Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Πού χάθηκε ο Γιώργος Ματαράγκας

Τα χρόνια της επιτυχίας στην τηλεόραση και η «αποτοξίνωση» εκτός πλατό ■ Το όνειρο του ποδοσφαίρου, η πολιτική και ο γιος που άλλαξε τη ζωή του

Ο 54χρονος Γιώργος Ματαράγκας είναι ο μακροβιότερος ηθοποιός στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή», αφού έπαιξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, επί 15 συνεχή χρόνια, υποδυόμενος τον υποπλοίαρχο Ευθύμη και τον Πάρη αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια, με πολύ διάβασμα και καθημερινό όρντινο στις 8.00 πρωί και γυρίσματα που ξεπερνούσαν τις 12 ώρες. Τα σίριαλ που άφησαν εποχή τού έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, αφού οι τηλεθεάσεις ήταν οι υψηλότερες στην ώρα προβολής τους για πολλά χρόνια. Οταν το 2006 έπεσαν τίτλοι τέλους στις σειρές του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Ματαράγκας χρειάστηκε περίπου μία οχταετία για να ξαναπιάσει στα χέρια του βιβλίο.

«Επειτα από τόσο εντατικό διάβασμα νύχτα και μέρα, άρτια αποστήθιση των διαλόγων, γιατί ο Νίκος Φώσκολος ήθελε ακριβώς να αποδίδουμε τα όσα έγραφαν οι σεναριογράφοι, σωματική και ψυχική εξάντληση, μου ήταν αδύνατον να διαβάσω ακόμα και μια παράγραφο περιοδικού που έγραφε κάτι για μένα! Χρειαζόμουν πλήρη “αποτοξίνωση” για να ηρεμήσει το μυαλό μου και να κάνει delete όλα όσα είχαν περάσει στον “σκληρό δίσκο”» λέει με χιούμορ στην «Espresso».

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1961 στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Από μικρός ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής και ξεκίνησε να παίζει στον Λεβαδειακό. Οταν ο πατέρας του τον έγραψε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού (αν και ο ίδιος ήταν Ολυμπιακός), τα παράτησε και πήγε στη σχολή θεάτρου Βεάκη. Εχει έναν αδελφό, τον Γιάννη, που είναι ζωγράφος.

Ο Γιώργος Ματαράγκας πρωταγωνίστησε σε σίριαλ, σε βιντεοκασέτες και σε κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του ’80 που άφησαν εποχή, όπως «Σατανάδες στα θρανία» και «Φυλακές ανηλίκων». Στον δρόμο κυκλοφορούσε με δυσκολία, αφού ορδές από θαυμάστριες τον κυνηγούσαν για ένα αυτόγραφο, όπως έγραφαν περιοδικά της εποχής. Ηταν τα γαλανά του μάτια που ξετρέλαιναν τα κορίτσια. Γοητευτικός, σοβαρός, «βαρύς», χαμογελούσε με δυσκολία και δεν του άρεσαν τα χαζοπαίχνιδα με τις θαυμάστριες.

Στο σανίδι

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν σεμνός και το μυαλό του δεν πήρε αέρα, αν και είχε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Αυτό που θεωρεί σήμερα μεγάλη τύχη είναι πως δεν σταμάτησε να κάνει θέατρο. «Στα τριάντα πέντε χρόνια καριέρας μου δεν έλειψα από το σανίδι ούτε μία ημέρα, είτε ως ηθοποιός είτε ως σκηνοθέτης ή παραγωγός. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα, και όχι ότι απέχω από την τηλεόραση. Την έζησα για δεκαπέντε χρόνια με εντατικό διάβασμα και καθημερινά 12ωρα γυρίσματα στις σειρές του Νίκου Φώσκολου και κέρδισα χρήματα, ένσημα και αναγνωρισιμότητα.

»Ομως κράσαρε ο… σκληρός μου δίσκος και έπρεπε να ηρεμήσω. Τώρα, εννέα χρόνια μετά, θα ήθελα να γυρίσω και θα γυρίσω στην τηλεόραση» λέει στην «Espresso» o Γιώργος Ματαράγκας ,που πρωταγωνιστεί για τρίτη χρονιά στην παράσταση που σπάει ταμεία «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, υποδυόμενος τον ρόλο του ταγματάρχη Μέτκαλφ.

Παράλληλα με την υποκριτική είχε και ενεργό πολιτική δράση: το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια της Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ για συνεχόμενες τετραετίες ήταν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κορυδαλλού, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης. Στη συνέχεια για τέσσερα χρόνια ήταν περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του νομού Αττικής και από το 1994 μέχρι το 1998 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τις καλοκαιρινές σεζόν -εκτός από πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης- αναλαμβάνει και τον ρόλο του παραγωγού ανεβάζοντας θεατρικά έργα της αρεσκείας του και δίνοντας εργασία σε πολλούς συναδέλφους του. Εχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ σε παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Η οικογένεια

Ο Γιώργος Ματαράγκας έχει κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος με την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου, με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα της «Λάμψης», κατόπιν με μια Κύπρια τραγουδίστρια, αλλά την πραγματική ευτυχία τη βρήκε στο πρόσωπο της τρίτης συζύγου του, της ηθοποιού Ελβίρας Ζαμπετάκη.

Γνωρίστηκαν στον θίασο του Βασίλη Τσιβιλίκα, ερωτεύτηκαν και απέκτησαν ένα αγοράκι τον Χάρη. Παντρεύτηκαν το 2010 με παραγαμπράκι τον γιο τους. Μένουν στη Νέα Σμύρνη, με τον 11χρονο γιο τους να έχει κληρονομήσει το ταλέντο των δύο γονιών του στην υποκριτική και του πατέρα του στο ποδόσφαιρο, αφού παίζει στην ακαδημία παίδων του Πανιωνίου.

«Εχω αφιερωθεί στην οικογένειά μου. Ο,τι κάνω, το κάνουμε και οι τρεις μαζί. Τόσο απλά! Αυτό είναι ευτυχία για μένα. Οπως και το ότι είμαι άνθρωπος που ζω το μέλλον, και όχι το παρελθόν. Στο σπίτι μου δεν θα δείτε πουθενά καμία φωτογραφία μου από τα παλιά. Ολα τα έχω σε μια κούτα στο πατάρι, για να τα δει ο γιος μου όταν μεγαλώσει» εξομολογείται ο ίδιος στην «Espresso» μιλώντας για την προσωπική του ζωή.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...