Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Τον «μαρτύρησε» πριν αφήσει την τελευταία πνοή!

Πώς 19χρονος στρατιώτης σκότωσε 79χρονο και επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη χωρίς αποτέλεσμα.

Η φρικτή δολοφονία ενός 79χρονου στον οικισμό Κάτω Αμυγδάλων του Αγίου Νικολάου Λασιθίου από τρεις νεαρούς συγχωριανούς του θα μπορούσε να είχε αποτραπεί, αν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν έδειχναν ολιγωρία και έβλεπαν με δέουσα προσοχή το εγκληματικό παρελθόν ενός εκ των δραστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», ο παππούς θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν οι αρμόδιες αρχές ξετύλιγαν το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου». Ο άτυχος 79χρονος βρέθηκε νεκρός στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013 έξω από την πόρτα του καμένου σπιτιού του έχοντας ελαφρά εγκαύματα. Αρχικά όλα έδειχναν πως ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του. Ομως το γεγονός ότι λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του βρισκόταν νεκρός και ο σκύλος του έστρεψε τις υποψίες των αστυνομικών προς άλλη κατεύθυνση. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή επιβεβαίωσαν τις υποψίες των Αρχών ότι επρόκειτο για έγκλημα, καθώς ο 79χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και το δεύτερο σοκ στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου, καθώς συνελήφθησαν οι δολοφόνοι, τρία άτομα, ηλικίας 18, 19 και 22 ετών. Οπως έγινε τότε γνωστό, οι δράστες ομολόγησαν ότι σκότωσαν τον σκύλο του άτυχου άντρα έξω από το σπίτι για να μη γαβγίζει, μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και απαιτούσαν να τους δώσει όσα χρήματα είχε. Οταν αποδείχθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν είχε χρήματα, οι τρεις νεαροί πήραν ξύλα από το τζάκι και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ο παππούς κατάφερε και σύρθηκε μέχρι την αυλή του σπιτιού, όπου ξεψύχησε.

Σήμερα όμως νέα στοιχεία έρχονται και δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση μετατρέποντάς τη σε κινηματογραφικό θρίλερ… Οπως αποκαλύπτουν σημαντικά έγγραφα, ο 19χρονος Μανώλης Κ., ένας εκ των τριών δραστών, όχι μόνο ήταν γνωστός των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την εγκληματική του δράση, για την οποία ουδέποτε συνελήφθη, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν σκότωσε τον άτυχο ηλικιωμένο για τα χρήματα.

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο 79χρονος είχε καταγγείλει τον νεαρό για κλοπή. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα άρχιζε η δίκη και ο δράστης θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτό φαίνεται πως ήταν και το κίνητρο της δολοφονίας. Ο 19χρονος πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης πήρε άδεια από τον στρατό, καθώς υπηρετεί τη θητεία του, και πήγε στο χωριό. Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου μπήκε στο σπίτι του 79χρονου, τον σκότωσε και επιχείρησε να κάψει το πτώμα εξαφανίζοντας τα ίχνη. Ομως ο παππούς τον «έδωσε» στους αστυνομικούς ακόμη μία φορά. Κατάφερε και σύρθηκε έξω από το φλεγόμενο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην απανθρακωθεί και να βρεθεί πάνω του το γενετικό υλικό του δολοφόνου!

Είχε βάψει ξανά τα χέρια του με αίμα

Ο 19χρονος φαντάρος ήταν παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, καθώς φέρεται να προκαλούσε συχνά πυκνά φασαρίες και επεισόδια. Ομως στις 20 Ιανουαρίου, οκτώ μήνες πριν από τη δολοφονία του 79χρονου, είχε επιχειρήσει να σκοτώσει ακόμη έναν συγχωριανό του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επειδή θεώρησε ότι ένας γείτονάς του είχε κλοτσήσει τον σκύλο του, εισέβαλε στην κρεπερί όπου εργαζόταν ο 20χρονος γιος του και άρχισε να τον ξυλοκοπεί με ένα ρόπαλο και να τον μαχαιρώνει!

Το άτυχο παλικάρι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε δεχτεί μαχαιριές στα χέρια και τα πλευρά, ενώ είχε ανοίξει και το κεφάλι του, το οποίο χρειάστηκε δεκάδες ράμματα. Το θύμα είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς και είχε κατονομάσει τον δράστη. Ομως ο 19χρονος δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου…

«Λίγες ημέρες αργότερα στάλθηκε η δικογραφία στην εισαγγελέα, η οποία αντί να ασκήσει δίωξη, ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα» σημείωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος του 20χρονου Γιάννης Καλογριδάκης και πρόσθεσε: «Αν και η οικογένεια του 20χρονου είχε καταγγείλει επανειλημμένα την εγκληματική δράση του δράστη, παρ’ όλα αυτά οι δικαστικές αρχές στο Λασίθι δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή προκειμένου έστω να κληθεί ο κατηγορούμενος και να του ασκηθεί δίωξη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «αποτέλεσμα της ολιγωρίας ήταν λίγους μήνες μετά ο κατηγορούμενος να δολοφονήσει τον άτυχο ηλικιωμένο προκειμένου να αποτρέψει τη μαρτυρική του κατάθεση ενώπιον του προσεχούς δικαστηρίου για παλαιότερη κλοπή που είχε διαπράξει εις βάρος του».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...