Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Παγκόσμιο «πανηγύρι» τεχνολογίας

Οι εταιρίες παρουσιάζουν στο Βερολίνο τις τελευταίες ηλεκτρονικές δημιουργίες τους

Η βιομηχανία ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων έχει συγκεντρωθεί αυτές τις μέρες στο Βερολίνο στη μεγάλη έκθεση IFA, όπου οι εταιρίες παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες δημιουργίες τους. Κινητά τηλέφωνα, tablets, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα, home cinema και κάθε είδους gadgets και οικιακές τεχνολογίες αιχμής βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης. Ας δούμε ορισμένα από όσα έχουν συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.

r324rq345t 3ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ Z5 PREMIUM

Μια νέα σειρά κινητών τηλεφώνων παρουσίασε η Sony, η οποία αποτελείται προς το παρόν από τρία προϊόντα. Το ένα εξ αυτών είναι το εντυπωσιακό Xperia Z5 Premium. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να καταγράφει βίντεο υπερ-υψηλής ανάλυσης και στη συνέχεια να το αναπαραγάγει στην εντυπωσιακή IPS Triluminos οθόνη (μεγέθους 5,5 ιντσών), με πυκνότητα σε pixels ανά ίντσα που αγγίζει τα 806ppi χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του υλικού. Στο εσωτερικό του το Ζ5 Premium κρύβει επεξεργαστή Snapdragon 810 με 64-bit, 3GB RAM, εσωτερική μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης (μέσω MicroSD) έως τα 200GB και τον ίδιο ενισχυμένο αισθητήρα κάμερας ExmorRS 23ΜΡ που διαθέτουν και τα Z5 και Z5 Compact. Κάτι τέτοιο, αναφέρει, θα μπορούσε να προσφέρει λύση στον γνωστό «πονοκέφαλο» των λήψεων υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εκτός από τα κινητά, η Sony κέρδισε την προσοχή των ΜΜΕ με νέα προϊόντα στον χώρο του home cinema. Ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε τρεις νέους βιντεοπροβολείς με ανάλυση 4K μέχρι 3D σε Full HD ανάλυση. Οι νέοι βιντεοπροβολείς διαθέτουν τεχνολογίες που μετατρέπουν το σαλόνι σε κινηματογραφική αίθουσα.

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Μια νέα σειρά καινοτόμων προϊόντων, ικανά να επικοινωνούν και να δικτυώνονται μεταξύ τους, παρουσίασε η Samsung κάνοντας το όραμα του Iντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) πραγματικότητα. Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός παρουσίασε τα σχέδιά του γύρω από ένα φουτουριστικό οικοσύστημα από δικτυωμένες οικιακές συσκευές. Υπερευαίσθητοι αισθητήρες, κάμερες και μια αναβαθμισμένη εφαρμογή για smartphones μετατρέπουν όλο το νοικοκυριό σε ένα έξυπνο οικοσύστημα. Ετσι προσφέρει στους χρήστες τον έλεγχό εξ αποστάσεως επιμέρους συνδεδεμένων ή του συνόλου των συσκευών τους. Το σύστημα αυτό δίνει στους χρήστες όχι μόνο πρόσβαση σε συσκευές του σπιτιού, αλλά και τη δυνατότητα για λήψη άμεσων μέτρων ενάντια σε εισβολές ή σε πιθανό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς ή πλημμύρας στο σπίτι. r324rq345t 4Το σύστημα οικιακής δικτύωσης είναι πλέον διαθέσιμο για τις ΗΠΑ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να διατεθεί και στη Βρετανία. Στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2016. Επίσης η Samsung παρουσίασε τρία νέα μοντέλα έξυπνων ρολογιών της σειράς Gear.

Εξοπλισμένα με 512MB μνήμης άμεσης προσπέλασης και 4GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1000MHz (1GHz) και πλήθος αισθητήρων (μεταξύ των οποίων και βαρόμετρο), τα νέα Gear ξεχωρίζουν από τη στρογγυλή πρόσοψή τους διαμέτρου 1,2 ιντσών. Εχουν δε οθόνη Super Amoled με ανάλυση 360×360 pixels. Oλα τα νέα Gear έχουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi και μέσω 4.1 Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και NFC, με σκοπό να αξιοποιηθεί μελλοντικά και για ανέπαφες πληρωμές, υποκαθιστώντας το πορτοφόλι. Επιπλέον, η Samsung διερευνά άλλους τρόπους αξιοποίησης των αισθητήρων και αναφέρεται ενδεικτικά στη χρήση του έξυπνου ρολογιού ως κλειδιά αυτοκινήτου, σπιτιού, χειριστηρίων κάθε λογής από απόσταση σε ένα δικτυωμένο σπίτι.

r324rq345t 1ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ

Η εταιρία-σύμβολο στον χώρο των επεξεργαστών, η Intel, παρουσίασε μια νέα γενιά επεξεργαστών με την οποία θέλει να αυξήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες και τις επιδόσεις των συστημάτων videogames, να δημιουργηθούν πανίσχυρα smartphones αλλά και να κατασκευαστούν υπολογιστές με μέγεθος παρόμοιο με αυτό ενός USB!

H νέα γενιά επεξεργαστών Skylake της Intel είναι στην ουσία η έκτη γενιά της οικογένειας επεξεργαστών Core, η οποία υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις και δυνατότητες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ενισχυμένα γραφικά χάρη στην προηγμένη μικροαρχιτεκτονική των νέων τσιπ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...