Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Ηφαιστειακή έκρηξη πολυτέλειας και απόλυτης ξεγνοιασιάς

Η Παναρέα (το καμάρι των Αιολίδων Νήσων) και η μαγευτική Σαντορίνη αποτελούν δύο από τους ιδανικότερους προορισμούς για την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν.

Είναι σύνηθες πολλοί από εμάς να κατακλύζονται τέτοια εποχή (τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου) από κύματα ενθουσιασμού και μεγάλη διάθεση αισιοδοξίας εξαιτίας της καλοκαιρίας και του summer mood. Το εναρκτήριο λάκτισμα του καλοκαιριού φέτος δόθηκε ελαφρώς πιο νωρίς, με τον υδράργυρο στα ύψη και την ανάγκη όλων για αποδράσεις στον ήλιο να φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Επειδή προβλέπεται το καλοκαίρι αυτό να είναι πολύ καυτό από άποψη θερμοκρασιών, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προνοητικοί. Κάντε τις κρατήσεις σας από τώρα, έστω και αν αυτές αφορούν μικρά διαλείμματα στην καθημερινότητά σας. Τέτοιου είδους διαλείμματα είναι ικανά να σας τονώνουν και να γεμίσουν τις μπαταρίες για να αντέξετε την καθημερινότητα στη ζεστή Ελλάδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, πριν από την καθιερωμένη άδεια του Αυγούστου.

Ο Ιούνιος, λοιπόν, για πολλούς λόγους είναι ιδανικός για μια ολιγοήμερη απόδραση. Μπορείτε να πάτε διακοπές σε φανταστικά μέρη και να συναναστραφείτε με πιο εκλεπτυσμένο crowd σε σχέση με αυτό του Αυγούστου. Επίσης, τα πάντα είναι πιο ωραία όταν ο υδράργυρος και η υγρασία δεν βρίσκονται στα ύψη, όπως συμβαίνει συνήθως στα μέσα Αυγούστου και, τέλος, εφόσον δεν είναι high season, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις χαμηλότερες τιμές και το σαφώς καλύτερο σέρβις παντού, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την πολυκοσμία.

Δύο προορισμοί που θα μπορούσαν να είναι ιδανικοί για τις αρχές Ιουνίου είναι η Σαντορίνη εντός Ελλάδος και οι Αιολίδες Νήσοι της γειτονικής Ιταλίας. Αμφότεροι κόβουν την ανάσα λόγω των ηφαιστείων που καθιστούν το τοπίο συναρπαστικό με έναν τρόπο άγριο και μυστηριώδη.

Στην Παναρέα

Η Παναρέα είναι το μικρότερο, μπορεί και ομορφότερο νησί των Αιολίδων Νήσων, μεταξύ των δύο ηφαιστείων Στρόμπολι και Βουλκάνο, με καταπράσινα νερά, γεμάτη φυτά αγαύης, φοινικόδεντρα, επιβλητικούς βράχους να ορθώνονται μέσα από τη θάλασσα και πανέμορφα λευκά κυβιστικά κτίσματα.

Διαμονή

Το νησί έχει αρκετά καταλύματα σε καλές τιμές και μέσω του booking.com μπορείτε να βρείτε δωμάτια σε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές.

Τα περισσότερα resorts θα σας θυμίσουν όμως Ελλάδα και δεν αξίζει τον κόπο να ταξιδέψετε μέχρι τη Σικελία για να μείνετε σε ανάλογο περιβάλλον με αυτό των πανέμορφων Κυκλάδων.

Για κάτι διαφορετικό, το μοναδικό ξενοδοχείο που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα είναι το «Hotel Raya», με δίκλινα που ξεκινούν από 180 ευρώ. Το «Raya» είναι το απόλυτο μέρος να ανακτήσετε δυνάμεις, να ηρεμήσετε και να έρθετε πιο κοντά στη φύση, χτισμένο σε έναν λόφο αμφιθεατρικά του πελάγους, γεμάτο βουκαμβίλιες, ελιές και λεμονιές με θέα το ηφαίστειο Στρόμπολι.

Το εστιατόριό του με τα βιολογικά προϊόντα είναι μάλλον το πιο ωραίο roof garden που έφαγα πέρσι το καλοκαίρι και ανάμεσα στα ομορφότερα σίγουρα της Μεσογείου, με πολύ καλή λίστα ιταλικών κρασιών και απλές, λιτές, εγχώριες γεύσεις (www.hotelraya.it).

Η τοποθεσία είναι ιδανική για ζευγάρια και για οικογένειες οι οποίες μπορούν να απολαύσουν τα καθαρά νερά, να επιδοθούν σε καταδύσεις, να κάνουν ειδυλλιακούς περιπάτους στις περίφημες «Bronze Age» καλύβες πέρα από το Cala Junco και τέλος να εξερευνήσουν τους όρμους στα ακατοίκητα νότια και δυτικά κομμάτια του νησιού.

Bars and restaurants

Στο Bar del Porto και στο Bridge Club κατευθυνθείτε για ποτά και όχι μόνο! Το δεύτερο  χαμηλώνει τη μουσική μετά τις 22.00 και μεταμορφώνετε σε εκπληκτικό εστιατόριο sushi, όπου οι δύο Γιαπωνέζοι σεφ του δημιουργούν υπέροχα πιάτα, φτιαγμένα όλα από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την Παναρέα και το «Hotel Raya», τις καλύτερες εντυπώσεις αποκομίσαμε από τα «Grace Hotels», ιδιαίτερα αυτό της Σαντορίνης, με μία νέα εντυπωσιακή άφιξη, την 400 τετραγωνικών «Villa Grace Santorini», η οποία σίγουρα προσφέρει ένα από τα πιο υψηλής ποιότητας εξατομικευμένα σέρβις στην Ευρώπη με προσωπική πισίνα, SPA και την υπηρεσία Bespoke, η οπoία δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να μετατρέψει τη διαμονή του σε μία απόλυτη προσωπική εμπειρία, επιλέγοντας αγαπημένα room fragrances, τύπο μαξιλαριού, περιεχόμενα mini bar, προσωπικό σεφ και άλλα πολλά. Το περιβάλλον παντρεύει άψογα την κυκλαδική αρχιτεκτονική με τον μοντέρνο καθαρό μινιμαλισμό και θέα την καλντέρα.

Οι επιλογές διαμονής στη Σαντορίνη είναι άπειρες και για όλων των ειδών τις προτιμήσεις και τα γούστα. Σαν προορισμός είναι ίσως ο μοναδικός του οποίου τα ξενοδοχεία έχουν  αρκετές φορές βραβευτεί ως best hotels από έγκυρα ξένα ταξιδιωτικά μέσα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Για κάτι πιο οικονομικό από τα «Grace hotels» προτείνουμε το ξενοδοχείο «Rocabella» με τιμές γύρω στα 200 ευρώ το δίκλινο. Bρίσκεται στο γραφικό Ημεροβίγλι με υπέροχη θέα στην καλντέρα και συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με το μοντέρνο ντιζάιν.

Οι επιλογές για φαγητό στο «Rocabella Santorini Resort & Spa» περιλαμβάνουν το εστιατόριο «Assagiami» για sushi και ένα εστιατόριο δίπλα στην πισίνα που σερβίρει μεσογειακά πιάτα. Το «Night Bar» και το «Pool Bar Lounge» προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για ένα εξωτικό κοκτέιλ με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Εστιατόρια

Τα παρακάτω είναι διακεκριμένα εστιατόρια στη Σαντορίνη που όλοι θα έπρεπε να επισκεφτούν, γιατί πραγματικά αξίζουν σαν χώροι και γεύσεις. Ο «Κουκούμβαλος» και το «Ασσύρτικο» στα Φηρά, το «Σάλτσα» του γνωστού chef Δημήτρη Λαζάρου, το «1800» στην Οία και το «Selini» στον Πύργο είναι δίχως άλλο μοναδικά.

ΛΕΝΑ ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...