Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Παρατράγουδα πριν από την απονομή των βραβείων Οσκαρ

Σπάικ Λι και Τζέιντα Πίνκετ καλούν συναδέλφους τους ηθοποιούς σε μποϊκοτάζ της λαμπερής βραδιάς λόγω απουσίας μαύρων υποψηφίων

Σπάικ Λι και Τζέιντα Πίνκετ καλούν συναδέλφους τους ηθοποιούς σε μποϊκοτάζ της λαμπερής βραδιάς λόγω απουσίας μαύρων υποψηφίων

Οι γκρίνιες και οι κακές κριτικές αναφορικά με τις επιλογές της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είθισται να έπονται της απονομής των Οσκαρ.

Φέτος, όμως, θέμα συζήτησης στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια αποτελούν οι υποψήφιοι και συγκεκριμένα η απουσία μαύρων υποψηφίων από όλες τις μεγάλες κατηγορίες, γεγονός που οδήγησε την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και τον Σπάικ Λι να καλέσουν τους συναδέλφους τους να μποϊκοτάρουν τη μεγάλη βραδιά, πρόταση που βρήκε αρκετούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές.

Η Λουπίτα Νιόνγκ’ο εξέφρασε μέσα από το Instagram την απογοήτευσή της για την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας στις φετινές υποψηφιότητες, κάνοντας λόγο για «ασυνείδητη προκατάληψη». Αν και δεν ανέφερε αν θα μποϊκοτάρει ή όχι τα βραβεία, επισήμανε ότι στηρίζει τους συναδέλφους της που ζητούν αλλαγή. Αντίστοιχα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ τόνισε πως «ο θεσμός κινείται προς λάθος κατεύθυνση», λέγοντας πως έμειναν έξω από τις υποψηφιότητες σημαντικές ερμηνείες, όπως αυτή του Γουίλ Σμιθ και του Ιντρις Ελμπα, και σχολίασε ότι «οι μειονότητες εκπροσωπούνταν καλύτερα στα Οσκαρ πριν από 10 χρόνια», ενώ «ασυγχώρητη» χαρακτήρισε την Ακαδημία και ο ηθοποιός της ταινίας «Selma» Ντέιβιντ Ογιελόβο.

Αντιθέτως, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, αν και δήλωσε ότι τη στενοχώρησε η έλλειψη μαύρων υποψηφίων, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη βραδιά, γιατί πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έλλειψη σεβασμού απέναντι στον μαύρο παρουσιαστή της απονομής Κρις Ροκ, ο οποίος δέχεται εξίσου έντονες πιέσεις να συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ. Εκτός από τον ράπερ 50 Cent, που τον κάλεσε ανοιχτά να μην αποδεχτεί τον ρόλο του οικοδεσπότη, και ο Ρίκι Τζερβές τον παρακίνησε με το γνωστό χιούμορ του να κάνει «μεγάλη ζημιά στα Οσκαρ». «Αν ήμουν ο Κρις Ροκ, δεν θα σκεφτόμουν να μποϊκοτάρω τα Οσκαρ. Θα σκεφτόμουν ότι “αυτά τα σ…α είναι live. Μπορώ να κάνω μεγάλη ζημιά”» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο twitter.

Μέσω social media ήρθε όμως και η συγγνώμη της Λίντα Πέρι προς τη Lady Gaga για το σχόλιό της ότι το τραγούδι της δεν άξιζε να είναι υποψήφιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...