Ο Τσιμιτσέλης στο Ναυτικό!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προτιμούσε να υπηρετήσει στο Στρατό, αλλά τελικά θα φορέσει τα...

Ο Τσιμιτσέλης στο Ναυτικό!

Καλό είναι το Πεζικό, αλλά καλύτερο το Πολεμικό Ναυτικό! Εκεί όπου θα υπηρετήσει τελικά ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του ίδιου ότι «μου πηγαίνει καλύτερα η ξηρά, όπου, άλλωστε, έχουν υπηρετήσει ο πατέρας μου και ο αδελφός μου».

 Ο νεαρός ηθοποιός επρόκειτο σε λίγο καιρό να φορέσει ξανά το χακί. Αυτή τη φορά δεν θα το έκανε ως Αχιλλέας Λάμπρου, για τις ανάγκες ενός συνηθισμένου γυρίσματος της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Λούφα και Παραλλαγή», αλλά θα παρουσιαζόταν με το πραγματικό του όνομα, για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία! Το όπλο στο οποίο τον είχε κατατάξει η Διεύθυνση Στρατολογικού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ήταν το Πεζικό. Αλλωστε, το είχε επιλέξει και ο ίδιος, όπως αποκάλυψε στις 21 Ιουλίου 2006 σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό περιοδικό, όταν ρωτήθηκε πώς φαντάζεται την πραγματική διαδικασία της στράτευσής του. Τότε, είχε απαντήσει με άνεση: «Οπως είναι χρόνια και χρόνια τώρα. Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Εχω δηλώσει Πεζικό, όπως έκαναν ο πατέρας και ο αδελφός μου».

 Πριν από ενάμιση μήνα κιόλας, στις 17 Απριλίου, μιλώντας σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο νεαρός πρωταγωνιστής πρόσθετε: «Υπολογίζω ότι θα μπω με τη σειρά του Σεπτεμβρίου, αλλά μπορεί να με πάρουν και στα τέλη Μαΐου. Δεν το ξέρω ακόμη. Περιμένω το χαρτί από τη Στρατολογία. Το έχω δει μια χαρά το φανταριλίκι. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το στρατό»!
Και όμως, δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από εκείνη την τελευταία συνέντευξη και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης βρέθηκε να... αρμενίζει σε άλλα πελάγη! Το όνομά του βρέθηκε στην 157η θέση μιας λίστας 1.689 στρατευσίμων που, με απόφαση της Διεύθυνσης Στρατολογικού, η οποία εκδόθηκε στις 30 Απριλίου, μετατάχθηκαν «λόγω υπηρεσιακών αναγκών» στο Πολεμικό Ναυτικό!

 Πρόκειται για τη διαταγή με αριθμό φ.430.1/2/153686 που είχαν αποκαλύψει με ερώτησή τους στη Βουλή έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης «στερεί από το Στρατό το απαραίτητο δυναμικό για τη λειτουργία των στρατοπέδων», επειδή έχει εγκρίνει τη μετάταξη 1.123 στρατευσίμων από το Στρατό στην Αεροπορία, 557 από το Στρατό στο Ναυτικό, πέντε από το Ναυτικό στην Αεροπορία, δύο από την Αεροπορία στο Ναυτικό και δύο από το Ναυτικό στο Στρατό Ξηράς...

 Οπως και οι υπόλοιποι της λίστας, έτσι και ο νεαρός πρωταγωνιστής θεωρείται ευνοημένος από τη μετάταξή του. Γιατί; Μα, επειδή οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού δεν υπηρετούν πλέον στα πλοία, αλλά σε υπηρεσίες ξηράς, οι περισσότερες από τις οποίες εδρεύουν στην Αθήνα! Ετσι, με μια καλή «έξοδο» που σίγουρα θα εξασφαλίσει, θα μπορεί να συμμετάσχει -όπως έχει προγραμματίσει- στα γυρίσματα της νέας ταινίας που ετοιμάζει ο Νίκος Περάκης, μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς κι ενός τηλεπαιχνιδιού στο οποίο θα έχει ρόλο σχολιαστή! Εκτός και αν το Π.Ν. τού επιφυλάσσει κάποια δυσάρεστη έκπληξη και τον στείλει να φυλάει... «Σειρήνες στο Αιγαίο»!

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ