Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Καραμανλικοί, μητσοτακικοί σε θέσεις μάχης

Γεωργιάδης και Σαμαράς στηρίζουν Μητσοτάκη, κλειστά χαρτιά κρατάει για την ώρα ο Τζιτζικώστας, ερώτημα από εδώ και πέρα η στάση της Μπακογιάννη

Γεωργιάδης και Σαμαράς στηρίζουν Μητσοτάκη, κλειστά χαρτιά κρατάει για την ώρα ο Τζιτζικώστας, ερώτημα από εδώ και πέρα η στάση της Μπακογιάννη

Από την ώρα που έγινε γνωστό το δίδυμο που θα διεκδικήσει τον «γαλάζιο θρόνο», ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στη Ν.Δ. και άρχισαν να διαμορφώνονται νέες συμμαχίες.

Ιντριγκες, πάθη του χθες (ήδη πολλοί μιλούν για την αναβίωση της παλιάς σύγκρουσης καραμανλικών – μητσοτακικών) αλλά και ανατροπές σε πρόσωπα και καταστάσεις ξέσπασαν με το… καλημέρα και, όπως φαίνεται, αυτό το κλίμα θα κυριαρχήσει ως τις 10 Ιανουαρίου που θα στηθούν εκ νέου οι κάλπες για να εκλεγεί ο δέκατος πρόεδρος της Ν.Δ. (αν προσθέσουμε και τις μεταβατικές ηγεσίες).

Από χθες ήδη «βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ των πρωταγωνιστών, που για την ώρα αρκούνται σε αιχμηρές διαρροές κύκλων τους επιβεβαιώνοντας ότι η μάχη μόλις ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του επιμένουν στη γραμμή που είχαν από την πρώτη στιγμή -«Ψηφίστε όποιον θέλετε πλην Μεϊμαράκη»- στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη μεριά του ο Αδωνις Γεωργιάδης (ο τέταρτος των εκλογών με διψήφιο όμως νούμερο), που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων, ανακοίνωσε χθες τη στήριξή του με το επιχείρημα ότι εκτίμησε το έργο του στην κυβέρνηση Σαμαρά. Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του, αν και στελέχη του έχουν ήδη δεχτεί τηλεφώνημα από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που τους ζήτησαν να στηρίξουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ερωτηματικό αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στον πρώτο γύρο στήριζε διακριτικά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Τι απέγινε η ψήφος τους

Και όλα αυτά, όταν το οριστικό επίσημο αποτέλεσμα εξακολουθεί να αγνοείται με διάφορες δικαιολογίες και φληναφήματα, που δείχνουν ότι κάποιοι στη Συγγρού τίποτε δεν διδάχτηκαν από το φιάσκο ολκής της 22ας Νοεμβρίου. Θεωρείται αδιανόητο σε μια κορυφαία διαδικασία του κόμματος να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση που προσβάλλει κυρίως τους 400.000 πολίτες οι οποίοι ψήφισαν και δεν ήξεραν 26 ώρες μετά τι απέγινε η ψήφος τους! Το σκηνικό χθες ήταν σχεδόν κωμικό. Ο καθένας έδινε όποια αποτελέσματα ήθελε και η ΚΕΦΕ ισχυριζόταν ότι έφταιγαν τα… φαξ.

Ο μηχανισμός που στήθηκε στη Συγγρού φαίνεται ότι χρειαζόταν δύο μέρες για να βγάλει αποτελέσματα (με πρόσχημα τις διασταυρώσεις), όταν στην Ισπανία ψήφισαν πάνω από 20.000.000 και τα αποτελέσματα βγήκαν την ίδια μέρα τα μεσάνυχτα! Μάλλον κάποιοι στη Ν.Δ. ακόμα έχουν μαύρα μεσάνυχτα.
Τελικά αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα για 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα με τα εξής ποσοστά: Μεϊμαράκης 39,51%, Μητσοτάκης 28,27%, Τζιτζικώστας 21,15%, Γεωργιάδης 11,07%.

Οι κάλπες έφεραν ζεστό χρήμα (1.200.000 ευρώ στα ταμεία)

Μπορεί στις 10 Ιανουαρίου όσοι ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. να μη χρειαστεί να πληρώσουν και πάλι τα τρία ευρώ της περασμένης Κυριακής, αλλά στη Συγγρού τα… στεγνά ταμεία είδαν έπειτα από πολύ καιρό το χρώμα του χρήματος. Μια απλή μαθηματική πράξη, αυτή του πολλαπλασιασμού 400.000 ψηφοφόρων επί τρία ευρώ που πλήρωσε έκαστος, δίνει το λίαν ικανοποιητικό άθροισμα του 1.200.000 ευρώ (και μάλιστα ζεστά ζεστά) στο ταμείο. Βέβαια τη μερίδα του λέοντος αναμένεται να εισπράξει η Vodafone, που είχε αναλάβει τις εκλογές, αλλά και πάλι θα μείνουν αρκετά χρήματα στα ταμεία του κόμματος (με την ελπίδα να λάβουν επιτέλους κάποιον μισθό και οι εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν επτά μήνες)!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, η Vodafone θα εισπράξει γύρω στα 850.000 ευρώ (ένα ποσό από αυτά το έχει εισπράξει ως προκαταβολή από την κρατική επιδότηση που πήρε η Ν.Δ.), ένα μικρό ποσό θα κρατήσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές της Ν.Δ., που και αυτές έχουν χρέη σε εργαζομένους και ενοίκια, και το υπόλοιπο υπολογίζεται να πάει για έναν ή δύο μισθούς στους εργαζομένους που έβγαλαν απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις… δωρεάν! Εξάλλου, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης είχε δεσμευτεί σε επιτροπή των εργαζομένων με τους οποίους συναντήθηκε να τους καταβάλει το κόμμα μέρος από τα οφειλόμενα της περιόδου Σαμαρά.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

«Σε αυτή τη μάχη δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την προχθεσινή μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Στο twitter έγραψε «ευχαριστώ από την καρδιά μου, που παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες αποδείξατε τη δύναμη της Ν.Δ. Μαζί συνεχίζουμε. Η μαζική συμμετοχή των πολιτών είναι απάντηση στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Η Ν.Δ. είναι δύναμη ευθύνης, προοπτικής και ελπίδας».

Στο επιτελείο του Β. Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές ενισχύουν την παράταξη απέναντι στην κυβέρνηση που «προκαλεί ζημιά στη χώρα», ενώ και η μεγάλη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λένε, είναι απίθανο να ανατραπεί.
Ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι στον δεύτερο γύρο ένα μέρος των ψηφοφόρων του Απόστολου Τζιτζικώστα που πρόσκεινται στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος δεν θα ψηφίσει, ενώ ένα άλλο κομμάτι που αποτελείται από τους λεγόμενους «καραμανλογενείς» πιθανόν να μεταπηδήσει στο δικό του στρατόπεδο.
Πεποίθηση του επιτελείου του είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «πιάσει ταβάνι» και δεν μπορεί να αντλήσει από πουθενά περισσότερες ψήφους. Επίσης, θεωρούν ότι στελέχη που θα στηρίξουν τον κ. Μητσοτάκη θα του κάνουν «μεγαλύτερο κακό παρά καλό», κατάσταση που ευνοεί τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ.

Η διαφορά θα καλυφθεί στον «τελικό» της 10ης Ιανουαρίου, εκτιμά το επιτελείο του Κυριάκου

Την αισιοδοξία ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων μπορεί να υπερκαλυφθεί, εκφράζουν στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποστηρίζουν ότι οι νεοδημοκράτες αναγνώρισαν τον καθαρό και έντιμο αγώνα που αυτός έκανε προεκλογικά και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσει να τον κάνει και έως τον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου. «Θα ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική, χωρίς συμμαχίες και παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες, με μόνους συνομιλητές την κοινωνία και τους πολίτες» τόνιζε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Για τον ίδιο, το δίλημμα της κάλπης και στον «τελικό» σε τρεις εβδομάδες παραμένει: Συρρίκνωση και στασιμότητα ή διεύρυνση και ανανέωση; Αναφορικά με το θέμα της ενότητας, όπως λέει ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., «δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα και φυσικά δεν τίθεται και τώρα».

Θετικά εξέλαβαν, εξάλλου, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη δήλωση στήριξης από τον Αδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ανέκαθεν οι σχέσεις του ήταν καλές. Ειδικά στην προεκλογική περίοδο οι δυο τους ήταν οι μόνοι υποψήφιοι που δεν αντάλλαξαν αιχμές και κατηγορίες και η χθεσινή εξέλιξη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι που τον επέλεξαν προχθές θα τον ξαναψηφίσουν στο σύνολό τους και στις 10 Ιανουαρίου και οι προοπτικές που υπάρχουν για να κόψει πρώτος το νήμα του αγώνα είναι πολλές.

sadfsdf

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...