Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Σε ασφυκτικό κλοιό πια ο Εντουαρντ Σνόουντεν

Ολο και περισσότερες χώρες απαντούν αρνητικά στο αίτημά του για πολιτικό άσυλο.

Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια ελιγμών για τον Εντουαρντ Σνόουντεν! Ο πρώην εργαζόμενος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας απέσυρε το αίτημά του για άσυλο στη Ρωσία λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι θα ήταν ευπρόσδεκτος μόνο αν σταματούσε τις διαρροές των μυστικών των «Αμερικανών συμμάχων». Εν τω μεταξύ, η μία μετά την άλλη οι 21 χώρες -μεταξύ αυτών Αυστρία, Βολιβία, Βραζιλία, Κούβα, Φινλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιρλανδία- στις οποίες έχει επίσης καταθέσει αιτήματα ασύλου, απαντούν αρνητικά, επικαλούμενες διάφορα διαδικαστικά κωλύματα. Το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που υποστηρίζει ότι έχει συντάξει ο ίδιος ο Σνόουντεν, μέσω της οποίας κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι τού αφαιρεί τα βασικά του δικαιώματα ως Αμερικανού πολίτη και ότι παρασκηνιακά ασκεί πιέσεις στις χώρες στις οποίες έχει καταθέσει αιτήματα για άσυλο θέλοντας να αποφύγει την έκδοσή του στις αμερικανικές Αρχές. Ακόμη και η κυβέρνηση του Ισημερινού, που αρχικά ήταν υποστηρικτική απέναντι στον Σνόουντεν, τώρα νίπτει τας χείρας της, ενώ παραδέχεται ότι ήταν «λάθος» το γεγονός ότι τον βοήθησε αρχικά να διαφύγει από το Χονγκ Κονγκ.

Το Χόλιγουντ, την ίδια ώρα, αν και δεν μπορεί να του προσφέρει άσυλο, κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει! Αμερικανοί παράγοντες της showbiz, γνωστοί για τις προοδευτικές ιδέες τους, όπως ο Τζον Κιούζακ, ο Ολιβερ Στόουν, η Ροζάν Μπαρ, ο Σάια Λαμπέφ και η Αμπερ Χερντ, με ψήφισμά τους επιμένουν στη λύση του Ισημερινού και απευθύνουν έκκληση στον πρόεδρό του Ραφαέλ Κορέα. «Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν έχουν ήδη κάνει πολλά στο να αποκαλύψουν την ανησυχητική έκταση της κατασκοπίας της αμερικανικής κυβέρνησης στους πολίτες της αλλά και στους πολίτες άλλων κρατών» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που έχει αναρτηθεί στο σάιτ justforeignpolicy.org.

Πάντως, η δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, ότι ο Σνόουντεν «αξίζει την προστασία του κόσμου», δημιούργησε μια ελπίδα διαφυγής για τον 30χρονο. «Δεν μας έχει ζητήσει ακόμη άσυλο, αλλά όταν το κάνει, θα του δώσουμε την απάντησή μας» δήλωσε ο Μαντούρο από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...