Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Τον πρόδωσε η καρδιά του

❱❱ Πάγωσε την Κόρινθο ο ξαφνικός χαμός του επιχειρηματία Γιάννη ΛαρσινούΣόκαρε την Κόρινθο ο αναπάντεχος θάνατος του γνωστού και αγαπητού σε όλους επιχειρηματία Γιάννη Λαρσινού από ανακοπή καρδιάς. Ο πολυβραβευμένος 58χρονος, που ήταν η «ψυχή» της εταιρίας Λαρσινός Α.Ε. και ένας από τους κορυφαίους Ελληνες επιχειρηματίες, νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Ελβετίας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Δυστυχώς, η καρδιά του δεν άντεξε και «έφυγε» χθες το μεσημέρι.

Η απώλεια ενός χαρισματικού, χαμογελαστού και καλόκαρδου ανθρώπου και επιτυχημένου businessman είναι τεράστια τόσο για την Κορινθία όσο και για όλη την Ελλάδα. Οπως έλεγαν οι συμπατριώτες του, ο Γιάννης Λαρσινός ήταν άνθρωπος έξω καρδιά και βρισκόταν πάντα κοντά στους εργαζομένους και στην πόλη του. Εφηβος ακόμα, μπήκε στην εταιρία Λαρσινός Α.Ε., που ίδρυσε ο πατέρας του το 1960, η οποία είναι σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα μας. Η συμβολή της στα περισσότερα από τα δημόσια και σε πάρα πολλά από τα ιδιωτικά μεγάλα έργα στην Ελλάδα είναι τεράστια.

Τα ηνία της εταιρίας

Το 1977 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Λαρσινού, Ηλίας. Η χήρα του αναγκάστηκε να αναλάβει τα ηνία της εταιρίας και, αφού έβγαλε δίπλωμα εμπειροτέχνη εργολάβου, έφερε στη δουλειά τους δύο έφηβους γιους της, τον Γιάννη και τον Χρήστο. Εκείνη την περίοδο η επιχείρηση με την επωνυμία «Κληρονόμοι Ηλία Λαρσινού» απασχολούσε 17 άτομα και με αυτό το προσωπικό τα δύο αδέλφια έχτισαν πολύ στενούς δεσμούς.

Το 1979 η επιχείρηση εκσυγχρόνισε τη μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στο Δέλτα Κορίνθου με δυναμικότητα 50 τ.μ./ώρα και την επόμενη χρονιά ιδρύθηκε από τους κληρονόμους του Ηλία Λαρσινού η Ευρωκάτ, μια εταιρία παραγωγής και εμπορίας έτοιμου σκυροδέματος με έδρα την Κόρινθο. Το 1981, όταν ο μεγάλος σεισμός έπληξε την Αθήνα και την Κόρινθο προκαλώντας αρκετές καταστροφές, οι δύο εταιρίες έκλειναν συνεχώς δουλειές, κάνοντας σχεδόν αμέσως απόσβεση των επενδύσεων των δύο προηγούμενων ετών.

Τη δεκαετία του ’90 η εταιρία επένδυσε περισσότερο στις εγκαταστάσεις και στην τεχνολογία της, ενώ τη δεκαετία του 2000 ξεκίνησε άλλη μια περίοδος έντονης οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η Λαρσινός Α.Ε. ανέλαβε το τραμ της Αθήνας, το γήπεδο Τάε κβον ντο και άλλα. Τα επόμενα χρόνια εξαγόρασε αρκετά λατομεία ανά την Ελλάδα και άνοιξε κι άλλα εργοστάσια, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση της αγοράς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...