Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπισμπίκης στο Παρίσι για το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο του Παναθηναϊκού

Στο «χρονοντούλαπό» του έψαξε ο Βασίλης Μπισμπίκης και ανέσυρε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Στο σφυρί ο «άγνωστος» γάμος της λαίδης Νταϊάνα

Φωτογραφίες από τη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ μετά τη γαμήλια τελετή της Lady D με τον Κάρολο βγαίνουν σε δημοπρασία στις 24 Σεπτεμβρίου

Ψιθυρίζοντας ενθαρρυντικά λόγια στο αυτί της πεντάχρονης παρανύμφου της την οποία κρατάει αγκαλιά, η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δείχνει -αν και νύφη- να νοιάζεται περισσότερο για τη διάθεση της μικρής παρά για το τσαλάκωμα του νυφικού της, την ώρα που περπατάει μέσα σε μία από τις μεγαλειώδεις αίθουσες του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Αυτό είναι ένα από τα 14 φωτογραφικά ντοκουμέντα από το παρασκήνιο του γάμου του πρίγκιπα Καρόλου με τη λαίδη Νταϊάνα που έγινε το 1981 και τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών RR Auctions στις ΗΠΑ.

«Η μοναδική αυτή συλλογή φωτογραφιών», όπως χαρακτηρίζεται από τον οίκο, απαρτίζεται από ανέκδοτα ενσταντανέ των όσων συνέβησαν στη δεξίωση που δόθηκε στο Μπάκιγχαμ στις 29 Ιουλίου του 1981, μετά τη γαμήλια τελετή που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Μέχρι τώρα οι φωτογραφίες βρίσκονταν στα χέρια βοηθού του Αγγλου φωτογράφου Πάτρικ Λίχφιλντ, η ευγενής καταγωγή του οποίου τού εξασφάλιζε ανεμπόδιστη πρόσβαση στη βασιλική οικογένεια. Οι έγχρωμες φωτογραφίες, διαστάσεων 7×5, έχουν την υπογραφή του Λίχφιλντ στο πίσω μέρος, ενώ όλες συνοδεύονται από μια λεπτομερή επιστολή που εξηγεί ενδελεχώς την προέλευσή τους.

41232315r4 2
«Ημουν βοηθός του λόρδου Πάτρικ Λίχφιλντ, του μόνου φωτογράφου που είχε το δικαίωμα να τραβήξει ανεπίσημες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας και των καλεσμένων της, όταν επέστρεψαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη γαμήλια δεξίωση. Αυτά είναι τα πρωτότυπα. Οι ασπρόμαυρες τυπώθηκαν από εμένα σε ένα σκοτεινό θάλαμο στο Aubrey Walk, μόλις λίγες ώρες μετά τον γάμο. Οι έγχρωμες τυπώθηκαν από ένα εργαστήριο που εμπιστευόταν ο Λίχφιλντ» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που συνοδεύει τις φωτογραφίες και η οποία θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του αγοραστή τους.

Στις έξι από τις μεγαλύτερες φωτογραφίες η Νταϊάνα εμφανίζεται περιστοιχισμένη από τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κάρολο, την πριγκίπισσα Αννα, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και τον Αντριου.

Η παράνυμφος

Στις τρεις, που είναι από τις πιο τρυφερές, η Νταϊάνα φαίνεται να έχει επικεντρωμένη την προσοχή της στην πεντάχρονη Κλεμαντίν Χάμπρο, τη μικρότερης ηλικίας παράνυμφό της. Σε μία άλλη η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται να παρακολουθεί με ενδιαφέρον σε μια τηλεόραση της εποχής τις αντιδράσεις του κόσμου που επευφημούσε το νέο ζευγάρι.

«Απ’ όσο ξέρω, καμία από αυτές τις φωτογραφίες δεν έχεο δημοσιευτεί. Πολύ λίγοι άνθρωποι τις έχουν δει» καταλήγει ο νυν ιδιοκτήτης τους, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...