Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Οι έφηβοι βουλιάζουν στο αλκοόλ

Καταλήγουν στα νοσοκομεία ημιλιπόθυμοι με οξεία μέθη

Ο τραγικός θάνατος της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Πάσχα του 2011, φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει τους ανηλίκους σε περιοχές της Κρήτης όπου τα περιστατικά μέθης διαδέχονται το ένα το άλλο!

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα εφήβων που πίνουν μέχρι τελικής πτώσης και καταλήγουν ημιλιπόθυμοι στο νοσοκομείο έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας και προκαλούν έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία αλλά πλέον και στις εισαγγελικές Αρχές! Μόνο στα Χανιά το περασμένο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον δέκα ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 16 ετών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο γενικό νοσοκομείο με συμπτώματα οξείας μέθης! Αρκετά περιστατικά μάλιστα χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ιδιαίτερα σοβαρά, με τους νεαρούς να χρειάζονται πολυήμερη νοσηλεία και μια σειρά εξετάσεων.

Οι ατίθασοι έφηβοι δεν αρκούνται σε ένα αλκοολούχο ποτό, αλλά πίνουν ανεξέλεγκτα, πολλές φορές αναμειγνύοντας διαφορετικά είδη, με αποτέλεσμα να χάνουν κάθε επαφή με το περιβάλλον και να φτάνουν σε άθλια κατάσταση στα χέρια των γιατρών! Η αύξηση των κρουσμάτων μέθης ανηλίκων έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κόλπους του νοσοκομείου, η διοίκηση του οποίου έκρινε πως για τα περιστατικά πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως η επιδείνωση της κατάστασης χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και απαιτεί την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα!

Η αδικοχαμένη Στέλλα

Οι μνήμες του θανάτου της 16χρονης Στέλλας παραμένουν νωπές. Ηταν ξημερώματα της Ανάστασης το 2011, όταν μια αθώα βόλτα με τον 17χρονο κολλητό της κι έναν 23χρονο φίλο του κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία. Οι δύο νεαροί, αφού πρώτα της έδωσαν να πιει περισσότερο από μισό μπουκάλι ουίσκι σε διάστημα μισής ώρας, την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, όπου επιχείρησαν να τη βιάσουν, ενώ βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Μόλις η νεαρή μαθήτρια έχασε εντελώς τις αισθήσεις της, οι δύο δράστες τη μετέφεραν πανικόβλητοι στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς ως οξεία μέθη. Ομως λίγες ώρες αργότερα η υγεία της 16χρονης παρουσίασε επιδείνωση και το άτυχο κορίτσι κατέληξε. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων καταδίκασε τον 23χρονο σε φυλάκιση επτά ετών για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία, ενώ ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως κρίθηκαν και δύο ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...