Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ωρα για μετεγγραφές

Το σχέδιο Σαμαρά και Βενιζέλου για να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Με 153 βουλευτές μένει η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και τις χθεσινές παραιτήσεις των υπουργών και των γενικών γραμματέων που προέρχονται από την Αγίου Κωνσταντίνου. Ωστόσο ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κουβέντιασε ενδελεχώς την προοπτική διεύρυνσης αυτού του αριθμού, μέσω μετεγγραφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα καλέσει άμεσα τους ανεξάρτητους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Θεόδωρο Σολδάτο να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σε τροχιά επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Χρήστος Αηδόνης. Κάποιοι στην Ιπποκράτους πάντως εισηγούνται στον κ. Βενιζέλο να απευθύνει κάλεσμα και στον Ανδρέα Λοβέρδο έτσι ώστε η κυβέρνηση να στηρίζεται συνολικά από 157 βουλευτές, για να μπορέσει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να μην κλυδωνίζεται σε κάθε ψηφοφορία.

Από την πλευρά της πάντως η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται πως έχει τη διάθεση να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση σε πολλά από τα νομοθετήματα, όχι όμως σε όλα. Για παράδειγμα, στη μετεξέλιξη της πάλαι ποτέ ΕΡΤ εξακολουθεί να είναι κάθετα αντίθετη.

Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε να κινηθεί το κόμμα στη γραμμή της προγραμματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή θα ψηφίζει τα νομοσχέδια τα οποία θεωρεί ότι είναι σύμφωνα με τις αρχές της, ενώ δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να πέσει η κυβέρνηση. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έντεκα βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής, δύο κατά (οι Ψαριανός και Οικονόμου) και ένας λευκό (Λυκούδης). Από την Εκτελεστική Επιτροπή, κατά ψήφισαν τέσσερα μέλη (Τσικαρδάνη, Γεωργάτος, Λειβαδάς και Αντωνίου), που ήθελαν να εξακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ να μετέχει στην κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή, την Τετάρτη η Κ.Ο. και το επόμενο Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή.

Την ίδια ώρα, «φωτιά» έχουν έχουν πάρει τα τηλέφωνα και οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ εν όψει του ανασχηματισμού. Στην Ιπποκράτους βέβαια σημειώνουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι η νέα προγραμματική συμφωνία. Πάντως, από εδώ και πέρα ο κ. Βενιζέλος θα έχει πιο κεντρικό ρόλο, ενδεχομένως και από θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Οσον αφορά τα άλλα πρόσωπα που θα μετέχουν στην αναδόμηση, κυκλοφορούν πολλά ονόματα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ακόμη και δέκα στελέχη στο νέο σχήμα. Φαβορί για υπουργοποίηση θεωρούνται μέχρι στιγμής ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...