Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Λύγισε κι ο γιατρός στο τέλος του Τομ

Ο Γ. Αλαμάνος μιλάει στην «Espresso» για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κοντά του.

4f99g8u3«Κάθε παιδί που μας φεύγει είναι σαν να χάνουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας…» λέει στην «Espresso» βαθύτατα συγκινημένος ο διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ και θεράπων ιατρός του άτυχου Τόμας Πρωτόπαπα, Γιάννης Αλαμάνος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που «λύγισε» πάνω από το άψυχο κορμί του άτυχου ηθοποιού. Η συντριβή του γιατρού-φύλακα άγγελου που επί 66 ημέρες βρισκόταν στο προσκέφαλο του Τόμας, προσπαθώντας να τον κρατήσει και να τον επαναφέρει στη ζωή, είναι ενδεικτική μόνο του ανείπωτου πόνου που σκόρπισε ο θάνατός του το βράδυ της Τρίτης.

Εξαιρετικά φειδωλός σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία, ο εντατικολόγος Γιάννης Αλαμάνος, ο γιατρός που κουβάλησε στις πλάτες του και το θλιβερό φορτίο της ανακοίνωσης της δυσάρεστης είδησης στους γονείς του άτυχου 25χρονου, μίλησε στην «Espresso» για το πώς βίωσε τον χαμό του ηθοποιού με τα γαλάζια μάτια: «Ξέρετε, δεν θα ήθελα να προβώ σε καμία δήλωση που να αφορά ιατρικές πληροφορίες. Καταλαβαίνω πως ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί, αλλά σέβομαι βαθύτατα τον Τόμας και την οικογένειά του, οπότε πρέπει να μείνω εδώ» είπε ο κ. Αλαμάνος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο, χωρίς να του ζητηθεί από την οικογένεια. Παρ’ όλα αυτά, πέρα από επιστήμονας, δεν παύει να είναι άνθρωπος και μάλιστα αυτός που από την αρχή της περιπέτειας του Τόμας Πρωτόπαπα έδωσε μαζί με το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του ΚΑΤ σκληρή μάχη για να κρατήσει τον «πρίγκιπα» της τηλεόρασης στη ζωή: «Αυτό το παιδί ήρθε στην εντατική με βαρύτατα τραύματα. Πρέπει να καταλάβετε πως αυτήν τη στιγμή στη ΜΕΘ ζούμε ένα δράμα. Κάθε φορά που χάνουμε ένα παιδί νιώθουμε το ίδιο. Μάλιστα πριν από τρεις μέρες χάσαμε άλλο ένα. Υποφέρουμε. Είμαστε και εμείς γονείς και δεν μπορούμε να μην μπούμε στη θέση των γονιών του Τόμας» εξήγησε ο κ. Αλαμάνος με σπασμένη από τη θλίψη φωνή, συμπληρώνοντας: «Από την πρώτη ημέρα η αγάπη του κόσμου ήταν έκδηλη. Καθημερινά έφταναν στο νοσοκομείο γράμματα συμπαράστασης και προσευχές. Τι να σας πω. Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι όλοι. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές».

4f99g8u2nΤο πένθος

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του νεαρού ηθοποιού, όμως, παρά τη θλίψη τους, βρήκαν το κουράγιο να προβούν σε μια ανακοίνωση ευγνωμοσύνης τόσο για το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου όσο και για όσους τους συμπαραστάθηκαν όλο αυτό το διάστημα. «Η οικογένεια του Τόμας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΑΤ για την αμέριστη επιστημονική και ανθρώπινη υποστήριξή τους προς τον Τόμας και εμάς αυτές τις 66 μέρες της νοσηλείας του στην Εντατική, όπως επίσης τους φίλους του και όλους τους συνανθρώπους μας που με την αγάπη, τη σκέψη, την παρουσία, τις προσευχές και τις ευχές τους μας στήριξαν ηθικά και ψυχικά. Ο Τομ θα ζει πάντα μέσα μας» έγραψαν.

Συντετριμμένη και η κοπέλα του Τόμας, η Ιωάννα Ζεμπερλίγκου, η οποία όλο αυτό το διάστημα δεν έλειψε στιγμή από το προσκεφάλι του. Τραγική ειρωνεία, προχθές απουσίαζε για κάποιες ώρες στην Καλαμάτα και έμαθε την είδηση από το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οικογένεια του 25χρονου ηθοποιού έχει αποφασίσει να αποτεφρώσει το σώμα του. Γι’ αυτόν τον λόγο θα μεταβούν στην Αγγλία, από όπου κατάγεται η μητέρα του Τόμας, Αλισον. Ο θείος του άτυχου ηθοποιού, Γιώργος Πρωτόπαπας, ανέφερε ότι η κηδεία θα γίνει σε ιδιωτικό χώρο και αυστηρά οικογενειακό πλαίσιο, ενώ δεν θα γίνει δωρεά οργάνων επειδή δεν έχουν καμία ιατρική αξία.

Θλίψη και αποχαιρετισμοί από φίλους και συνεργάτες μέσω των social media4f99g8u5

«Είναι κάποιες στιγμές, όπως τώρα, που τα λόγια είναι πάντα πολύ λίγα και εντελώς περιττά… Ο Τόμας έφυγε, βυθίζοντας στη θλίψη όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, εσάς που τον αγαπήσατε μέσα από τη δουλειά του, αλλά κυρίως την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ας τον θυμόμαστε όλοι πάντα χαμογελαστό και δυνατό» έγραψε στο προφίλ του στο facebook o chef Γιάννης Λουκάκος, στην εκπομπή του οποίου επρόκειτο να συμμετέχει και ο Τόμας Πρωτόπαπας. Μάλιστα, την ημέρα του μοιραίου ατυχήματος ο νεαρός ηθοποιός κατευθυνόταν προς το στούντιο όπου θα γινόταν το γύρισμα για την πρώτη εκπομπή του «Dr. Cook». Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον άτυχο ηθοποιό που εξέπνευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης

Συγκλονισμένοι όλοι οι άνθρωποι της showbiz δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο ξανθός «πρίγκιπας» της τηλεόρασης, που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην πετυχημένη σειρά του Mega «Βασιλιάδες», δεν κινείται πλέον ανάμεσά τους. Το χαμόγελο του νεαρού με το αγγελικό πρόσωπο έσβησε για πάντα. Από το βράδυ της Τρίτης οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που μέχρι πριν από λίγες ημέρες αποτελούσαν τον δίαυλο για να στέλνουν οι φίλοι και οι συνεργάτες του άτυχου ηθοποιού τις προσευχές, τις ευχές και τη θετική τους ενέργεια έχουν πάρει φωτιά από τα συλλυπητήρια μηνύματα. Συνεργάτες, φίλοι ή απλοί γνωστοί έσπευσαν να εκφράσουν με λίγες λέξεις τη θλίψη που αισθάνονται για τον χαμό του Τόμας.9f545h7h966

«Μόλις έμαθα για τον Τόμας… Πόσο κρίμα και άδικο… Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Τα λόγια είναι λίγα. Αδικία…» έγραψε η Δούκισσα Νομικού. «Δεν γνώρισα ποτέ τον Τόμας και όμως νιώθω τόσο λυπημένη για εκείνους που αφήνει πίσω του, γιατί ο ίδιος τώρα είναι καλά» ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η Ναταλία Γερμανού. Τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε μέσω των social media και ο Γιάννης Αϊβάζης: «Σήμερα δυστυχώς θα έχουμε ένα αστέρι λιγότερο στον ουρανό μας. Αντίο Τόμας! Θα σε έχουμε στην καρδιά μας» έγραψε ο ηθοποιός στο προφίλ του. «Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια. Ολα ανατρέπονται σε μια στιγμή. Καλό ταξίδι στο παιδί, καλή δύναμη στους δικούς του» σχολίασε και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Μετά την τραγική είδηση του χαμού του Τόμας Πρωτόπαπα η εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του άτυχου ηθοποιού, αφού το δυστύχημα συνέβη στην Αττική Οδό, όταν ένα βαν της εταιρείας έπεσε επάνω στο σταματημένο στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης αυτοκίνητο του Τόμας. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε και εμείς τον Τόμας Πρωτόπαπα και παρακαλούμε την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του Τόμας να δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας. Είναι τραγική ειρωνεία ότι ένα βαν της εταιρείας μας, από αυτά που σπεύδουν σε βοήθεια στους χρήστες του δρόμου, έμελλε να εμπλακεί στο δυστύχημα που τελικά στέρησε τη ζωή στον Τόμας».

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...