Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη…

Δεκάδες αστυνομικοί σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Κόλα και την αδίστακτη παρέα του στα βουνά του δήμου Δωρίδος.

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ίχνη των οποίων ανακάλυψαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε ένα από τα χωριά του δήμου Δωρίδος. Με την παρουσία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου που κατάγεται από τη Ναυπακτία, δεκάδες αστυνομικοί από όλες τις γύρω υπηρεσίες, την Πάτρα και την Αθήνα είχαν αποκλείσει από αργά το βράδυ της Κυριακής κάθε δίοδο στην ευρύτερη περιοχή Ανω Σεργούλα όπου εκτιμάται ότι έχουν καταφύγει οι βαριά οπλισμένοι -ακόμη και με χειροβομβίδες- Αλβανοί φονιάδες.

Οι πληροφορίες των αστυνομικών ανέφεραν ότι κάποιοι από τους καταζητούμενους βρίσκονταν σε ένα σπίτι στο χωριό Παλιοχωράκι μετά τη φυγή τους από τα χωριά Τείχιο και Ποτιδάνεια, όπου φέρονται να πέρασαν τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου. Δεν απέκλειαν, όμως, το ενδεχόμενο να είχαν χωριστεί σε ομάδες για να προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό και να ξεφύγουν. Γι’ αυτό, με δεδομένο ότι οι βαρυποινίτες είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, οι έρευνες γίνονταν προσεκτικά και με προτεραιότητα την ασφάλεια των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ, ενισχυμένοι από κομάντος της ΕΚΑΜ με ελεύθερους σκοπευτές, ερευνούσαν πόρτα-πόρτα κάθε σπίτι στις κοινότητες όπου είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των δραπετών μόνο όμως υπό το φως του ήλιου, καθώς το ενδεχόμενο ένοπλης συμπλοκής μέσα στο σκοτάδι θα γεννούσε κινδύνους. Παράλληλα, στήνονταν μπλόκα σε όλα τα σημεία εξόδου από τα χωριά και περιπολίες στις περιοχές με πυκνή βλάστηση όπου μπορεί να είχαν καταφύγει οι καταζητούμενοι. Στόχος τους ήταν να αποκόψουν κάθε πρόσβαση προς τους γειτονικούς νομούς της Φωκίδας και της Βοιωτίας.

Σε μια από αυτές τις περιπολίες εντοπίστηκε το λευκό αγροτικό φορτηγάκι, μάρκας Scoda, που είχαν κλέψει οι δραπέτες την προηγούμενη Κυριακή από τους Δελφούς. Ηταν  σκεπασμένο με κλαδιά και ξύλα κάτω από ένα έλατο στην περιοχή Ξηροβούνι, δυτικά του Διστόμου (όπου το είχαν εγκαταλείψει οι δραπέτες τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας και είχαν κατευθυνθεί πεζοί προς το Δίστομο για να κλέψουν άλλο όχημα). Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους τρεις αστυνομικούς και τους αφόπλισαν, ενώ αμέσως μετά πυροβόλησαν το αυτοκίνητο της Ασφαλείας Λιβαδειάς το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στη μηριαία αρτηρία και να ξεψυχήσει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής είχε βρεθεί από έναν διερχόμενο πολίτη και το τυφέκιο G3-Α3 που είχαν κλέψει οι Αλβανοί βαρυποινίτες από τους τρεις αστυνομικούς που αφόπλισαν στο Δίστομο. Το είχαν πετάξει σε ένα πρανές στην άκρη του δρόμου που οδηγεί έξω από το χωριό Φιλοθέη Φωκίδας και μεταφέρθηκε μαζί με το λευκό αγροτικό στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζονται για  δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα γενετικού υλικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...