Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Αφεντικό» στην Ελλάδα το μοντέλο με την κόκα

Ηγετικό ρόλο στο εγχώριο καρτέλ της κόκας φέρεται ότι είχαν αναθέσει οι «βαρόνοι» του διεθνούς κυκλώματος από τη Λατινική Αμερική στο 38χρονο πρώην μοντέλο και παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Χατζηκυριάκο, που συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνη!

Ηγετικό ρόλο στο εγχώριο καρτέλ της κόκας φέρεται ότι είχαν αναθέσει οι «βαρόνοι» του διεθνούς κυκλώματος από τη Λατινική Αμερική στο 38χρονο πρώην μοντέλο και παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Χατζηκυριάκο, που συνελήφθη με 27 κιλά κοκαΐνη!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τις διασυνδέσεις και γνωριμίες που διέθετε στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, ο 38χρονος κατηγορούμενος θα εξελισσόταν σε εγχώριο «βασιλιά της κόκας», αν το φιλόδοξο σχέδιο των μελών της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης να εγκαταστήσει παρακλάδι για τη διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας δεν σκόνταφτε στα δίχτυα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτηθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με σκοπό να οργανώσει την εισαγωγή στη χώρα μας κοκαΐνης αξίας 1.500.000 ευρώ, κρυμμένης μέσα σε φορτίο σκραπ.

Διαρκής δράση

Μάλιστα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, είχε διαρκή δράση και ήταν ιεραρχικά δομημένη, «με διακριτούς ρόλους των μελών της, ήτοι διευθυνόμενης και κατευθυνόμενης σε διεθνές επίπεδο υπό των Buttters Wayne Randolph August και Bourne (σ.σ.: δεν έχει συλληφθεί) και στην Ελλάδα υπό του Χατζηκυριάκου Δημήτριου, οι οποίοι αποτελούν και τους οργανωτές των μεταφορών των φορτίων κοκαΐνης». Ρόλο επίβλεψης και καθοδήγησης για την εξαγωγή της κοκαΐνης από τις κρύπτες και την παράδοσή της στον 38χρονο Ελληνα αθλητή είχε ο τρίτος συλληφθείς για την υπόθεση Daniels Dillon Clairmonte.

«Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τον διεθνικό χαρακτήρα της και τη μεθοδολογία δράσης των μελών της προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, εξασφαλίζουσας τη συνεχή στον χρόνο εγκληματική τους δράση προς αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων» αναφέρει το διαβιβαστικό της Δίωξης Ναρκωτικών. Αλλωστε οι πληροφορίες των αμερικανικών Αρχών που παρακολουθούσαν στενά τις κινήσεις των εμπλεκομένων αναφέρουν ότι τα μέλη του καρτέλ φέρεται ότι προετοίμαζαν τη μεταφορά ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης (θα άγγιζε τα 500 κιλά!), η οποία θα διοχετευόταν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Υπερασπιστική γραμμή

Οι τρεις συλληφθέντες, που κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή αύριο, μετά την προθεσμία που έλαβαν το περασμένο Σάββατο για να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους. Μέχρι στιγμής πάντως οι συνήγοροί τους τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι εντολείς τους ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.
Στα χέρια των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται μεταξύ άλλων και τέσσερις ψηφιακοί δίσκοι με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του 38χρονου πρώην μοντέλου, σε κάποιες εκ των οποίων συνομιλεί με ηχηρά ονόματα του χώρου της showbiz και γνωστούς επιχειρηματίες. Το αν οι συνομιλητές του 38χρονου θα κληθούν να περάσουν και αυτοί το κατώφλι της Δικαιοσύνης είναι στην κρίση των ανακριτών που θα τις αξιολογήσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...