Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το σκοτεινό love story του πρώην καγκελάριου

Τα ερωτήματα για την αυτοκτονία της πρώτης συζύγου του Χέλμουτ Κολ και ο ρόλος την νυν που τον ελέγχει απόλυτα.

Το love story τους είχε εξαρχής όλα τα συστατικά για να χαρακτηριστεί «μυθιστορηματικό». Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη γέννησή του όμως, έχει εξελιχθεί σε σαπουνόπερα, την οποία παρακολουθεί καθηλωμένος σύσσωμος ο γερμανικός λαός. Η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη των υιών του Χέλμουτ Κολ, μέσα από την οποία κατηγόρησαν την δεύτερη σύζυγό του ότι κρατά «φυλακισμένο» τον πατέρα τους, έφερε στο φως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του πρώην καγκελάριου, γεννώντας παράλληλα πολλά ερωτήματα και για τα πραγματικά αίτια της αυτοκτονίας της πρώτης συζύγου του, της Χανελόρε.

Παρά το γεγονός ότι το οικογενειακό δράμα των Κολ αποκαλύφθηκε σε όλη του διάσταση μέσα από τις πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις των δύο παιδιών του, Πέτερ και Βάλτερ, οι πρώτες αιχμές για τη δεσποτική συμπεριφορά της νέας συζύγου του, της Μάικε Ρίχτερ, είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον γερμανικό Τύπο αρκετούς μήνες πριν. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutche Zeitung» τον περασμένο Ιούλιο έδινε την εντύπωση ότι η κατά 34 χρόνια νεότερη σύζυγος του πρώην καγκελάριου τον είχε απομονώσει από τον κοινωνικό του περίγυρο, απαγορεύοντας τις επισκέψεις στο σπίτι τους στο Ογκερχαϊμ, τη στιγμή που άρθρο του περιοδικού «Der Spiegel» τον Σεπτέμβριο έφτασε στο σημείο να τη χαρακτηρίσει «Λαίδη Μάκβεθ του Ογκερχαϊμ». «Είναι η φρουρός, ο άνθρωπος που ελέγχει τα λόγια του… και αποφασίζει ποιος θα μπει μέσα και τι θα βγει προς τα έξω» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Η Μάικε Ρίχτερ και ο Χέλμουτ Κολ γνωρίστηκαν το 1994, όταν εκείνη ως νεαρή οικονομολόγος έπιασε δουλειά στο οικονομικό τμήμα της καγκελαρίας στη Βόννη, υπό τη διεύθυνσή του. Μετά την εκλογική νίκη του Γκέρχαρντ Σρέντερ το 1998, πήρε μετάθεση στο γραφείο του οικονομικού συμβούλου των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς, όπου όμως εργάστηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς εκείνος αποστασιοποιήθηκε πολύ γρήγορα από τον Κολ. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία φαίνεται έτσι να επιβεβαιώνει τις φήμες που την ήθελαν ερωτευμένη με τον Γερμανό καγκελάριο από την εποχή που έγινε μέλος της νεολαίας του κόμματός του, καθώς επίσης και τους ισχυρισμούς στενού συνεργάτη του Κολ, ο οποίος αποκάλυψε στους γιους του ότι οι δυο τους διατηρούσαν δεσμό από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90, όταν ακόμη η μητέρα τους Χανελόρε βρισκόταν εν ζωή. Οι πρώτες φήμες ότι ο πρώην καγκελάριος είχε ξαναφτιάξει τη ζωή του στο πλευρό μιας άλλης γυναίκας κυκλοφόρησαν ωστόσο αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2004. Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Mallorca Magazine» ανέφερε ότι ο Κολ και η Ρίχτερ έκαναν μαζί διακοπές στο «Hotel Formentor» στο βόρειο άκρο του νησιού, ωστόσο οι φωτογραφίες που αποδείκνυαν ότι η σχέση τους ήταν ιδιαιτέρως στενή, είχαν «εξαφανιστεί», σύμφωνα πάντα με το άρθρο.

Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς οι δυο τους βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όταν γίνεται γνωστό πως παραθέριζαν μαζί σε resort της Σρι Λάνκα, τη μέρα που χτύπησε την περιοχή το φονικό τσουνάμι, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο σε ασφαλές σημείο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Χέλμουτ Κολ πήρε την απόφαση να την παρουσιάσει επισήμως ως νέα του σύντροφο. «Είμαι τυχερός που βρήκα μια σύντροφο, η οποία θα σταθεί στο πλευρό μου σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά και από εκείνη τη στιγμή η Ρίχτερ δεν έλειψε ούτε μία στιγμή από το πλευρό του στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο γάμος τους τελέστηκε τον Μάιο του 2008 μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εκείνος από τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε μερική παράλυση και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Μάικε Ρίχτερ ζήτησε τότε άδεια άνευ αποδοχών από το υπουργείο Οικονομικών, όπου είχε διορίστηκε το 2000, προκειμένου να αφιερωθεί στη φροντίδα του.

Το μυστήριο με τον θάνατο της Χανελόρε Κολ

Η επέτειος των ογδόντα χρόνων από τη γέννηση της Χανελόρε Κολ στάθηκε η αφορμή για την αποκάλυψη του οικογενειακού δράματος του πρώην καγκελάριου. Τα δύο παιδιά τους αποφάσισαν να μιλήσουν για την «απομόνωση» του πατέρα τους, μέσα από έναν πρόλογο είκοσι επτά σελίδων που έγραψαν προκειμένου να συνοδεύσει την επανέκδοση του best seller για τη ζωή εκείνης, με τίτλο «Hannelore Kohl: Her Life», που επανακυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου, μέρα των 80ών της γενεθλίων. Η Χανελόρε Κολ βρέθηκε νεκρή σε ηλικία 68 ετών στο σπίτι της στο Λούντβιχσχαφεν, έχοντας καταναλώσει υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών, μετά από πολυετή μάχη με μια σπάνια κι εξαιρετικά επώδυνη μορφή αλλεργίας, που την ανάγκαζε να αποφεύγει το φως της μέρας. Τα αποχαιρετιστήρια γράμματα που άφησε πίσω της δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ ουδέποτε διενεργήθηκε νεκροψία, γεγονός που έκανε τα media να αναρωτηθούν μήπως ο πραγματικός λόγος της αυτοκτονίας της ήταν οι φημολογούμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του Χέλμουτ Κολ κατά τη διάρκεια των 41 χρόνων γάμου τους. «Σε ένα από τα σημειώματά της μας έγραψε να ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον. Αναλογίζομαι τις δεκαετίες κατά τις οποίες πάλευε να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι μια τόσο ενωμένη οικογένεια θα μπορούσε να διαλυθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτερ Κολ.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒ0ΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...