Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Δεν πληρώνουν οι καναλάρχες

Ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν θα δώσουν ούτε ευρώ, εάν δεν βγει πρώτα η ετυμηγορία του ΣτΕ, που συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι ενστάσεις και τα φάουλ του Παππά

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μόνο ηλιόλουστη δεν είναι αυτή που ξημερώνει στο νέο τηλεοπτικό πεδίο, μετά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με «χθεσινούς» και «αυριανούς» καναλάρχες.

Και αυτό γιατί ήδη άρχισαν τα… παράσιτα που απειλούν να ρίξουν «μαύρο» στη διαδικασία την οποία έχει κάνει σημαία του ο πρωθυπουργός, εν όψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Γιατί μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μοίρασε ήδη τα λεφτά (που δεν έχει εισπράξει) στις πιο αδύναμες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, αλλά οι «βαρόνοι» ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν θα δώσουν ούτε ευρώ, εάν δεν βγει πρώτα η ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου (την ίδια μέρα υπογράφεται από τον γ.γ. Ενημέρωσης και η απόφαση για τους τέσσερις που κέρδισαν τις άδειες). Εφόσον φυσικά η απόφαση αυτή -του ΣτΕ- απορρίπτει τις ενστάσεις και τις προσφυγές και νομιμοποιεί έστω και εκ των υστέρων τον νόμο Παππά και τη δημοπρασία που διεξήχθη. Το δεύτερο σημείο για το οποίο έβγαλαν κίτρινη κάρτα οι καναλάρχες αφορά τη διαφήμιση και την απόφαση της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση ειδικής πλατφόρμας διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου (σε ελεύθερη -υποτίθεται αγορά!). Αίτημα το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από τον Νίκο Παππά. Τα παρατράγουδα άρχισαν από το πρωί. Από το… Μαξίμου και τον υπουργό Επικρατείας μεταφέρθηκαν το πρωί (από τις 3 το απόγευμα, όπως είχε οριστεί) τα ραντεβού στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και μάλιστα σε… δόσεις, δείχνοντας διαθέσεις για καψώνια στους νικητές της «δημοπρασίας» του κ. Παππά, που υπέπεσε σε ακόμη ένα ολίσθημα.

Ολίσθημα

Χώρισε τα ραντεβού στα δύο και ανέθεσε τους απλούς εκπροσώπους των καναλιών στον γενικό γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο, κρατώντας για τον εαυτό του τις υψηλές επαφές με τα «μεγάλα αφεντικά», τους ιδιοκτήτες. Και σε αυτό όμως υπέπεσε σε ολίσθημα, δείχνοντας ότι η εξουσία τον έχει επηρεάσει εμφανώς, αφού, αντί να συναντήσει τους ιδιοκτήτες όλους μαζί, επέλεξε ατυχώς το «κατ’ ιδίαν»! Περίεργα τετ α τετ που δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο υπηρετείται η διαφάνεια που επικαλείται συνεχώς ο κ. υπουργός της «πρώτη φορά Αριστεράς».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την Παρασκευή η ολοκλήρωση της έρευνας για το «πόθεν έσχες» των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους οριστικούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό. Αναφερόμενος στη διαφημιστική αγορά διεμήνυσε ότι πρέπει να είναι «ελεύθερη», ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές άδειες, σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη συνέχεια με τον κ. Καλογρίτσα και ακολούθως με τον ιδιοκτήτη του ANT1 Θοδωρή Κυριακού και του Σκάι Γιάννη Αλαφούζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. we4tw4e5werg 3Παππάς, αφού τους συνεχάρη, επισήμανε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος του «πόθεν έσχες», υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Η ΤΡΕΜΗ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

«Αυτή την ώρα συνεργάτες της Ολγας Τρέμη (φωτό) αδειάζουν το γραφείο της. Οι υπόλοιποι κάνουμε το ίδιο. Τα δικά μου 12 χρόνια στο Mega χώρεσαν σε μία σακούλα ζαχαροπλαστείου (πριν με είχε γλυκάνει) megaμώτι μου!!!» έγραψε σε ανάρτηση που συνόδευε φωτογραφία ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Κοινωνία ωρα Μega Γιάννης Καφάτος. Παρόμοιο το σκηνικό και σε άλλες γωνιές του καναλιού, με τη συναισθηματική φόρτιση των εργαζομένων να είναι έντονη.

Πυρά από Ν.Δ. κατά του Καλογρίτσα

Στην κορυφή του αντιπολιτευτικού λόγου της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών διατηρεί η Ν.Δ. το πρόσωπο του νέου καναλάρχη Χρήστου Καλογρίτσα. Στο πλαίσιο αυτό, 52 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης, με αφορμή σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε πρόσφατα ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι», ενώ υπενθυμίζουν ότι ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ερωτούν αν «πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη για το θέμα» και αν «είναι νόμιμες η συμμετοχή του ομίλου Καλογρίτσα στη διαδικασία αδειοδότησης και η χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, δεδομένου ότι κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή». Επισημαίνουν δε ότι η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση προσβάλλει τη Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μετέωρη, αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

Κατρούγκαλος: Υπάρχουν «αχυράνθρωποι»

Βόμβα για «αχυρανθρώπους» και «αντιπροσώπους» πέταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον Real Fm, ερωτηθείς για τα οικονομικά κριτήρια που επικράτησαν στη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, απάντησε επικαλούμενος τον βασικό μέτοχο επί Καραμανλή και είπε ότι «δεν απέδωσε γιατί είναι εύκολο να υπάρξουν αχυράνθρωποι». Πρόσθεσε μάλιστα: «Εδώ ξέρετε εκλέχθηκαν δήμαρχοι διά αντιπροσώπου (σ.σ.: φωτογραφίζει πιθανότητα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη), δεν ήταν εύκολο να υπάρξει και ένας καναλάρχης αντιπρόσωπος που έχει αυτές τις εμπλοκές;» (σ.σ.: όταν λέει «εμπλοκές», εννοεί καναλάρχες που ανέλαβαν και δημόσια έργα και μιλάει εμμέσως για τον Καλογρίτσα). Ο κ. Κατρούγκαλος άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι έγινε προσπάθεια να μπουν πιο αντικειμενικά κριτήρια, αλλά δεν κατέστη εφικτό, γι’ αυτό έφερε και ως παράδειγμα το «πόθεν έσχες» ως δικλίδα ασφαλείας. «Το “πόθεν έσχες” είναι κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες πέντε ημέρες παρότι έχει γίνει η προσωρινή κατακύρωση. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το “πόθεν έσχες”, θα πάμε στον επιλαχόντα» τόνισε. 

we4tw4e5werg 2Εξώδικο από Alpha κατά της εταιρίας του Σαββίδη

Τη συνολική ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τον αποκλεισμό της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη (φωτό κάτω) ως επιλαχούσας και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που έχει προσκομίσει ζητάει με εξώδικό του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά (φωτό επάνω). Το εξώδικο εστάλη μέσω του νομικού εκπροσώπου του σταθμού Πάνου Λαζαράτου στην εταιρία του Ιβάν Σαββίδη και επίσης κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού. Αφορμή για αυτή τη νομική κίνηση του τηλεοπτικού σταθμού στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σαββίδη στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας δημοπράτησης των αδειών, σύμφωνα με τις οποίες «ανέβασε το τίμημα για να πληρώσουν περισσότερα οι πλειοδότες».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Dimera, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αναδείχθηκε πρώτη επιλαχούσα στον διαγωνισμό, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha δεύτερος επιλαχών.

Μεταξύ άλλων, ο τηλεοπτικός σταθμός επισημαίνει ότι παραβιάστηκαν «θεμελιώδεις εσωτερικές και ευρωπαϊκές αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού, εξαιτίας της λόγω και έργω ομολογηθείσης παράνομης συμπεριφοράς της εταιρίας DimeraMedia Investments LTD».

Μάλιστα, ο Alpha στο έγγραφο προς την επιτροπή, με την οποία κοινοποιεί το εξώδικο στην εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, επισημαίνει ότι η τυχόν μη αποδοχή των αιτημάτων του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα των μελών της.

«Η ομολογημένη λόγω και έργω συμπεριφορά της εταιρίας με την επωνυμία DimeraMedia Investments LTD καθιστά τον διαγωνισμό στο σύνολό του καταχρηστικό, παράνομο και ιδίως αντίθετο στις αρχές του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο τηλεοπτικός σταθμός.

Παράλληλα, στο εξώδικό του προς την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη αναφέρει, λέξη προς λέξη, τις δηλώσεις του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ: «Η εταιρία σας συνεπώς προέβη ομολογημένα, τουλάχιστον κατά τη δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, σε προσχηματικές αυξήσεις του τιμήματος δίχως καμία πρόθεση να διεκδικήσει την άδεια, αλλά με αποκλειστικό σκοπό να διογκώσει υπέρογκα το τίμημα και να πληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ήτοι να ζημιωθούν οι τελευταίοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Η εταιρία σας ομολόγησε, διά του εκπροσώπου της, ότι η εναλλακτική λύση της, το σενάριό της, αν δεν έπαιρνε άδεια, ήταν να κάνει τους άλλους διαγωνιζόμενους “να πληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο”». Ο Alpha καταλήγει ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του για τον αποκλεισμό της εταιρίας και επισημαίνει ότι θα παλέψει για να αποζημιωθεί για την αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά της.

we4tw4e5werg 1«Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους εργαζομένους»

Υποκρισία καταλόγισε ο Νίκος Παππάς στους καναλάρχες με αφορμή τις κατηγορίες, τις οποίες δέχονται ο ίδιος και η κυβέρνηση για τους εργαζομένους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Ο υπουργός Επικρατείας πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που με βάση τον νέο νόμο υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζομένους, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες ήταν αντίθετοι σε αυτό το όριο εργαζομένων, θεωρώντας ότι καταστρατηγείται το «διευθυντικό δικαίωμά τους».  «Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους και εξοργιστικό το φαινόμενο όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ» σημείωσε ο κ. Παππάς για τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και ομίλους ΜΜΕ. «Τόσο καιρό σιωπούσαν όταν έκλεινε το Alter, όταν έκλεινε η “Ελευθεροτυπία”, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.


{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...