Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ψάχνετε ακόμα για SUV;

Το station wagon (των 200 ίππων) συνδυάζει πρακτικότητα και εμφάνιση

Σε μια εποχή που τα κυβικά μειώνονται και ο χώρος στο εσωτερικό είναι απαραίτητος, τα station wagon αποτελούν ιδανική λύση για άνετο ταξίδι, έχουν μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες και πολλές δόσεις στιλ!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Και κάπου εδώ έρχεται το νεότερο μέλος της νέας γενιάς station wagon, που φυσικά είναι το ίδιο εξελιγμένο με το πεντάθυρο αδερφάκι του, αλλά σε ένα πακέτο που συνδυάζει την πρακτικότητα με την εμφάνιση.

Το Astra Sports Tourer βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχήματος, που το κάνει έως 200 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Το Astra Sports Tourer θα διατίθεται με Opel OnStar και τα νέα συστήματα infotainment IntelliLink προσφέροντας υπερσύγχρονες και ποικίλες λύσεις συνδεσιμότητας. Το ίδιο ισχύει και για τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης, μαζί με στοιχεία εξοπλισμού μέχρι πρότινος γνωστά από αυτοκίνητα υψηλότερων κατηγοριών. Η γκάμα κινητήρων έχει επιλογές με ισχύ από 95 ίππους μέχρι τον νέο 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo με 200 ίππους, που είναι η κορυφαία επιλογή. Εκτός από τους κινητήρες του όμως, το νέο Astra Sports Tourer θέτει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, τα συστήματα infotainment και την άνεση. Το ευφυές σύστημα φωτισμού intelligent IntelliLux LED matrix light επιτρέπει συνεχή οδήγηση εκτός πόλης με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας φώτων και αυτόματα απενεργοποιεί ατομικές λυχνίες LED, όταν ανιχνεύεται προπορευόμενο ή επερχόμενο όχημα.

erwef 4

Το εσωτερικό αποδεικνύει πόσο έξυπνη είναι η σχεδίαση και η συνολική διάταξη χώρων. Η τελευταία γενιά Sports Tourer έχει τις ίδιες διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, με μήκος 4.702 mm, πλάτος 1.871 mm και ύψος 1.499 mm – ωστόσο προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Ο οδηγός απολαμβάνει επιπλέον 26 mm στον περιοχή του κεφαλιού και οι πίσω επιβάτες επιπλέον 28 mm περισσότερο χώρο στην περιοχή των ποδιών. Και όλα τα παραπάνω χωρίς εξωτερικά να είναι προφανής η station wagon κληρονομιά του μοντέλου.

Πολυάριθμα είναι και τα νέα συστήματα υποστήριξης που βασίζονται στην τελευταία γενιά της εμπρός κάμερας Opel Eye και προσφέρουν στον οδηγό περαιτέρω βοήθεια. Το Traffic Sign Assist (σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης) με Lane Keep Assist προσφέρει ακόμα και ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και το Forward Collision Alert (σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης) με Collision Imminent Braking (φρενάρισμα λόγω επικείμενης σύγκρουσης) μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο, αν χρειαστεί. Μέσα στην καμπίνα τo σύστημα Opel OnStar λειτουργεί σαν «φύλακας άγγελος» για τον οδηγό και τους επιβάτες προσφέροντας επικοινωνία «με τον έξω κόσμο» ειδικά σε καταστάσεις ανάγκης, ενώ για την απόλαυση των επιβατών η τελευταία γενιά του infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay αλλά και Android Auto.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...