Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Παιχνίδια Βρυξελλών!

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε χθες ποιος ευθύνεται για το «νιετ» στη ΔΕΠΑ.

Το υπόγειο παιχνίδι που «παίχθηκε» στις Βρυξέλλες με τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και που οδήγησε στο ρωσικό «νιετ» για την αγορά της ΔΕΠΑ κατήγγειλε δημόσια ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στην κοινή συνέντευξή του με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο «ναυάγιο» του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ μετά την απόσυρση του ρωσικού κολοσσού της Gazprom, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «λόγους έξω και πέρα από μας, για μια υπόθεση που δεν χάλασε με ευθύνη της Ελλάδας» και πως όλα μέχρι και πριν από μερικές μέρες έδειχναν να κυλούν ομαλά. Ο πρωθυπουργός «φωτογράφησε» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που κατά πληροφορίες επρόκειτο να θέσει προσκόμματα στην αγορά της ΔΕΠΑ από τη ρωσική Gazprom, με το αιτιολογικό ότι οι Ρώσοι έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά και υπήρχε ο κίνδυνος να δημιουργηθούν συνθήκες μονοπωλίου.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν θα προκύψουν νέα μέτρα λόγω αυτής της εξέλιξης, λέγοντας πως η χώρα έχει αντιστρέψει το κλίμα. Ο διαγωνισμός πάντως θα επαναπροκηρυχθεί για τη ΔΕΣΦΑ μέσα στο 2014 υποστηρίζει το Μαξίμου, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι τότε θετικά. Από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε όμως και να διαψεύσει τα περί παρέμβασης των Βρυξελλών, ωστόσο σημείωσε με νόημα πως αν υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά της Κομισιόν που οδήγησε στο «ναυάγιο» της συμφωνίας, θα πρέπει τότε να υπάρξουν και συνέπειες. «Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε. σε ένα εξάμηνο, ενώ έκανε λόγο για τη μεγάλη αντιστροφή της ψυχολογίας και του κλίματος για την Ελλάδα παγκοσμίως.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων. Ο Γιούνκερ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον τίμησε με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού». Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 προκειμένου να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον απελευθερωτικό αγώνα το 1821. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον κ. Γιούνκερ ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες, επισήμανση με την οποία συμφώνησε ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως όλα σύντομα θα αλλάξουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...