Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Υποβρύχια χορογραφία στο Σούνιο

Η πρώτη παγκοσμίως υποθαλάσσια παράσταση «Drops of breath» θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου υπό το βλέμμα του Ποσειδώνα!

Σε αυτό το «θέατρο» δύσκολα θα βρει κάποιος παρασκήνια, κουίντες ή θεωρεία. Οι «πρωταγωνιστές» του συγκεκριμένου έργου δεν χρειάζονται καν κοστούμια. Μοναδικός εξοπλισμός τους είναι οι… μπουκάλες τους!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

Η πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια παράσταση με τίτλο «Drops of breath» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου στο ακρωτήριο του Σουνίου από μια πολυσυλλεκτική ομάδα υποθαλάσσιων χορευτών. Το μήνυμα της ενδιαφέρουσας δράσης τους δεν είναι μόνο καλλιτεχνικό αλλά και κοινωνικό. 4eqw4tf 3Στην ομάδα άλλωστε μετέχουν και χορευτές με αναπηρία, ενώ η φράση που συνοδεύει το εγχείρημα είναι «όλοι είμαστε ίσοι κάτω από το νερό». Υπεύθυνες για τη μοναδική αυτή παράσταση είναι οι χορογράφοι και δύτριες Αποστολία Παπαδαμάκη και Sophie Bulbulyan, οι οποίες μίλησαν στην «Espresso» για τις αναζωογονητικές χορευτικές ανάσες τους.

«Η ιδέα γεννήθηκε δύο χρόνια πριν. Αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους για το πώς θα την πραγματοποιήσουμε. Και επειδή και οι δύο είχαμε μυηθεί στην κατάδυση από έναν εξαιρετικό δάσκαλο, τον Τάσο Παπαπάνο, σκεφτήκαμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε ενδιαφέρον» μας εξηγεί η Αποστολία Παπαδαμάκη.

Εκτός από τις δύο γυναίκες, την ομάδα απαρτίζουν επαγγελματίες χορευτές (με δίπλωμα κατάδυσης), καλλιτέχνες που έμαθαν κατάδυση για το πρότζεκτ, μια δύτρια αρχαιολόγος, τρεις χορευτές με κινητικά προβλήματα, αλλά και δύο παιδιά που ήταν ήδη δύτες. Ολοι τους θα παρουσιάσουν 4eqw4tf 2ένα ημίωρο θέαμα κάτω από το νερό, που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το απολαύσει με τρεις τρόπους: υποβρυχίως (με τον κατάλληλο εξοπλισμό), στην επιφάνεια της θάλασσας (με εξοπλισμό snorkeling), αλλά και από την ακτή μέσω γιγαντοοθόνης. «Το κοινό που θα μείνει στην ακτή θα δει όλη την “τελετουργία” εισόδου των καλλιτεχνών στο νερό, καθώς και τη διαδικασία αφού τελειώσει η παράσταση» τονίζει η Sophie Bulbulyan.

Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνάντησαν -και ακόμη συναντούν- πολλές δυσκολίες, που προκύπτουν όχι μόνο από την έλλειψη χρημάτων αλλά και από την ιδιαιτερότητα της παράστασης.

«Υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τις καιρικές συνθήκες, την ευαισθησία των αυτιών μας στο νερό, αλλά και το πώς να παραμείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα ελέγχουμε την αναπνοή μας» σχολιάζει η κυρία Bulbulyan.

«Εκτός από τις καταδυτικές ικανότητες ο υποβρύχιος χορευτής ασκείται σε ένα είδος ζεν. Οταν είσαι καθημερινά κάτω από το νερό, με κάποιον τρόπο έρχεσαι σε επαφή με πολύ προσωπικά συναισθήματα, αναμετριέσαι με τον εαυτό σου. Δύο χορευτές εγκατέλειψαν 4eqw4tf 4στην πορεία με τη σύμφωνη δική μας γνώμη και τις θέσεις τους πήραν δύο άλλοι» σημειώνει η ίδια τονίζοντας πως η παράσταση αποτελεί μια νίκη πάνω στα ανθρώπινα όρια.

«Ελπίζουμε να θέσει ζητήματα πάνω στο τι θεωρούμε δεδομένο για τις δυνατότητες του ανθρώπου. Ενώ ο χορευτής στη σκηνή ελέγχει απόλυτα τις κινήσεις του, εκείνος που βρίσκεται κάτω από το νερό δεν μπορεί να τις ελέγξει, αλλά υπάρχει μαζί με το νερό, μεταστοιχειώνεται».

Καινοτόμο πρότζεκτ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η παράσταση εντάσσεται στο καινοτόμο πρότζεκτ με τίτλο «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», ένα εγχείρημα που περιλαμβάνει σεμινάρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία ικανών και ανάπηρων παιδιών, εκθέσεις αλλά και ένα συμπόσιο, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2016. Ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος έχει καλυφθεί σε ποσοστό 60% από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα υπόλοιπα χρήματα αναζητούνται. «Από το 40% που μας λείπει έχουμε μόνο το 5%. Παρ’ όλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε την παράσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχουμε την υποστήριξη πολλών φορέων» σχολιάζει η κυρία Παπαδαμάκη. Η παράσταση «Drops of breath» θα επαναληφθεί στα τέλη Οκτωβρίου στο Μουσείο Βορρέ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...