Εκανε τη Γλασκώβη Φιλαδέλφεια!

SHOWBIZ
Ο Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα της ταινίας.

Εκανε τη Γλασκώβη Φιλαδέλφεια!

Μετά τη Μάλτα σειρά είχε η Γλασκώβη. Τα γυρίσματα της ταινίας «World War Z», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, συνεχίζονται στη σκωτσέζικη πόλη, όπου μετακόμισαν οικογενειακώς οι «Μπραντζελίνα» για τις επόμενες εβδομάδες. Οι δρόμοι της πόλης έχουν γεμίσει από κάμερες και σκηνικά, ενώ πλήθος κόσμου περνά από την περιοχή για να ρίξει κλεφτές ματιές στο σετ των γυρισμάτων.

Η περιοχή έχει μεταμορφωθεί σε γειτονιά της Φιλαδέλφειας. Εξαιτίας των ομοιοτήτων της Γλασκώβης με την αμερικανική πόλη, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν εξαιρετική αρχιτεκτονική και μεγάλους δρόμους, οι δημιουργοί της ταινίας επέλεξαν τη συγκεκριμένη πόλη για τα γυρίσματα. Ετσι, έφεραν κίτρινα ταξί και λευκά περιπολικά, όπως εκείνα των ΗΠΑ, για να στήσουν το σκηνικό. Την ίδια στιγμή, κόσμος που περνούσε έξω από τον περιφραγμένο χώρο προσπαθούσε να ρίξει μια ματιά στις προετοιμασίες.

Ο Μπραντ Πιτ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εθεάθη να μιλάει πότε με τον σκηνοθέτη της ταινίας Μαρκ Φόρστερ και πότε με τους υπόλοιπους συντελεστές. Ανάμεσα στα μέλη της παραγωγής βρίσκονται περίπου 1.200 ντόπιοι, ενώ κάποιοι κάτοικοι θα εμφανιστούν ως κομπάρσοι-ζόμπι στην ταινία.

Το φιλμ βασίζεται σε έργο του συγγραφέα Μαξ Μπρουκς. Ο ήρωας στο βιβλίο του, τον οποίο υποδύεται ο Πιτ στην ταινία, παίρνει συνεντεύξεις από επιζήσαντες ενός παγκοσμίου πολέμου μεταξύ ανθρώπων και ζωντανών-νεκρών δέκα χρόνια μετά τη νίκη των πρώτων.

Ο δημοφιλής ηθοποιός έφτασε πριν από τρεις ημέρες στη Γλασκώβη με τρένο από το Λονδίνο μαζί με την αγαπημένη του Αντζελίνα Τζολί και τα έξι παιδιά τους. Μαζί τους, όπως πάντα, ήταν φυσικά και οι σωματοφύλακές τους.


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ

Ο Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα της ταινίας.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο γνωστός ηθοποιός μιλούσε με τους συντελεστές της παραγωγής.