Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Gay pride με ρυθμό, φιλιά και λουλουδάτη Ελένη Λουκά

Περισσότεροι από 3.000 άνδρες και γυναίκες παρέλασαν στους δρόμους της Αθήνας και έστησαν το δικό τους party.

Εντυπωσιακό, γεμάτο χρώμα, ρυθμό, χαμόγελα και καυτά φιλιά, ήταν  μία ακόμη χρονιά το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η Ελένη Λουκά που εμφανίστηκε στο Σύνταγμα φορώντας μπλε καπέλο, ένα λευκό κοντομάνικο Τ-shirt με την πρωταγωνίστρια της βραζιλιάνικης σαπουνόπερας «Φλορισιέντα αγάπη μου», πολύχρωμη λουλουδάτη φούστα και λευκές αθλητικές κάλτσες!98t27r5e4

Κρατώντας την εικόνα του Αγίου Γερασίμου εκ Ζακύνθου στα χέρια της, η κυρία Λουκά δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα εναντίον των ομοφυλοφίλων. Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να την απομακρύνουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι εκδηλώσεις του 9ου Athens Pride ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συγκεντρώθηκαν αρχικά εκατοντάδες μέλη ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων. Μετά τις ομιλίες των βουλευτών Μ. Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ και Β. Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυναν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., Γ Δημητρακόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Μ. Κουβέλη και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας.

Στη συνέχεια περισσότεροι από 3.000 gay, άνδρες και γυναίκες, παρέλασαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και έστησαν το δικό τους party με κεντρικό σύνθημα «Η Αθήνα είναι δικιά μας» και κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια στα χέρια. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν υπέρ της καθολικής ισότητας, του σεβασμού στη σεξουαλική ταυτότητα και την ταυτότητα φύλου, αλλά και ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Τον ρυθμό στην πορεία έδωσε το μουσικό συγκρότημα κρουστών Quilombo, το οποίο προπορευόταν ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα.

Γυμνοί ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν από εκατοντάδες γυμνούς ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 6η Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Ολοι έβαψαν τα σώματά τους με έντονα χρώματα και σφυρίζοντας δυνατά διαδήλωσαν διεκδικώντας τη δημιουργία δικτύων ασφαλών ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη, αλλά και την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στους πολίτες ως ελεύθερων χώρων πρασίνου. Ανάμεσά τους και ο οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος που οδήγησε το ποδήλατό του φορώντας μόνο το μαγιό του και με το σύμβολο των Οικολόγων Πράσινων -μία μαργαρίτα- ζωγραφισμένο στο στήθος και στην πλάτη του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...