Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Αστραψε η ΑΕΚ, βρόντηξε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

«Καρέ» της Ενωσης με την Ξάνθη (4-1)! «Εξάσφαιρος» (6-1)θρύλος με Βέροια

tgwe5twetggΕπιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Xάρης Δάντσης,
Γιώργος Τότσικας

Mπροστά σε 20.000 οπαδούς της, η «Ενωση»με ηγέτη τον καταπληκτικό Αλμέιδα (έβαλε δύο γκολ – εκπληκτικό το 2ο) κέρδισε την Ξάνθη με το επιβλητικό 4-1 και σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο της. Μόλις στο 7’ ο Ροντρίγκες έκανε όμορφη προσπάθεια από την αριστερή πλευρά και με σέντρα βρήκε τον Αλμέιδα, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρία λεπτά για να επαναλάβει σχεδόν κάτι αντίστοιχο με το πρώτο γκολ ο Ροντρίγκες, μόνο που αυτή τη φορά ήταν για το κεφάλι του Μάνταλου, που από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Η Ξάνθη απάντησε αμέσως με τον Γιούνες (2-1), όμως η «καταιγίδα» της ΑΕΚ δεν είχε κοπάσει. Στο 15’ ο Αλμέιδα έκλεψε την μπάλα και μ’ ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (3-1). Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και η «Ενωση» απλά έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 76’με τον Ντίντακ (4-1).

Εφερε «εξάρες» στο Καραϊσκάκη 
Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα! Με τον Μάρκο Μάριν σε ρόλο… Φορτούνη πίσω από τον προωθημένο Ιντέγε, που προτιμήθηκε να ξεκινήσει αντί του Καρντόσο, η ομάδα του Πειραιά συνέτριψε 6-1 τη Βέροια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι επιλογές του Γερμανού μεσοεπιθετικού και του Νιγηριανού φορ δικαίωσαν απόλυτα τον Πάουλο Μπέντο, καθώς ήταν από τους κορυφαίους του ματς. Ο Μάριν έδωσε δύο ασίστ, ενώ ο Ιντέγε (υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο) πέτυχε τρία γκολ (25′, 61′, 89′) και έδωσε μία ασίστ. Στους διακριθέντες και ο Ελιούνουσι, που σκόραρε (41′) στο επίσημο ντεμπούτο του και είχε δοκάρι (29′), αλλά και ο Σεμπά (27′). Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε αναγκαστικά από το ματς ο Ντα Κόστα, όσο και ο Ιντέγε, που τραυματίστηκε στη φάση του τρίτου προσωπικού του γκολ. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Καρντόσο, ωστόσο στο σημείο που μπήκε είχαν κριθεί τα πάντα. Οσον αφορά τη «βασίλισσα», περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής με τον Καπετάνο στο 74′.

Περίπατος για τον «Δικέφαλο»
Πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε μόνο με 2-1 του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Το… μήνυμα εστάλη μόλις στο 2’, όταν, έπειτα από λάθος του Μύγα, ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 27’, έπειτα από υπέροχο τακουνάκι-πάσα του Κλάους, ο Ροντρίγκες έκανε με σουτ το 2-0. Η ομάδα του Αγρινίου περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, έχοντας πολλά κενά μεσοαμυντικά και χωρίς να καταφέρει να κάνει κάποια φάση που θα απειλούσε την εστία του Γλύκου. Στο 45’ ο Αθανασιάδης με δυνατή κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε στο 75’ σε σουτ και ο Περέιρα. Το απίστευτο ήταν ότι, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε άπειρες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2-1 στο 91’ με τον Ουάρντα.

«Σίφουνας» ΠΑΟ, άλωσε τη Λιβαδειά
Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό με 3-0 και έδειξε πανέτοιμος για τη μάχη της Πέμπτης κόντρα στον Αγιαξ, στο πρώτο ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» ήταν απλά καταιγιστικοί. Από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν πολλές ευκαιρίες για διπλάσιο σκορ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή του ματς δυνατά, σκόραρε στο 8′ με τον Λεντέσμα και εν συνεχεία απείλησε και για άλλα τέρματα. Οι «πράσινοι» στο 37′ πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Γουακάσο, ύστερα από ασίστ του Μπεργκ. Το «Τριφύλλι» έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και στο δεύτερο μέρος. Εφτιαξε και πάλι πολλές κλασικές ευκαιρίες. Πέτυχε ακόμη ένα, με τον Λέτο στο 74′, και έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. 

Στραματσόνι: «Είναι σημαντικό να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Εξαρχής είχα στο μυαλό μου άλλο στιλ ποδοσφαίρου για Ελλάδα και άλλο για Ευρώπη. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες μου το έχουν κατανοήσει».

«Πάνθηρες» με άγριες διαθέσεις 
Μπορεί ο κόουτς Ουζουνίδης και ο Μπακασέτας να αποχώρησαν, αλλά τις απουσίες τους δεν τις… κατάλαβε κανείς στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φούντα, που σκόραρε δύο φορές (24′, 57′), και άξιο συμπαραστάτη τον Ανσαριφάρντ (σκόραρε στο 52′, ενώ στο 15′ είχε χάσει πέναλτι) συνέτριψε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, το Σάββατο. Μάλιστα, το δεύτερο προσωπικό τέρμα του 21χρονου μεσοεπιθετικού ήταν σπάνιας ομορφιάς και θέτει υποψηφιότητα για καλύτερο γκολ της αγωνιστικής. Τραγικοί οι Αρκάδες και ο Χάβος έχει πολλή δουλειά μπροστά του. «Δεν ξεκινήσαμε καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε κεφάλι. Πολλά παιδιά βρέθηκαν σε κακή κατάσταση και πρέπει να βρω γρήγορα λύση» δήλωσε ο κόουτς του Αστέρα. Από την άλλη, ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών Βλάνταν Μιλόγεβιτς είπε μετά το ντεμπούτο του στον «κυανέρυθρο» πάγκο: «Η νίκη ανήκει στους παίκτες και ήταν σημαντικό που μας υποστήριξε ο κόσμος και μας έδωσε κουράγιο. Ηταν μια καλή νίκη, με καλή απόδοση».

Ψηλός Πλατανιάς μέσα στην Κέρκυρα 
Ο Πλατανιάς πέρασε νικηφόρα (0-1) από την Κέρκυρα, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 11’ ο Γιακουμάκης. Οι Χανιώτες αιφνιδίασαν τους Φαίακες στο ξεκίνημα του ματς και με σωστή ανασταλτική λειτουργία κατόρθωσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. «Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση, το πρωτάθλημα ξεκίνησε. Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις απέναντι σε μια καλή ομάδα, σε καλή έδρα, αν και αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον αγωνιστικό χώρο. Το σημαντικό για εμάς είναι η νίκη, και μάλιστα εκτός έδρας» δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά των νικητών.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε: «Είναι μια ήττα που, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι δίκαιη. Στην πρώτη καλή στιγμή που είχε ο Πλατανιάς ευτύχησε να προηγηθεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχω παράπονο απ’ τα παιδιά, γιατί προσπάθησαν αρκετά. Ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

«Καταιγίδα» ΠΑΣ, 3-0 τον Ατρόμητο
«Χορεύοντας» στη βροχή ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε τον κακό Ατρόμητο με 3-0 και έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει της συνέχειας. Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τους Κόντε, Μαμπουλού, που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος της ομάδας του Ατρομήτου, ενώ τους έλυσε τα πόδια και το γρήγορο γκολ του Ακόστα στο 10′ με το πέναλτι που κέρδισε ο Κόντε. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι είχαν την υπεροχή, είχαν πολλούς παίκτες σε κακή ημέρα και ήταν αρκετά άστοχοι, ενώ βρήκαν μπροστά τους και έναν εκπληκτικό Πασχαλάκη. Ο Ατρόμητος μετά το γκολ άρχισε να ανεβαίνει και στο 38′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπάγκα για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο,τι δεν κατάφερε ο Ατρόμητος, όμως, το έκανε ο ΠΑΣ στο 41′, με τον Κόντε να κάνει το 2-0. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έκαναν φάσεις, αλλά στο 57′ ο Κόντε με πλασέ έκανε το 3-0 και τελείωσε το ματς.

Μελισσανίδης: «Θα δούμε κάτι άλλο φέτος»

Την πεποίθησή του ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει σχέση με το παρελθόν εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ηγέτης της «Ενωσης», εμφανώς ικανοποιημένος μετά τη νίκη της ομάδας του με 4-1, αρκέστηκε να τονίσει: «Θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος, που δεν βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια». 

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΠΟ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε: «Δεν ξέρω, θα τα δούμε αυτά, δεν είναι ώρα να λέμε για τέτοια πράγματα». Από την πλευρά του, ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Εγινε ένα καλό ματς. Πρώτο ματς πρωταθλήματος, κερδίσαμε 4-1, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ. Η Ξάνθη είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς βάλαμε τέσσερα γκολ, αλλά τις καλύτερες ευκαιρίες δεν τις αξιοποιήσαμε. Οταν ξεκινάς με νίκη 4-1, πρέπει να νιώθεις ευχαριστημένος. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Φοβόμουν, ειδικά την ώρα του ματς. Και αν παίζαμε σε καλύτερη ώρα, θα κάναμε ακόμα καλύτερο ματς».

Πάουλο Μπέντο: «Εφαρμόσαμε τη στρατηγική μας»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του έμεινε ο Πάουλο Μπέντο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά τη νίκη (6-1) επί της Βέροιας παραδέχθηκε, μιλώντας στη Nova: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος τόσο για το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης, όσο και για τη συμπεριφορά των παικτών μου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από νωρίς εφαρμόσαμε σωστά τη στρατηγική μας, θέλαμε να είμαστε επιθετικοί, κυρίαρχοι, να βγάλουμε πολλές φάσεις και το καταφέραμε. Το γεγονός ότι στο ημίχρονο ήμασταν ήδη μπροστά με τρία τέρματα ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς μας έδωσε ψυχολογία. Πάντα πρέπει να βελτιωνόμαστε κι εκεί στοχεύουμε στη συνέχεια». Εξάλλου, την Πέμπτη ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία για το Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο κόουτς της Βέροιας Αλέκος Βοσνιάδης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της ΕΕΑ να μη χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν έπαιξε ρόλο και δεν τους επηρέασε χθες στο… βροχερό Φάληρο.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...