure: Book Of Secrets».

Δουλεύει για την εφορία

«Πριν δούλευα γιατί το ήθελα, τώρα δουλεύω γιατί πρέπει». Ο Νίκολας Κέιτζ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα οικονομικά του, οπότε γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη για να ρεφάρει. Παραδέχεται όμως ότι δεν είναι και το καλύτερο να χρειάζεται να εμπλέκεις την τέχνη με την εφορία.
      
Το Οσκαρ για το ρόλο του στην ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» αντί να φέρει τύχη στον Νίκολας Κέιτζ του έφερε ατυχία. Τα βάσανά του ξεκίνησαν από έναν απατεώνα μάνατζερ που τον οδήγησε -εν αγνοία του- σε λανθασμένες επενδύσεις και φορολογικές ατασθαλίες. Μάλιστα εκκρεμεί δίκη για τον μάνατζερ. Στο μεταξύ όμως ο Κέιτζ κάνει καθημερινό αγώνα δρόμου από το πλατό της μιας ταινίας στο πλατό της άλλης. Παράλληλα για να πληρώσει τους διαφυγόντες φόρους έχει αρχίσει να ξεπουλάει περιουσιακά του στοιχεία.

Η περιουσία του πριν από την εμπλοκή της εφορίας περιλάμβανε δεκαπέντε σπίτια -ανάμεσά τους τρεις πύργοι-, δύο μικρά νησιά στις Μπαχάμες, τέσσερα γιοτ και είκοσι δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων εννέα Rolls Royce. Σήμερα έχει αρχίσει να χάνει κομμάτια της. Πρώτη «έφυγε» η συλλογή με σπάνια κόμικ, που πουλήθηκε 1,6 εκατ. δολάρια.

Εξαιτίας όλων αυτών ο Κέιτζ αποφάσισε να σταματήσει να σκηνοθετεί, ώστε να γυρίζει πολλές ταινίες ταυτόχρονα, ως πρωταγωνιστής φυσικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να πληρώνει την εφορία και να σώσει όσα περισσότερα καταφέρει από την περιουσία του. Ωστόσο υπερασπίζεται τις ταινίες που κάνει και δεν θέλει να τις λένε ταινίες δεύτερης διαλογής. Το κασέ του τώρα είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία, ενώ όταν δανείζει τη φωνή του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων εισπράττει ένα εκατομμύριο δολάρια.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Ο Νίκολας Κέιτζ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας με τίτλο «National Treasure: Book Of Secrets».