Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Ανεμοστρόβιλος-φονιάς!

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Οκλαχόμα με δεκάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Σκηνικό βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω του ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα, σκορπώντας τον θάνατο, με τον προσωρινό απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά τους ενενήντα, εκ των οποίων είκοσι μικρά παιδιά. Σπίτια ισοπεδώθηκαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν ήταν ένα νοσοκομείο και ένα δημοτικό σχολείο, στα συντρίμμια του οποίου εκτιμάται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου είκοσι τέσσερα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, τουλάχιστον σαράντα πέντε από τους περίπου 230 τραυματίες είναι επίσης παιδιά. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στην πληγείσα περιοχή, καθώς πρόκειται για τον πιο φονικό ανεμοστρόβιλο που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.52fg77985io2

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επέβαλε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επιτρέποντας μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτακτων Καταστάσεων ενεργοποίησε ομάδες της για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και να συντονίσουν τις διάφορες υπηρεσίες που μετέχουν στην επιχείρηση. Ο θάνατος μιας τετραμελούς οικογένειας με μωρό είναι μία από τις τραγικές ιστορίες που ήρθε στο φως τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, ωστόσο αναρίθμητα ακόμη περιστατικά καθημερινών ανθρώπων που γλίτωσαν τελευταία στιγμή τον θάνατο και βοήθησαν συμπολίτες τους να σωθούν, κρατούν την ελπίδα ζωντανή για τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό μιας ηρωίδας δασκάλας που εργαζόταν στο δημοτικό σχολείο Plaza Towers που κατέρρευσε, η οποία έσωσε έξι παιδιά στις τουαλέτες του, προστατεύοντάς τα με το σώμα της. Εκείνη ωστόσο δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά. «Τα χάσαμε όλα. Χάθηκε όλο το σπίτι μας» δήλωσε μια γυναίκα στο τοπικό κανάλι KOCO TV, με δάκρυα στα μάτια, περιγράφοντας ότι χρειάστηκε να μπει στην μπανιέρα μαζί με τα μικρά παιδιά της και να αρπάξει το μικρότερο από τα μαλλιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προσπαθούσαν να το παρασύρουν μακριά της.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...