Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σουίτες σε βάθος 100 μέτρων

Πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κίνα θα χτιστεί σε σπήλαιο, ενώ οι δύο όροφοί του θα είναι υποβρύχιοι.

225h96j89Εκεί όπου ζούσαν οι πρώτοι άνθρωποι θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να ζήσουν οι σύγχρονοι. Σπηλιές, τρύπες στη γη, ακόμα και λίμνες, υπήρξαν καταφύγια για τους πρωτόγονους. Σε ένα τέτοιο τοπίο άρχισε η κατασκευή του «InterContinental Shimao Hotel», που φτιάχνεται στην Κίνα. Το «ισόγειό» του θα βρίσκεται σε βάθος εκατό μέτρων από την επιφάνεια της γης, στον πυθμένα ενός λατομείου. Δύο από τους δεκαεννέα ορόφους του θα χτιστούν μέσα στο νερό, ενώ οι υπόλοιποι δεκαεπτά θα κατασκευαστούν μέσα σε μια σπηλιά, στους πρόποδες του βουνού Τιαμενσάν.

Το πρωτοποριακό αυτό ξενοδοχείο, η κατασκευή του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει σε κόστος τα 400.000.000 ευρώ, έχει αναλάβει η βρετανική εταιρεία Adkins. Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν το ξενοδοχείο να είναι οικολογικό και φιλικό στο περιβάλλον. Η οροφή του κτιρίου που θα εξέχει από την επιφάνεια της γης μόλις δεκαπέντε μέτρα θα μετατραπεί σε κηπο-ταράτσα, ώστε να «δένει» με τον περιβάλλοντα χώρο. Τα υπόλοιπα τμήματα του συγκροτήματος θα κατασκευαστούν έτσι ώστε να μη «διαφέρουν» από το ορεινό τοπίο. Σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση της περιοχής, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υγρά σπορ στη λίμνη και να χρησιμοποιήσουν τα κοντινά βράχια για αναρρίχηση και bungee jumping. Οσοι επιλέγουν να αθλούνται indoors, θα έχουν στη διάθεσή τους πλήρες κέντρο εκγύμνασης και πισίνα. Κατά τα λοιπά, το «InterContinental Shimao Hotel» δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα άλλα πεντάστερα ξενοδοχεία του κόσμου. Εστιατόρια, ball room, χώρος διοργάνωσης συνεδρίων αλλά και prive areas για επαγγελματικές συναντήσεις περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό.

Στους δύο υποβρύχιους ορόφους, οι τολμηροί θα μπορούν να επιλέξουν σουίτες με θέα τα… ψάρια του ενυδρείου, αλλά και gourmet γεύσεις, υπό το βλέμμα των καρχαριών που αυτό θα φιλοξενεί. Αν όλα εξελιχθούν βάσει του προγραμματισμού, το εντυπωσιακό αυτό resort θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια. Οσο για τη διανυκτέρευση, το κόστος της θα ξεκινά από τα 240 ευρώ. Το καλύτερο; Μετά το ξενοδοχείο, θα δημιουργηθεί στην περιοχή θεματικό πάρκο, το «Shimao Shanghai Wonderland», για τους λάτρεις της υψηλής αδρεναλίνης.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...