Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Αλλη ζωή σε 34 χρόνια

Επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2050 οι άνθρωποι θα πηγαίνουν βόλτα στο Διάστημα, το AIDS θα είναι ιάσιμο και τα ρομπότ «σύγχρονοι σκλάβο

Επιστήμονες προβλέπουν ότι το 2050 οι άνθρωποι θα πηγαίνουν βόλτα στο Διάστημα, το AIDS θα είναι ιάσιμο και τα ρομπότ «σύγχρονοι σκλάβο

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»

Ενας ονειρεμένος κόσμος βρίσκεται μπροστά μας, σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων που ασχολούνται με την πρόβλεψη του μέλλοντος. Το think tank «Adam Smith Institute» περιέγραψε πώς θα είναι η ζωή το 2050, προβλέποντας ότι θα ζούμε όπως οι σύγχρονοι εκατομμυριούχοι, καθώς θα έχουμε τις ανέσεις τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Θα ζούμε μέχρι τα 100 χρόνια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο μας θα μπορούμε να πάμε ένα ταξιδάκι στο Διάστημα ή μια βόλτα στους δεινόσαυρους, που θα έχουν επανέλθει στη ζωή.

Στη μελέτη ο πρόεδρος του think tank δρ Μάντσεν Πίρι προβλέπει ότι η ποιότητα ζωής θα βελτιωθεί θεαματικά. Οι αποδοχές των εργαζομένων θα διπλασιαστούν, και μάλιστα πολλοί από τους σύγχρονους εφήβους θα γίνουν εκατομμυριούχοι, χάρη στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάπτυξη της ρομποτικής. Το 2050 τις περισσότερες δουλειές θα τις κάνουν τα ρομπότ, που θα αποτελούν τους «μοντέρνους σκλάβους». Θα παράγουν τα τρόφιμα, τα ρούχα και όλα τα απαραίτητα, ενώ θα κάνουν και τις δουλειές του σπιτιού.

Ωρες εργασίας

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από τη μία να μειωθούν οι ώρες εργασίας για τους ανθρώπους και από την άλλη να υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Τα αυτοκίνητα, όπως και τα αεροπλάνα, θα είναι ρομποτικά, ενώ τα ταξίδια στο Διάστημα θα είναι υπόθεση ρουτίνας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα είναι πρακτικά δωρεάν, καθώς τα σπίτια θα τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά, ενώ τα αυτοκίνητα θα πωλούνται με φορτισμένες μπαταρίες και οι εταιρίες θα αναλαμβάνουν τις δωρεάν επαναφορτίσεις. Η ιατρική θα έχει προοδεύσει τόσο, που ασθένειες όπως το AIDS θα θεωρούνται εύκολα ιάσιμες, θα εξαφανιστούν οι περισσότερες μορφές καρκινικών όγκων, η άνοια, αλλά και η φαλάκρα.

Επίσης η ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων στο εργαστήριο για τις μεταμοσχεύσεις θα είναι θέμα ρουτίνας. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι θα είναι πιο υγιείς, με τον δρ Πίρι να εκτιμά ότι οι περισσότεροι θα ζουν μέχρι τα 100 χρόνια. Η ανθρωπότητα θα τρέφεται με νέα είδη λαχανικών που θα δημιουργηθούν χάρη στη γενετική και θα είναι πιο γευστικά και πιο θρεπτικά. Το κρέας θα είναι συνθετικό, καθώς θα παράγεται στο εργαστήριο χωρίς τη χρήση ζώων.

Τέλος, ο δρ Πίρι προβλέπει ότι οι επιστήμονες θα επαναφέρουν στη ζωή τους δεινόσαυρους. Θα εντοπίσουν τα γονίδιά τους που κληρονόμησαν τα σύγχρονα πτηνά, έτσι ώστε η γενετική να δημιουργήσει το DNA τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...