Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Σε ελληνικό έδαφος ο ο γιατρός «μαϊμού»

Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ,όπου συνελήφθη μέσω Ιντερπόλ, και σήμερα θα προσαχθεί στον εισαγγελέα

Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ,όπου συνελήφθη μέσω Ιντερπόλ, και σήμερα θα προσαχθεί στον εισαγγελέα

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»

Στην Ελλάδα εκδόθηκε από τις ΗΠΑ, όπου συνελήφθη μέσω της Ιντερπόλ, ο καταζητούμενος γιατρός «μαϊμού» με τη Ferrari και το ιδιωτικό ελικόπτερο, που επί 13 συναπτά έτη διατελούσε διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου με πλαστό πτυχίο! Ο 58χρονος Γιάννης Καστάνης μεταφέρθηκε αμέσως στη Χαλκίδα, όπου κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα, και σήμερα το πρωί θα προσαχθεί στον εισαγγελέα.

Από την Εύα Παπαδάτου

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο, ο ψευτογιατρός συνελήφθη στην Αμερική για παραβίαση των όρων διαμονής και οι ελληνικές Αρχές τον παρέλαβαν από αυτές των ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και είχε καταχωριστεί ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ.

Τον Μάιο του 2014, ο Καστάνης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι το πτυχίο που είχε καταθέσει πριν από 13 χρόνια για να αναλάβει τη θέση του διευθυντή Γενικής Ιατρικής ήταν πλαστό και ο διορισμός του ανακλήθηκε με εντολή του γ.γ. του υπουργείου Υγείας! Το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, πτυχίο του οποίου είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, είχε απαντήσει:
«Δεν προέκυψε έκδοση πτυχίου Ιατρικής επ’ ονόματι Καστάνη Ιωάννη. Δεν προέκυψε εγγραφή του στα μητρώα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza. Ο αναγραφόμενος αριθμός μητρώου εγγραφής δεν αντιστοιχεί και σε κανένα άλλο πρόσωπο. Δεν προέκυψε υποστήριξη πτυχιακής εργασίας κατά την 5/11/92 από τον Ιωάννη Καστάνη. Κατά συνέπεια, το προσκομισθέν πιστοποιητικό με ημερομηνία 5/8/1993 είναι πλαστό».

Ωστόσο, η απάτη είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Καστάνης απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας. Πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο είχε κάνει ανενόχλητος την ειδίκευσή του, με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας! Η απόφαση του διορισμού του δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έπειτα από έγκριση της τότε γ.γ., που βασίστηκε στην αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ και στις επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την Αστυνομία!

Καταγγελία κατοίκου της Σκύρου

Η αρχή του τέλους της καριέρας του ως διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου ήρθε μετά την καταγγελία στο υπουργείο Υγείας ενός κατοίκου του νησιού, ο οποίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, όσο βρισκόταν στο συγκεκριμένο πόστο, η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού του άρεσε ο τζόγος, κυκλοφορούσε με κόκκινη Ferrari και διέθετε ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο, με το οποίο οργάνωνε αεροδιακομιδές!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...