Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Ερήμην ισόβια στον (χαμένο) φονιά της Κω

Η ποινή στον 45χρονο, πλέον, που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε το 1990 μία Φινλανδή τουρίστρια και παραμένει άφαντος επί 23 χρόνια!

Eγκλημα και τιμωρία -η οποία πάντως δεν μπορεί να επιβληθεί- για έναν δολοφόνο που παραμένει άφαντος επί 23 ολόκληρα χρόνια! Το άγριο φονικό μιας νεαρής τουρίστριας που είχε συγκλονίσει την Κω το 1990 πήρε τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην ο 45χρονος -σήμερα- Κωνσταντίνος Νταλαγεώργος, τον οποίο από τότε έχει «καταπιεί» η γη!

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον άνδρα που σε ηλικία 22 ετών σκότωσε μία Φινλανδή τουρίστρια, την οποία προηγουμένως είχε επιχειρήσει να βιάσει.

Το χρονικό

Η ιστορία, που θυμίζει ταινία τρόμου, ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου 1990, όταν η άτυχη τουρίστρια Βιρπί Μαρία Ανέλε έφτασε στο νησί του Ιπποκράτη με την αδελφή της. Τα βράδια συνήθιζε να βγαίνει για ποτό κυρίως με Ελληνες που γνώριζε, όπως με έναν Θεσσαλονικιό, ο οποίος κατέθεσε ότι στις 13 και 14 Ιουλίου προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η κοπέλα. Ο νεαρός, όμως, έφυγε αμέσως μετά από την Κω και η Βιρπί Μαρία εθεάθη αργά το βράδυ της 19ης Ιουλίου σε μπαρ με μεγάλη παρέα αλλοδαπών τουριστών, όπου και γνωρίστηκε με τον σερβιτόρο Μ.Μ. με τον οποίο -όπως ο ίδιος καταθέτει- ουδέποτε έκανε σεξ, καθώς εκείνη αρνιόταν επίμονα. Το βράδυ της 24ης Ιουλίου 1990, σύμφωνα με τον Μ.Μ. ήταν ασυνήθιστα περιποιημένη και, αφού έκαναν βόλτα, χώρισαν οι δρόμοι τους για να πάει εκείνη στο ξενοδοχείο της κι αυτός στο δωμάτιό του. Στις 4.15 τα ξημερώματα εθεάθη να μπαίνει στην είσοδο κάμπινγκ πάνω σε μία μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Νταλαγεώργος, όπως κατέθεσε ο νυχτοφύλακας του κάμπινγκ, όπου και έμεινε μέχρι τις 6 το πρωί.

Με πέτρα

Κάποια στιγμή προσπάθησε να τη φιλήσει, αλλά η κοπέλα αρνήθηκε. Κατόπιν, φέρεται να την οδήγησε παρά τη θέλησή της στην τοποθεσία Ηρακλής που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πόλη της Κω, όπου επιχείρησε να τη βιάσει. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η άτυχη τουρίστρια προσπαθούσε απεγνωσμένα να αντισταθεί και ενώ βρισκόταν ημίγυμνη στο έδαφος ο 22χρονος τη χτύπησε στο κεφάλι (δεξί κροταφικό οστό) με μια μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο. Αφού διαπίστωσε τι έκανε, ο δράστης έβαλε το άψυχο σώμα της Βιρπί σε έναν λάκκο και το κάλυψε με κλαδιά.

Η διαφυγή και η εξαφάνιση

Μετά το φονικό, ο Νταλαγεώργος έφυγε από το σημείο και επέστρεψε στο κάμπινγκ όπου είχε πάει με την άτυχη κοπέλα για να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα. Με σπασμωδικές κινήσεις έβγαλε χρήματα και πλήρωσε για τη διαμονή του, ενώ στην ερώτηση του υπευθύνου γιατί φεύγει σαν κυνηγημένος, προφασίστηκε βλάβη στη μοτοσικλέτα του, την οποία δεν μπορούσαν -δήθεν- να επιδιορθώσουν τα συνεργεία του νησιού. Από εκεί αναχώρησε γύρω στις δέκα το πρωί προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε δεν τον έχει δει ούτε έχει ακούσει κανείς τίποτε γι’ αυτόν. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του 45χρονου για την πράξη της απόπειρας βιασμού, λόγω παραγραφής.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...