Πόλεμος στο catwalk

SHOWBIZ
Ο Αζεντίν Αλάια επιτέθηκε κατά του Καρλ Λάγκερφελντ και της Αννα Γουίντουρ.

Πόλεμος στο catwalk

Νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει στον χώρο της μόδας, με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας να εξαπολύει φραστική επίθεση εναντίον του «βασιλιά» Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο ύψους μόλις 1,54 μέτρων «γίγαντας» της μόδας, Αζεντίν Αλάια, πέταξε τις… καρφίτσες του στον επικεφαλής του οίκου Chanel, λέγοντας ότι δεν του αρέσουν ούτε τα σχέδιά του, ούτε το πνεύμα, ούτε και η συμπεριφορά του, ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει καρικατούρα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αλάια κατηγόρησε στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Vitrine» τον Καρλ Λάγκερφελντ ότι δεν έχει πιάσει ποτέ ψαλίδι στα χέρια του. «Τη μια μέρα φωτογραφίζει, την άλλη κάνει διαφημίσεις για αναψυκτικά. Εγώ θα προτιμούσα να πεθάνω από το να δω το πρόσωπό μου σε διαφήμιση αυτοκινήτου» είπε χαρακτηριστικά ο 71χρονος μόδιστρος.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε όμως ούτε η ιέρεια του στιλ Αννα Γουίντουρ. «Κάθε φορά που βλέπω πώς ντύνεται, απορώ για το γούστο της. Ποιος θα θυμάται στην ιστορία της μόδας τη Γουίντουρ; Κανείς. Η "Vogue" θα παραμείνει. Οι συντάκτριές της έρχονται και παρέρχονται» δήλωσε χωρίς φόβο και πάθος ο Αλάια, ενώ άπαντες κρατούν την ανάσα τους για την αντίδραση της Αννα Γουίντουρ, η οποία ως γνωστόν έχει συμβάλει στην ανάδειξη -ή την… ταφή»- πολλών μεγάλων σχεδιαστών.

Αιτία της επίθεσής του εναντίον της διευθύντριας του μεγάλου γυναικείου γαλλικού περιοδικού μόδας ήταν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριλάβει ποτέ στις σελίδες της καμία από τις δημιουργίες του, παρά το γεγονός ότι όπως λέει τα ρούχα του πουλάνε πολύ στις ΗΠΑ. «Δεν χρειάζομαι όμως την υποστήριξή της» καταλήγει.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Ο Αζεντίν Αλάια επιτέθηκε κατά του Καρλ Λάγκερφελντ και της Αννα Γουίντουρ.
Ο Καρλ Λάγκερφελντ.