Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Θρήνος στην αυλαία του «μαύρου κύκνου»

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από τη βουτιά θανάτου της Λένας, ευαίσθητης πρίμα μπαλαρίνας και κόρης του πρώην υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή

eqwrwaef 1«Πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη η βουτιά θανάτου που έκανε η 48χρονη κόρη του πρώην υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή, Λένα, από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του πατέρα της.

Το τραγικό συμβάν συγκλόνισε τους πάντες και σκόρπισε θλίψη, ανεξαρτήτως αν κάποιος είχε ή όχι σχέσεις με την οικογένειά της. Το νήμα της ζωής της 48χρονης Λένας κόπηκε απότομα το βράδυ της Τετάρτης, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους της αλλά και τους συνεργάτες του πατέρα της, που συντετριμμένοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμα ότι δεν βρίσκεται πια κοντά τους. Και μόνο το «βαρύ» όνομα της κόρης του πρώην υπουργού αρκούσε για να προκαλέσει σοκ στην πόλη.

Γείτονες στην οδό Ερμού 55, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού που σημάδεψε με την παρουσία του το πολιτικό σκηνικό της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, έβλεπαν συχνά τη 48χρονη να το επισκέπτεται. Αλλωστε, από νεαρή ηλικία βοηθούσε τις πολιτικές δραστηριότητες του πατέρα της, χωρίς όμως να ασχοληθεί ποτέ η ίδια ενεργά με την πολιτική, αν και ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Ολοι όσοι αντίκριζαν τη Λένα, όπως την αποκαλούσαν, είχαν να eqwrwaef 2πουν έναν καλό λόγο για την πάντα σεμνή, χαμογελαστή και μετρημένη κόρη του πρώην υπουργού. Η Λένα Παπαθεμελή δεν είχε παντρευτεί, καθώς -όπως φαίνεται- τη γέμιζε να δίνει την αγάπη της σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια. Ιδιαίτερη στοργή έτρεφε και για τα ζώα. Μάλιστα πολλές φορές εξασφάλιζε φαγητό για τα αδέσποτα.

Κατάστημα με είδη μπαλέτου

Η κόρη του Στέλιου Παπαθεμελή διατηρούσε κατάστημα με είδη μπαλέτου απέναντι από τη μητρόπολη, στην οδό Αγίας Σοφίας. Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς σίγουρα έχουν eqwrwaef 3κοντοσταθεί στην εντυπωσιακή βιτρίνα του καταστήματος για να τη θαυμάσουν.

Αρκετοί ίσως να μη γνώριζαν ότι η ιδιοκτήτρια που εξυπηρετούσε την πελατεία της ήταν η κόρη του γνωστού πολιτικού άνδρα. Χθες τα κατεβασμένα ρολά και η αναγγελία της κηδείας στην πρόσοψη του καταστήματος ανάγκασαν πολλούς να κάνουν τον συνειρμό…

Το κατάστημα αποτελούσε ένδειξη ότι μεγάλη αγάπη της Ελένης Παπαθεμελή ήταν το μπαλέτο. Οπως λένε οι άνθρωποι που την ήξεραν, υπήρξε πρώτης τάξης πρίμα μπαλαρίνα και λάτρευε τον χορό. Ισως μέσα από τις κινήσεις του μπαλέτου να έβρισκε διέξοδο ώστε να εκφράσει τα συναισθήματά της, έλεγαν. Η ίδια είχε πολύ καλή γνώση αγγλικών και γαλλικών, έκανε μεταφράσεις και με τον τρόπο αυτό είχε έρθει κοντά στη λογοτεχνία και σε μεγάλους συγγραφείς. Ενα από τα βιβλία που μετέφρασε αφορούσε τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, πρόσωπο που φαίνεται πως την ενδιέφερε ιδιαίτερα, καθώς γνώριζε αρκετούς συγγραφείς από όλο τον κόσμο που είχαν ασχοληθεί με τη ζωή της θρυλικής Ελληνίδας.

Ο τραγικός πατέρας μετά βίας στεκόταν όρθιος

Σσυγγενείς και φίλοι της οικογένειας Παπαθεμελή αψήφησαν την αφόρητη ζέστη χθες το απόγευμα και πήγαν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας για να πουν το τελευταίο αντίο στη Λένα eqwrwaef 5Παπαθεμελή, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή.

Πολλοί φίλοι και στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού ήταν εκεί για να του σφίξουν το χέρι και να τον συμπαρασταθούν στις δύσκολες ώρες που περνάει. Ο τραγικός πατέρας Στέλιος Παπαθεμελής προσπαθούσε με πόνο ψυχής να συγκρατήσει τα δάκρυά του σφίγγοντας διαρκώς τα χέρια του. Επέδειξε τεράστια ψυχραιμία και μόνο το βλέμμα του μαρτυρούσε ότι περνούσε τις πιο δύσκολες στιγμές, που κανένας πατέρας δεν θέλει να ζήσει. Δίπλα του η σύζυγός του Κατερίνα και η άλλη του η κόρη, Αγγελική, που προσπαθούσε να τους δίνει κουράγιο. Η Αγγελική eqwrwaef 4βρισκόταν στην Αθήνα όταν την ειδοποίησαν ότι η αδελφή της Λένα είχε ένα τροχαίο, για να μην τη στενοχωρήσουν. Ομως, στο τρένο για Θεσσαλονίκη έπαθε σοκ όταν άκουσε τους συνεπιβάτες της να σχολιάζουν τα δυσάρεστα νέα που είχαν διαδοθεί γρήγορα, ότι η αδελφή της δεν ήταν πλέον στη ζωή! Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην εκκλησία ήταν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που συνδέεται με τον κ. Παπαθεμελή από τα παλιά χρόνια, όταν και οι δύο ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από τον πολιτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης το «παρών» έδωσαν, μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, μια και ο κ. Παπαθεμελής είχε εκλεγεί το 2010 δημοτικός σύμβουλος και ήταν επικεφαλής συνδυασμού.

54t2443y345

Μέσα στον ιερό ναό -όπου δεν έπεφτε καρφίτσα- επικρατούσε βουβός πόνος, καθώς κανείς δεν είχε κουράγιο να μιλήσει για την τραγωδία. Οι περισσότεροι γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η 48χρονη, ωστόσο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο απότομα. Μόνο τα λόγια του μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβα που τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία αντηχούσαν μέσα στην εκκλησία.

 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...