Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Μπορεί να… σφύριξε, αλλά τελικά δεν έληξε!

Οι υπεύθυνοι του κέντρου στη Χαλκιδική όπου εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος είπαν “όχι” στο 48ωρο λουκέτο του ΣΔΟΕ.

Μπορεί το ΣΔΟΕ να… «σφύριξε κι έληξε» τη λειτουργία του νυχτερινού κέντρου «Fix Summer Live» λόγω φοροδιαφυγής, αλλά οι ιδιοκτήτες είχαν διαφορετική άποψη… Αφού αγνόησαν επιδεικτικά το πρόστιμο και το «λουκέτο» από την εφορία, «έστειλαν» τον Πάνο Κιάμο στην πίστα και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας στη διαθεσιμότητα! Ετσι, τα λουλούδια έπεφταν βροχή, οι φιάλες άνοιγαν «κατά ριπάς» και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές είχαν «σφραγίσει» το κατάστημα. Η απόφαση του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ήταν να μη λειτουργήσει για 48 ώρες το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, αφού το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κέντρο όπου θα τραγουδούσε για δύο μέρες ο Πάνος Κιάμος και έβγαλε «λαβράκι».

Καμία απόδειξη

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο κατάμεστο από περίπου 500 άτομα μαγαζί δεν είχε εκδοθεί ούτε μία απόδειξη! Ετσι, οι άνδρες του ΣΔΟΕ, που είχαν πάει ως πελάτες, απόλαυσαν το πρόγραμμα του γνωστού τραγουδιστή και όταν τελείωσε, προχώρησαν στον έλεγχο και τις «καμπάνες». Ακολουθώντας το άρθρο 13 του ν. 2523/97 περί εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Συναλλαγών, «σφράγισαν» το κατάστημα για 48 ώρες και μάλιστα δημοσίευσαν τη σχετική ανακοίνωση μέσω του γραφείου Τύπου: «Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες».

Κανονικά!

Ομως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το ΣΔΟΕ λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο! Ενώ έξω από το νυχτερινό κέντρο θα έπρεπε να αναρτηθεί ταμπέλα που να γράφει «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής», όπως προβλέπει η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, το μαγαζί άνοιξε κανονικά. Οι πελάτες άρχισαν να γεμίζουν τα τραπέζια, τα παγάκια αναμείχθηκαν με το ουίσκι και ο Πάνος Κιάμος εν μέσω λουλουδοπόλεμου άναψε τη σπίθα του γλεντιού τραγουδώντας δυνατά… «Φωτιά με φωτιά».

Διαθεσιμότητα

Ετσι, το «λουκέτο» πήγε… περίπατο και η εμφάνιση του γνωστού τραγουδιστή συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία, σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Η Πολιτεία αποφάσισε να αντιδράσει το επόμενο πρωί, συλλαμβάνοντας και οδηγώντας στο αυτόφωρο τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος, ο οποίος μάλιστα είχε προαναγγείλει στο Facebook ότι το κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά! Οσο για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, «πλήρωσε» με τη διαθεσιμότητα την ολιγωρία του να επέμβει και να εφαρμόσει τον νόμο όσο ο Πάνος Κιάμος τραγουδούσε τις μεγάλες επιτυχίες του…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...