Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ισόβια στον απατεώνα «γιατρό»

Σοκ! Επιβλήθηκε η διπλάσια ποινή στον «ακτινολόγο» συνεργό του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Σοκ! Επιβλήθηκε η διπλάσια ποινή στον «ακτινολόγο» συνεργό του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Βαριά καμπάνα σήμανε για τον «μαϊμού» γιατρό με τη Ferrari και το ιδιωτικό ελικόπτερο, ο οποίος με πλαστό πτυχίο ασκούσε επί 13 χρόνια καθήκοντα διευθυντή στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας τον καταδίκασε χθες σε ισόβια κάθειρξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά του Δημοσίου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια υπολογίζεται ότι είχε αποσπάσει 667.000 ευρώ από μισθούς και εφημερίες!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Το δικαστήριο επέβαλε μάλιστα δις ισόβια (!) στον συνεργό του, φωτογράφο Βασίλη Κανάκη, τον οποίο διόρισε ως… ακτινολόγο στο Ιατρείο Σκύρου (σύμφωνα με ντόπιους έκανε ακτινογραφίες πάνω από τα ρούχα!). Ωστόσο, ο Κανάκης καταδικάστηκε ερήμην, αφού βρίσκεται στο εξωτερικό.
Στην απολογία του ο Γιάννης Καστάνης, που είχε συλληφθεί μέσω Ιντερπόλ τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής, κοίταξε στα μάτια την πρόεδρο του δικαστηρίου και είπε: «Είμαι γιατρός»!

Η πρόεδρος του απάντησε ότι πρέπει να αγαπάει πολύ την Ιατρική για να τα κάνει όλα αυτά, κι εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως το πτυχίο του ήταν πλαστό και ότι είχε κάνει κανονικά το αγροτικό του, όπως όλοι οι γιατροί! Επίσης, επέμεινε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και ότι πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο έδωσαν το «παρών» και Σκυριανοί, οι οποίοι, παρ’ όλα όσα αποκαλύφθηκαν, είπαν ότι τους λείπει ο γιατρός τους!

«Δεν είχαν παράπονο από αυτόν» είπε στην «Espresso» ο Πέτρος Μαντούβαλος, συνήγορος υπεράσπισης του Καστάνη, και διευκρίνισε: «Οταν έχουμε πράξεις απάτης και πλαστογραφίας κατά του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, η ποινή είναι μία: της ισόβιας κάθειρξης ανεξάρτητα από το ύψος του υπεξαιρεθέντος ποσού. Τα ισόβια θα σπάσουν στο Εφετείο και θα του επιβληθεί μια άλλη ποινή. Η πλαστογραφία αφορά το πτυχίο μέσω του οποίου διορίστηκε».

Η απάτη ξεκίνησε ουσιαστικά το 1993, όταν ο Καστάνης απέκτησε την άδεια άσκησης του επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας. Πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά είχε κάνει ανενόχλητος την ειδίκευσή του στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Η απόφαση του διορισμού του δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου του 2000, έπειτα από έγκριση της τότε γ.γ., που βασίστηκε στην αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ και στις επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την Αστυνομία.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο «La Sapienza» της Ρώμης, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί. Ετσι τον Μάιο του 2014 ανακλήθηκε ο διορισμός του με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας και ο Καστάνης διέφυγε στις ΗΠΑ. Εκεί συνελήφθη, αφού εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, και εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου είχε ήδη καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 22 μηνών για πλαστογραφία.

Η Ferrari, το δικινητήριο αεροπλάνο και οι καλλονές που τον συνόδευαν

f4 121

Από το 2000, όταν είχε προσληφθεί στο Πολυδύναμο, ως το 2013, όπου η απάτη έγινε γνωστή ύστερα από καταγγελία πολίτη, ο 58χρονος Γιάννης Καστάνης περνούσε ζωή χαρισάμενη, κάτι που δεν περνούσε απαρατήρητο. Τα ακριβά γούστα του και ο λαμπερός τρόπος με τον οποίο ζούσε, συνοδευόμενος από καλλονές, προκαλούσαν ποικίλα σχόλια στο νησί! Ο Καστάνης γεννήθηκε στα Μέγαρα και ο μεγαλύτερος αδελφός του Τάκης έγινε καρδιολόγος. Ο ίδιος, όμως, ήταν πιο ανήσυχος και μόλις τελείωσε το σχολείο έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου δούλεψε ως σερβιτόρος σε φαστ φουντ και ελληνικά εστιατόρια. Ομως, δεν κατάφερε να βγάλει τα χρήματα που ήλπιζε και τηλεφώνησε απογοητευμένος σε έναν φίλο του στα Μέγαρα λέγοντάς του: «Μεγάλε, βρήκα το κόλπο για να γίνω γιατρός. Οταν γυρίσω στην Ελλάδα, θα με βλέπετε και θα με προσκυνάτε!».

Εφυγε για Ιταλία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών, και όταν ήρθε στην Ελλάδα αναγνώρισε στο ΔΙΚΑΤΣΑ το υποτιθέμενο πτυχίο του από το πανεπιστήμιο «La Sapienza» με πλαστά έγγραφα. Με επίσης πλαστά πιστοποιητικά εξασφάλισε άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας και ξεκίνησε ειδικότητα στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Λίγα χρόνια μετά πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου.

Στο νησί ξεκίνησε τις εμφανίσεις του με ένα δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Piper και προκαλούσε αίσθηση με την αστραφτερή κόκκινη Ferrari που κυκλοφορούσε! Επειτα από λίγο καιρό έφερε μαζί του τον Βασίλη Κανάκη, άνδρα τον οποίο παρουσίασε στους ντόπιους ως ακτινολόγο! Σιγά σιγά οι εμφανίσεις του Καστάνη στο νησί αραίωσαν, με τον ίδιο να προφασίζεται «ιδιαίτερα» περιστατικά με διασήμους από τη showbiz στο ιατρείο του στο Κολωνάκι, όπου εμφανιζόταν ως πλαστικός χειρουργός!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....