Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η Νίνα και πάλι στον στίβο της πολιτικής

Η Ασπασία (όπως είναι το πραγματικό όνομά της) Βλάχου θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθήνας και δηλώνει «πάντοτε σε δράση»

4r3q4tg 3Το όνομά της έχει συνδεθεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφού ήταν η πρώτη anchorwoman στο τότε ανδροκρατούμενο κανάλι της ΥΕΝΕΔ, αλλά και μετέπειτα παρουσιάστρια των ειδήσεων στη ΝΕΤ.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η Νίνα Βλάχου, η οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία και στην έντυπη δημοσιογραφία, διατηρώντας προσωπικές στήλες και κάνοντας συνεντεύξεις σε αθηναϊκές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, ανήκει στην κατηγορία των συναδέλφων που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά από το μετερίζι της πολιτικής. Γι’ αυτό και η Ασπασία (όπως είναι το κανονικό της όνομα) Βλάχου στις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής 4r3q4tg 2Β’ Αθήνας με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Και όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στον πολιτικό στίβο, αφού έχει ζητήσει την ψήφο του λαού σε αυτοδιοικητικές εκλογές της Κηφισιάς (του δήμου όπου διαμένει) με σειρά εκλογιμότητας πάντα στην πρώτη πεντάδα.

Διετέλεσε κατά καιρούς πρόεδρος Πολιτισμού και αντιδήμαρχος πολιτών αλλά και Δημοτικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης στον καλλικρατικό πλέον Δήμο Κηφισιάς. Επίσης το 2009 ήταν και πάλι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας -με τον Κώστα Καραμανλή επικεφαλής της Ν.Δ.- συγκεντρώνοντας περίπου 12.000 ψήφους.

«Είμαι πάντοτε σε δράση» δηλώνει στην «Espresso» η ίδια και εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές. «Βρίσκομαι σε μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είναι 48 υποψήφιοι κι εγώ είμαι στην 40ή θέση, και βέβαια δεν πρόκειται να εκλεγώ. Το κάνω για την παράταξή μου, στην οποία υπάρχω από μικρή, όχι ως κομματικό στέλεχος αλλά ως ρομαντικό άτομο που είμαι. Κι αυτό γιατί πιστεύω στις ιδέες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. 4r3q4tg 1Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που αγαπάει όλους τους Ελληνες και φροντίζει για το καλό της πατρίδας. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο ηγέτης και δημιουργός του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν εκείνος που μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μάλιστα το 1979, ως νεαρή ρεπόρτερ, παρευρισκόμουν στην τελετή που έλαβε χώρα στο Ζάππειο για την ένταξη της χώρας μας ως δέκατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (σ.σ.: ΕΟΚ) με την παρουσία του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν». Η Νίνα γνωρίζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τότε που εκείνος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και η ίδια νεαρή δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Βραδυνή». «Από τότε ο νεαρός Βαγγέλης μάς εξέπληττε με τον δυναμισμό, την αγωνιστικότητα και το χάρισμα που έχει να ενώνει τους ανθρώπους. Απόδειξη ότι σε αυτές τις εκλογές, ως επικεφαλής της Νέα Δημοκρατίας, κατάφερε να συσπειρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους του κόμματος. Πρόκειται για έναν γεννημένο πολιτικό, με πάρα πολλά προσόντα, αλλά πάνω από όλα για έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ο οποίος αγγίζει τις καρδιές όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Οσοι τον γνωρίζουν ορκίζονται στο όνομά του κι ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ» λέει και συνεχίζει:

«Να λειάνει τις αιχμηρές γωνίες»

«Αναμφισβήτητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -μαζί με άλλα σπουδαία πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικά- μπορεί να λειάνει τις αιχμηρές γωνίες του προγράμματος που πρέπει μοιραία να ακολουθήσουμε και να πάει τη χώρα μας μπροστά.

»Η Ευρώπη δεν ξεγελιέται άλλο, μας τη χάρισε μία φορά και τώρα θα φάμε κλοτσιά. Ας μην ξεχνάμε τις ουρές στα ATM με τα capitals controls, που ακόμη έχουμε. Ετσι, με τις παρούσες συνθήκες η πρωτιά, δεν μιλάω για αυτοδυναμία, της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εθνική ανάγκη» λέει.

Η Νίνα Βλάχου έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την κοινωνική προσφορά της, για τη δουλειά της σε έντυπα και εκπομπές καθώς και για το βιβλίο της «Οι γυναίκες της Νίνας». Είναι ιδρυτικό και επίτιμο μέλος σε διάφορα φιλανθρωπικά, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Τα τελευταία χρόνια έχει θέση συμβούλου έκδοσης και αρθρογράφου της εφημερίδας των βορείων προαστίων «Κηφισιά». Από το 1981 είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιώργο Θεοδωρίκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...