Ο Κώστας Κατσίκης στην «Αννα Καρένινα»

Ο Κώστας Κατσίκης συμμετέχει στην ταινία «Αννα Καρένινα», που σκηνοθέτησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Joe Wright.

Ο Κώστας Κατσίκης στην «Αννα Καρένινα»

Eνας Ελληνας στον διεθνή κινηματογράφο! Ο 35χρονος Κώστας Κατσίκης μετά τη συνεργασία του με τη Μαντόνα, παίζει τώρα στην ταινία «Αννα Καρένινα» με τον Jude Law και την Keira Knightley, που αυτή την περίοδο προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Ο Κώστας Κατσίκης συμμετέχει στην ταινία «Αννα Καρένινα» που σκηνοθετεί ο Βρετανός σκηνοθέτης Joe Wright παίζοντας έναν μικρό, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ρόλο, αφού η συμμετοχή σε μια διεθνούς φήμης ταινία δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα για όσον αφορά ένα απλό «πέρασμα», όπως λέγεται στη γλώσσα του σινεμά. «Υποδύομαι έναν οπαδό της όπερας που ανήκει στον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο της Αννα Καρένινα και σε μια δεξίωση που παρίσταται κι εκείνη τη σχολιάζει επικριτικά για το ειδύλλιό της με τον αγαπημένο της Μπρόνσκι...» λέει ο ηθοποιός στην «Espresso».

Nα θυμίσουμε ότι η ταινία «Αννα Καρένινα» είναι μια κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι και περιγράφει πώς το πάθος ενός ανθρώπου μπορεί να τον οδηγήσει στο προσωπικό δράμα και την καταστροφή. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Jude Law και η Keira Knightley. «Πραγματικά είναι δύο πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Τους είδα με τα μάτια μου να παίζουν και θαύμασα το υπέροχο ταλέντο τους, αλλά και το πόσο συγκεντρωμένοι είναι στη δουλειά τους. Ιδιαίτερα γοητευμένος είμαι με την Keira Knightley, που είναι εντυπωσιακή ως Αννα Καρένινα γιατί, όπως λένε και οι ειδικοί, είχε μελετήσει σε βάθος τον ρόλο της».

Ο Κώστας Κατσίκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του Actors Centre του Λονδίνου. Επίσης, έχει κάνει σπουδές τραγουδιού στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου. Εκτός από την «Αννα Καρένινα», στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται κινηματογραφικές και θεατρικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της υποκριτικής, όπως είναι η Νικόλ Κίντμαν, η Τζούντι Ντεντζ, η Σοφία Λόρεν, ο Ντάνιελ Ντέι Λιους, η Κέιτ Χάτσον, καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες. Ξεχωρίζουμε τις συμμετοχές του στις ταινίες του Hollywood «Nine» σε σκηνοθεσία Rob Marshall, «Prince of Persia» του Mike Newell, «The Imaginarium of Doctor Parnassus» του Terry Gilliam, αλλά και στις ανεξάρτητες παραγωγές «Hugo Cabret» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε, «W.E.» με σκηνοθέτρια τη Μαντόνα, αλλά και στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη (executive producer: Μάρτιν Σκορσέζε).

Από θεατρικής πλευράς έχει δουλέψει σε αξιόλογες παραγωγές του Θεάτρου Τέχνης του Λονδίνου, ενώ πριν φύγει για το εξωτερικό, το 2003, είχε συνεργαστεί με πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες στη χώρα μας.

«Ζω στο Λονδίνο, αλλά έρχομαι συχνά στην Ελλάδα και θα με ενδιέφερε να συνεργαστώ με Ελληνες συναδέλφους μου είτε στο σινεμά είτε στο θέατρο. Πιστεύω ότι η οικονομική κρίση στη χώρα μας έχει φέρει έναν θεατρικό οργασμό, με πολλές και αξιόλογες παραστάσεις. Αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον εδώ, θα το έκανα ευχαρίστως…» μας λέει και τονίζει πως «το οικονομικό δε είναι πάντα ο κύριος λόγος για να κάνεις μια δουλειά, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα».

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Ο Κώστας Κατσίκης συμμετέχει στην ταινία «Αννα Καρένινα», που σκηνοθέτησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Joe Wright.