Εισβολή Κινέζων στο Κόμο

SHOWBIZ
Η βίλα του Τζορτζ Κλούνεϊ χτισμένη στις όχθες της λίμνης Κόμο.

Εισβολή Κινέζων στο Κόμο

Η λίμνη Κόμο «βάφεται» κίτρινη! Τα βήματα του Τζορτζ Κλούνεϊ φαίνεται ότι ακολουθούν οι πλούσιοι Κινέζοι που έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της ιταλικής εξοχής και να διεκδικούν κατοικίες-φιλέτα στο παραμυθένιο θέρετρο με τη γραφική λίμνη με φόντο τις επιβλητικές Αλπεις.
  
Σύμφωνα με τα μεσιτικά γραφεία της περιοχής, οι Κινέζοι αποτελούν ήδη το 5% των πελατών τους και δεν διστάζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν κατοικίες με βαριά ιστορία. Αυτό τον καιρό αναζητείται ο νέος ιδιοκτήτης της έπαυλης Πασαλάκουα του 18ου αιώνα, που πωλείται προς 50 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την κατοικία όπου ο Βιντσέντσο Μπελίνι συνέθεσε τη «Νόρμα», ενώ ο Ουίνστον Τσόρτσιλ διέμεινε εκεί κάποια στιγμή αναζητώντας, όπως λέγεται, τα ημερολόγια του Μουσολίνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την έχει βάλει στο μάτι ένας 55χρονος επιχειρηματίας από το Πεκίνο, ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων.

Αυτό είναι, άλλωστε, το προφίλ των αγοραστών από την Ανατολή. Επιχειρηματίες από τη Σανγκάη, το Πεκίνο, τη Γιουνάν και τη Ζετζιάνγκ, ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων, μεγιστάνες από τον χώρο της ενέργειας, αφεντικά εταιρειών με έδρα το Λονδίνο ή τη Ζυρίχη. Οι μεσίτες της περιοχής επισημαίνουν ότι όλοι αυτοί ήρθαν να διαδεχτούν τους Ρώσους ολιγάρχες που την περασμένη δεκαετία έστρεψαν την προσοχή τους στις αριστοκρατικές κατοικίες της λίμνης Κόμο.

Σημαντική διαφήμιση για την περιοχή αποτέλεσε αναμφισβήτητα η απόφαση του Τζορτζ Κλούνεϊ το 2005 να αγοράσει μια έπαυλη στις όχθες της λίμνης προς 3 εκατομμύρια ευρώ - σήμερα η αξία της ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια! Μεγάλος ντόρος, όμως, γύρω από την περιοχή προκλήθηκε και το 2008, όταν πέρασε στην κατοχή του Ρώσου επιχειρηματία-σεφ Αρκάντι Νόβικοφ η έπαυλη Φοντανέλα του σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η βίλα του Τζορτζ Κλούνεϊ χτισμένη στις όχθες της λίμνης Κόμο.
Λεπτομέρεια από το εσωτερικό της υπερπολυτελούς βίλας.