Ολες οι γυναίκες του γόη!

SHOWBIZ

Ολες οι γυναίκες του γόη!

Ερωτες, προδοσίες, απογοητεύσεις... Ο Αλέν Ντελόν, ο γόης του γαλλικού κινηματογράφου αποφάσισε να μιλήσει για τις γυναίκες της ζωής του, είτε αυτές ήταν ερωμένες και σύντροφοι είτε σύζυγοι είτε ακόμα η μητέρα και η κόρη του. Σε μια βιογραφία-αποκάλυψη γράφει πως όλες τις αγάπησε, αλλά οι πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή του ήταν τελικά δύο, η μητέρα του, Εντίθ, και η κόρη του, Ανούσκα.
   
Ο Αλέν Ντελόν λάτρεψε τις γυναίκες, αλλά και εκείνες δεν μπόρεσαν να μείνουν αδιάφορες στη γοητεία του. Τα όμορφα γαλάζια μάτια του, όπως είχε γράψει μια δημοσιογράφος, μπορούν να πουν με ένα βλέμμα περισσότερα απ’ όσα οι άλλοι μπορούν να πουν μιλώντας για ώρες.

Στο βιβλίο «Les femmes de ma vie» («Οι γυναίκες της ζωής μου»), διά χειρός του στενού του φίλου Φιλίπ Μπαρμπιέ, ο Ντελόν του εμπιστεύτηκε να γράψει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής του, αυτό για τις γυναίκες. Η Μπριζίτ Μπαρντό, στενή φίλη του εδώ και πενήντα χρόνια -ίσως και ερωμένη για κάποιο διάστημα-, προλόγισε το βιβλίο γράφοντας: «Ο Αλέν Ντελόν είναι ένα υπέροχο θηρίο, ένα από αυτά που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Το χαμόγελό του σαρκοβόρο και γήινο, όπως και το διαπεραστικό μπλε του βλέμματός του, μαγεύει και σαγηνεύει. Αυτός είναι ο Αλέν».

Ο πιο σέξι Γάλλος ηθοποιός τραβούσε σαν μαγνήτης τις γυναίκες και οι περισσότερες από τις συμπρωταγωνίστριές του -Ανί Ζιραντό, Μόνικα Βίτι, Σιμόν Σινιορέ, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιν Φόντα- τον ερωτεύτηκαν. Για εκείνον όμως ο μεγάλος έρωτας ήταν η Ρόμι Σνάιντερ, η κινηματογραφική Σίσι.

Μαζί έζησαν μια θυελλώδη σχέση που δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Ντελόν, όταν εκείνη έλειπε σε γυρίσματα, γνώρισε τη μετέπειτα πρώτη του γυναίκα, Ναταλί Μπαρθέλεμι, με την οποία απέκτησε τον Αντονι. Χώρισε από τη Σνάιντερ στέλνοντάς της μια επιστολή που έγραφε: «Θα μείνουμε πάντα φίλοι». Εκείνη δεν τον ξέχασε ποτέ και πέθανε από βαθιά κατάθλιψη το 1982. Ο Ντελόν ακόμη και σήμερα έχει φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από το φέρετρό της. Τις φυλά πάντα στο πορτοφόλι του...

Το 1963, στη Ρώμη, γνώρισε την τραγουδίστρια Δαλιδά και μαζί έζησαν ένα κρυφό ειδύλλιο που επίσης δεν είχε αίσιο τέλος. Η Δαλιδά αυτοκτόνησε το 1987. Στο τραγούδι της «Λόγια, Λόγια, Λόγια» κατέγραψε την ιστορία τους.

Μεγάλος έρωτάς του υπήρξε και η ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ με την οποία έζησε δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, αλλά και η Ολλανδή καλλονή Ροζαλί Βαν Μπίμεν, την οποία παντρεύτηκε και μαζί απέκτησαν την κόρη του Ανούσκα και τον Αλέν τζούνιορ.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ