Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

3 νεκροί από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία -Μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.).

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και τεράστιες καταστροφές στη μισή Ελλάδα είναι ο τραγικός απολογισμός του πρώτου κύματος κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα για φέτος το φθινόπωρο. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για αγνοουμένους σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eleftheriaonline.gr, μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο Πήδημα Καλαμάτας μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη γυναίκα έμενε σε υπόγειο σπίτι το οποίο πλημμύρισε και αβοήθητη πνίγηκε στο νερό. Κατά πληροφορίες, το νερό από τις πλημμύρες στο χωριό είχε φθάσει ακόμα και τα δύο μέτρα σε ορισμένα σημεία.

Νεκρή βρέθηκε και μία 80χρονη γυναίκα η οποία ζούσε σε υπόγεια στην πόλη της Καλαμάτας. Τέλος, ένας 90χρονος επίσης με κινητικά προβλήματα εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται οτι πιθανότατα πέθανε απο άλλη αιτία. Ευτυχώς η γυναίκα που τον φύλαγε και αγνοείτο, βρέθηκε τελικά σώα.

Mια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, ψάχνουν ακόμη και στη θάλασσα

Οσον αφορά στην αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η 53χρονη δεν απαντά από τα ξημερώματα στις κλήσεις που τις κάνει ο σύζυγός της, καθώς και ότι βρέθηκε το αυτοκίνητό της στην περιοχή της Μηχανιώνας, αλλά όχι η ίδια.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον focus fm 103,6, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μηχανιώνας Μένη Βαρσαμόγλου, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζει και η ίδια από τον άνδρα της αγνοούμενης, η γυναίκα γυρνούσε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα από την δουλειά της στο καζίνο.

Μιλούσε με τον άνδρα της στο τηλέφωνο όταν ο ίδιος της είπε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει, κι από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Όπως είπε η κ. Βαρσαμόγλου, γίνονται έρευνες ακόμη και στη θάλασσα, μήπως έχει παρασυρθεί η άτυχη γυναίκα.

Τεράστιες καταστροφές στην Καλαμάτα

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.).

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες και τα πλημμυρισμένα σπίτια εκατοντάδες που αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον ‘Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα

Τεράστια ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που ξέσπασε χθες και σε άλλες περιοχές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Εντονα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ηλεία, με σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν, ενώ ζημιές προκάλεσε και ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην Ηλεία, η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην πόλη του Πύργου, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και στην Κυλλήνη. Προβλήματα υπάρχουν όμως και στα χωριά κοντά στον Πύργο, εξαιτίας υπερχείλισης χειμάρρων, όπως είπε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Εικόνες καταστροφής στα Σύβοτα

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας, ενώ πολλοί δρόμοι σε αρκετά παραλιακά σημεία της Ηπείρου μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι δρόμοι στην Πέρδικα μετατράπηκαν σε χειμάρρους που παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, ενώ τα ορμητικά νερά γκρέμισαν και έναν μαντρότοιχο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής ήρθαν και οι κάτοικοι των Συβότων. Στην παραλία, τέσσερις από τις βάρκες αναποδογύρισαν και κάποιες χάθηκαν κάτω από τα νερά της θάλασσας, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημοσιεύει το epiruspost.gr. «Ήταν απίστευτη η εικόνα που αντίκρισα το πρωί. Κάποιες από τις βάρκες είχαν βουλιάξει και οι ιδιοκτήτες τους έτρεχαν να βγάλουν νερά από τις υπόλοιπες. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο», ανέφερε στο Epiruspost κάτοικος των Συβότων.

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη θεομηνία. Η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να περάσουν μέσα από την πόλη, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος, που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Στο Καραβοστάσι, μία οικογένεια από τη Ρουμανία κινδύνευσε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 36χρονη, στο οποίο επέβαιναν και τα ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης, η οποία είχε αίσιο τέλος.

Η οικογένεια έκανε διακοπές στην Πέρδικα.

Προβλήματα και στη Σπάρτη

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην ανατολική Λακωνία, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων.

Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Μαζί με τα νερά, το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα ο Βόλος

Σφοδρή ήταν η καταιγίδα που σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις 19:00, την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση. Η κακοκαιρία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, τα οποία ήταν αρκετά για να πλημμυρίσουν δρόμοι στη Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, όπου δημιουργήθηκε μία μικρή λίμνη την οποία περνούσαν με μεγάλη δυσκολία οι οδηγοί.

Από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, με τις περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά, Λεχώνια και χωριά του Πηλίου να μένουν χωρίς ρεύμα. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έθεσαν εκτός λειτουργίας δεκάδες φωτεινούς σηματοδότες, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα και στην κυκλοφορία. Τέλος, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς τηλέφωνο για περίπου τέσσερις ώρες.

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο το εντυπωσιακό φαινόμενο που είχαν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για έναν ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα και τον οποίο όχι απλά θαύμασαν, αλλά φρόντισαν και να τον απαθανατίσουν.

Δεκάδες κλήσεις στη Πυροσβεστική

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρρου στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Πηγή: iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...