Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Η Τουρκάλα που μάγεψε τον Στέλιο!

Η ντίβα της γειτονικής χώρας Τουρκιάν Σοράι, που είχε κλέψει την καρδιά του Καζαντζίδη, για διακοπές στην πανέμορφη Σύμη

Στην πανέμορφη Σύμη απολαμβάνει τις διακοπές της η Τουρκάλα σταρ Τουρκιάν Σοράι, που στη δεκαετία του ’60 είχε κλέψει την καρδιά του Στέλιου Καζαντζίδη. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο αξέχαστος λαϊκός βάρδος αφιέρωσε σε εκείνη το κομμάτι του «Σε περίμενα, μα δεν ήρθες», το οποίο κυκλοφορεί και στα τουρκικά.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

tyw45ywyet«Σε περίμενα, μα δεν ήρθες. Δεν γνώριζες την αγάπη μου, το δάκρυ μου δεν το έσβησες. Δεν μ’ αγάπησες καθόλου;» αναρωτιόταν ο Στέλιος, καθώς το ερμήνευε απευθυνόμενος στην ηθοποιό από τη γειτονική χώρα, που όμως δεν ανταποκρίθηκε στα συναισθήματά του.

Η «Σουλτάνα του τουρκικού σινεμά», όπως αποκαλούν συχνά τη Σοράι, έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 150 δακρύβρεχτες ταινίες που μετέφεραν στη μεγάλη οθόνη τα βάσανα και τους καημούς του τουρκικού λαού στις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Σε ηλικία 71 ετών σήμερα, επιλέγει συχνά την Ελλάδα για να κάνει τις διακοπές της, ενώ φαίνεται ότι έχει μεγάλη αδυναμία στη Σύμη, την οποία έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Είναι ένα μέρος, άλλωστε, που βρίσκεται πολύ κοντά στη δική της πατρίδα. Οπως έγραψε, μάλιστα, η τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», η Τουρκιάν Σοράι εξομολογήθηκε στον δήμαρχο της Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα ότι σκέφτεται να αγοράσει ένα εξοχικό σπίτι στο νησί προκειμένου να πηγαίνει εκεί για διακοπές ακόμη πιο συχνά.

Ελληνικό σίριαλ

4rqrfrΜαζί με την ηθοποιό ταξίδεψε στη Σύμη και η κόρη της Γιαγκμούρ Ουνάλ, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, και σκοπός της είναι να εντάξει σύντομα το ελληνικό νησί σε καθημερινό σίριαλ που προβάλλεται ήδη στην Τουρκία σημειώνοντας επιτυχία.

Η Σοράι θεωρείται στη γείτονα πρόσωπο εθνικής σημασίας, όπως ήταν άλλωστε για τους Ελληνες και ο Καζαντζίδης. Κι εκείνος την ίδια περίοδο εξέφραζε με τα τραγούδια του τα βάσανα των Ελλήνων της προσφυγιάς, τον πόνο των ξενιτεμένων και τα παράπονα όλων των Ελλήνων. Η μαυρομάτα Τουρκάλα ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 15 χρόνων. Είχε πατέρα κυβερνητικό αξιωματούχο και μητέρα νοικοκυρά.

Ηταν τόσο μεγάλη ντίβα, που έχουν μείνει στην ιστορία του τουρκικού σινεμά οι τρεις «κανόνες» τους οποίους επέβαλλε για τα γυρίσματα των ταινιών της και τους οποίους, όπως λέγεται, αντέγραψαν μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ. Για να παίξει σε ταινία, ήθελε να έχει στα χέρια της το σενάριο τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την έναρξη των γυρισμάτων. Απαιτούσε τα γυρίσματα να γίνονται μόνο στην Κωνσταντινούπολη και δεν εργαζόταν ποτέ τις Κυριακές.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...