Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Λιποαναρρόφηση: Βασίλισσα επεμβάσεων για τέλειο σώμα!

Μια πρωτοποριακή τεχνική για «ψωμάκια» και «κοιλίτσες» στο Athens Beverly Hills Medical Group.

Η λιποαναρρόφηση, η αφαίρεση δηλαδή του περιττού λίπους από περιοχές με μεγαλύτερη από την επιθυμητή συσσώρευση, συνεχίζει να αποτελεί τη «βασίλισσα» των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής, ιδίως στις μεσογειακές χώρες, όπου τα «ψωμάκια» στις γυναίκες και η «κοιλίτσα» στους άνδρες αποτελούν πολύ ευρύ φαινόμενο. Στο Athens Beverly Hills Medical Group εφαρμόζεται μία από τις πιο καινούργιες τεχνικές που κυκλοφορούν παγκοσμίως, η λιποαναρρόφηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Πρόκειται, δηλαδή, για μια συσκευή VASER, η οποία μέσω ειδικών συχνοτήτων που χρησιμοποιεί, μπορεί και καταφέρνει, πέρα από την κλασική λιποαναρρόφηση, ταυτόχρονη σύσφιγξη των σημείων όπου εφαρμόζεται. Ο μηχανισμός δράσης είναι ότι μέσω της παραγόμενης από τις ραδιοσυχνότητες θερμότητας επιτυγχάνεται ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί αγγειοσύσπαση. Αυτό δημιουργεί ελαχιστοποίηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων μετεγχειρητικά (ανώδυνο χειρουργείο, ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου), ενώ παράλληλα προκαλεί ερεθισμό των ινοβλαστών και σύσφιγξη της περιοχής όπου εφαρμόζεται.

Ετσι πρακτικά λύνεται ένα από τα μεγάλα προβλήματα της λιποαναρρόφησης, το «κρέμασμα» ή η χαλάρωση των περιοχών όπου αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λιπώδους ιστού, καθώς επίσης και τα κύματα ή λακκουβίτσες που παρατηρούνται πολλές φορές στην κλασική λιποαναρρόφηση. «Τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής είναι τόσο εξαιρετικά, που την εφαρμόζουμε πλέον με μεγάλη ακρίβεια στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, σε γλουτούς, έσω κι έξω μηρούς, κνήμες, γόνατα, βραχίονες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει η εφαρμογή της στην περιοχή του πιγουνιού (διπλοσάγονο), του λαιμού, αλλά και των βλεφάρων» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός δρ Αθανασίου που εξειδικεύεται στη νέα τεχνική λιποαναρρόφησης. Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια μέρα. Μοναδική του υποχρέωση είναι να φοράει ένα λεπτό ελαστικό κορσέ για τρεις-τέσσερις εβδομάδες, ο οποίος είναι αθέατος κάτω από τα ρούχα. Αν τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες που διέπουν την τεχνική της λιποαναρρόφησης με χρήση τοπικής αναισθησίας (τεχνική υψηλής εξοίδησης), τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όσο και μετεγχειρητικά, μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και δέκα λίτρα λίπους σε ένα χειρουργείο από τον/την ασθενή. Σημασία έχει η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η ενδονοσοκομειακή μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η διαδικασία της σύσφιγξης και παραγωγής ινοβλαστών συνεχίζεται έως κι έξι μήνες αργότερα. Παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και λιπογλυπτική (liposculpture). Η λιπογλυπτική χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση συνδυάζεται με εμφύτευση ή μεταφορά λίπους από περιοχή με περίσσεια λίπους, σε περιοχή με μεγαλύτερο έλλειμμα. Ετσι λοιπόν είμαστε σε θέση να πάρουμε λίπος από την κοιλιακή χώρα ή τους γλουτούς και μέσω ειδικής επεξεργασίας να το τοποθετήσουμε στις ρινοπαρειακές αύλακες ή να το χρησιμοποιήσουμε στην ανόρθωση των γλουτών ή τονισμό των φυσικών καμπυλών του σώματος, όπως π.χ. τελευταία χρησιμοποιείται για αυξητική στήθους. Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική μπορούν να εφαρμοστούν στον ίδιο χρόνο, τόσο συνδυαστικά όσο και μεμονωμένα.

Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου
MD PhD Πλαστικός Χειρούργος
Μετακπαιδευθείς London Clinic UK & Beverly Hills California
Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery
 & Athens Beverly Hills Medical Group
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...