"Ανθρωποι της νύχτας σκότωσαν τον Παναγούλια"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για ανοιχτούς λογαριασμούς του θύματος με νονούς κάνει λόγο ο δικηγόρος του

"Ανθρωποι της νύχτας σκότωσαν τον Παναγούλια"

 Αμέτρητα ερωτήματα εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 22χρονου Θοδωρή Παναγούλια, στις 30 Ιουλίου 2006, στην Ακράτα Αχαΐας. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Γιάννη Βάκρινου και του γιου του Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε στην «Espresso» για τις φήμες που θέλουν πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση νονών της νύχτας, ενώ στέκεται κυρίως σ’ ένα άγριο επεισόδιο που σημειώθηκε στην Ακράτα, μεταξύ νεαρών από την περιοχή και Πατρινών, την προηγούμενη της δολοφονίας:

«Το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, ο άτυχος νεαρός είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού τεσσάρων Πατρινών που έγινε στην Ακράτα. Φεύγοντας, μάλιστα, οι Πατρινοί απείλησαν ότι θα επανέλθουν. Την επομένη έγινε το μοιραίο για τον άτυχο νεαρό». Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο «αποσιωπήθηκε εντέχνως από τους μάρτυρες που είχαν εμπλακεί εκεί και το εμφάνισαν ως μη γενόμενο ή ως κάτι πάρα πολύ ελαφρύ». Ο ίδιος είπε ότι είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία, αλλά όταν πήγε βρήκε ένα μαγαζί κατεστραμμένο, ενώ δεν έγινε καμία μήνυση.

«Από καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής του Παναγούλια, προκύπτει ότι ο 22χρονος, το προηγούμενο βράδυ από τη δολοφονία του, κρυβόταν και δεχόταν τηλεφωνήματα που τον τρομοκρατούσαν. Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν, επίσης, ότι κάποιοι τον απειλούσαν. Μάλιστα, σημαντικό είναι το γεγονός ότι δύο αυτοκίνητα, προφανώς με άτομα από την Πάτρα, τον πήραν ξημερώματα (στο διάστημα μετά τον καβγά και προτού βρεθεί στις γραμμές του τρένου) με άγνωστη κατεύθυνση». Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία που αναφέρει ότι μέσα στη φυλακή έγιναν γνωστά αρκετά στοιχεία για το φόνο του Παναγούλια και μάλιστα οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν αμέσως μετά τις συλλήψεις νονών της Πάτρας, για άλλους λόγους.

Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει ο φόνος του άτυχου 22χρονου με τους μπράβους της Πάτρας, με τους οποίους ο Παναγούλιας φέρεται να μην είχε την παραμικρή σχέση; Οπως λέει ο κ. Χρονόπουλος, «στον τσακωμό που έγινε στην Ακράτα θεωρώ ότι εμπλέκονταν κάποια άτομα που είχαν σχέση με τις φήμες που έχουν ακουστεί τελευταία». Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης τον περιβόητο Αλβανό μάρτυρα και για το λόγο αυτό έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες, για να επιστρέψει ο αλλοδαπός στην Ελλάδα.

«Θέλουμε ο Αλβανός να έρθει στην Ελλάδα, διότι θα πει μετά βεβαιότητας ότι αυτά που φέρεται πως είπε στις δύο επίμαχες καταθέσεις του στην Ασφάλεια Αιγίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εχουμε και μάρτυρες να το βεβαιώσουν αυτό και πιστεύω ότι κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει πλέον εις βάρος των πελατών μου. Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα προτίθεμαι να καταθέσω αίτηση αποφυλάκισης».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ