Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Οδύσσεια της ταινίας για τη θυελλώδη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση!

Το βιβλίο «Νέμεσις» όπου βασίζεται το έργο του σκηνοθέτη Μεϊρέγιες για τον Κροίσο και ο Αλ Πατσίνο.

Θα είναι τελικά ο Αλ Πατσίνο ο κινηματογραφικός Ωνάσης της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας του Φερνάντο Μεϊρέγιες; Ο σκηνοθέτης τον θέλει πάρα πολύ. Το ίδιο και οι χιλιάδες followers που έχει στο twitter. Οταν πριν από καιρό ο Μεϊρέγιες τους είχε ρωτήσει διαδικτυακά για το πώς θα τους φαινόταν ο Πατσίνο στον ρόλο του Ωνάση, τα ενθουσιώδη tweets που είχε λάβει ως απάντηση ήταν άπειρα. Από την πλευρά του διάσημου ηθοποιού πάντως δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις. Από την άλλη ο σκηνοθέτης τώρα ασχολείται με άλλο πρότζεκτ, κάτι που έχει προκαλέσει υποψίες ότι υπάρχουν οικονομικοί σκόπελοι στον δρόμο του «Αρίστου» για τις αίθουσες. 4566a87sda1d

Ο τίτλος

Η δημιουργία της ταινίας, που κατά πάσα πιθανότητα θα τιτλοφορηθεί «Νέμεσις» αφού στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πίτερ Εβανς, ανακοινώθηκε από τον Βραζιλιάνο σκηνοθέτη τον Οκτώβριο του 2011. «Είναι διαφορετική από τις προηγούμενες που έκανα. Εκείνες ήταν σχέδια που ήρθαν σε μένα. Αυτή την αναπτύσσω μόνος μου δουλεύοντας με τον σεναριογράφο μου, γεγονός που μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση» είχε δηλώσει ο Μεϊρέγιες αποκαλύπτοντας το όνομα του Μπραούλιο Μαντοβάνι, ο οποίος δούλεψε μαζί του στο σενάριο και της βραβευμένης με Οσκαρ «Πόλης του Θεού».

Αρκετό καιρό μετά, τον Ιούνιο του 2012, ο σκηνοθέτης -μιλώντας στο ελληνικό κινηματογραφικό site flix.gr – είχε αποκαλύψει ότι η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στα γυρίσματα του φιλμ, παρότι ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο λόγος; Κρίθηκε «ακριβή» από τη βρετανική εταιρεία Pathe, η οποία ανέλαβε την παραγωγή ορίζοντας το μπάτζετ στα 30.000.000 δολάρια. Αντί της χώρας μας επελέγη τότε η Κροατία ως «φθηνότερη λύση» η οποία θα παρουσιαζόταν ως Ελλάδα!

Οι σκηνές

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μεϊρέγιες, αρκετές σκηνές θα γυρίζονταν επίσης στη Βουδαπέστη (αντί για το ακριβό Μπουένος Αϊρες) και στο Λονδίνο, που θα παρουσιαζόταν ως Νέα Υόρκη. Μάλιστα, η έναρξη των γυρισμάτων είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου 2012. Τελικά δεν ξεκίνησαν ποτέ…

Πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως όταν οι παραγωγοί κάθισαν και μέτρησαν τα λεφτά αποφάσισαν πως δεν τους φτάνουν. Ετσι έβαλαν την ταινία «στον πάγο». Μάλιστα η βάση δεδομένων imdb αναφέρει πως αυτήν την εποχή ο Φερνάντο γυρίζει μια άλλη ταινία, με τίτλο «Rio, eu te amo» και πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο Σαντόρο. Από την άλλη υπάρχουν πληροφορίες πως ενεργοποιείται ξανά η παραγωγή του «Νέμεσις» και ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν από την Αργεντινή. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι έγινε πρόταση στον νέο ιδιοκτήτη του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ να δοθεί άδεια για να γυριστούν εκεί κάποιες σκηνές. Για να δούμε…

Η βιογραφία

Το στόρι της ταινίας για τον Αριστοτέλη Ωνάση, όπου λέγεται πως θα παίξει ο Αλ Πατσίνο, βασίζεται στην… ολίγον σκανδαλοθηρική βιογραφία του Ελληνα Κροίσου που έγραψε το 1968 ο Πίτερ Εβανς. Τίτλος της: «Νέμεσις, η αληθινή ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο’ και το ερωτικό τρίγωνο που διέλυσε τους Κένεντι».

Η βιογραφία που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις (επειδή βασίστηκε περισσότερο σε φήμες παρά σε αποδείξεις), αφηγείται τα νεανικά χρόνια του Ωνάση στην Αργεντινή, τον ανταγωνισμό του με τον Σταύρο Νιάρχο, τις ερωτικές του σχέσεις με τη Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Ο, αλλά και τον θάνατο του γιου του, Αλέξανδρου. Επίσης αφήνονται υπόνοιες ότι ο Ωνάσης είχε κάποια εμπλοκή στον θάνατο του Κένεντι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαβιέ Μπαρδέμ ήταν επίσης μεταξύ των επιλογών του σκηνοθέτη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε ό,τι αφορά τον Μπομπ Κένεντι ακούγεται έντονα το όνομα του 36χρονου Ιρλανδού ηθοποιό Μάικλ Φασμπέντερ. Για τις ηθοποιούς που θα παίξουν τη Μαρία Κάλλας και την Τζάκι δεν έχει διαρρεύσει ακόμη απολύτως τίποτα.

Στο θέατρο και στη μεγάλη οθόνη

Αφού έγινε Ωνάσης στη σκηνή του θεάτρου «Novello», στο Λονδίνο, ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Λίντσεϊ δίνει τώρα σάρκα και οστά στον Ελληνα μεγιστάνα στην ταινία «Grace of Monaco» που αφορά τη ζωή της Γκρέις Κέιλι. Εχοντας δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις του στον ρόλο του Αρίστου στο θεατρικό έργο «Ωνάσης» του συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν, το οποίο παρουσιάστηκε το 2010 στο Λονδίνο, ο 64χρόνος Λίντσεϊ φάνηκε στον σκηνοθέτη Ολιβιέ Νταάν ως ιδανική επιλογή για να υποδυθεί ξανά τον ίδιο χαρακτήρα, τούτη τη φορά στο σινεμά. Το φιλμ με πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Κίντμαν εστιάζει στα γεγονότα που συνέβησαν πέντε χρόνια μετά τον γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ, όταν το Μονακό λίγο έλειψε να βρεθεί σε πραξικόπημα εξαιτίας των πιέσεων της Γαλλίας να σταματήσει η φορολογική του εύνοια. Τη συγκεκριμένη περίοδο η Γκρέις και ο Ρενιέ είχαν βρεθεί για διακοπές στην Ελλάδα φιλοξενούμενοι του Ωνάση, ο οποίος μάλιστα τους είχε πάει να διασκεδάσουν στα μπουζούκια με τον Μανώλη Χιώτη και τη Μαίρη Λίντα. Πάντως και στην παράσταση «Ωνάσης», στην οποία είχε παίξει ο Ρόμπερτ Λίντσεϊ πριν τρία χρόνια, οι κριτικές δεν ήταν ευνοϊκές. Οχι για την ερμηνεία του, καθώς είχε κριθεί ενδιαφέρουσα. Τα αρνητικά σχόλια αφορούσαν το κείμενο του Σέρμαν, που είχε δώσει μεγάλη έκταση στα κουτσομπολιά της εποχής τα οποία ήθελαν τον Ελληνα Κροίσο να είχε ανάμειξη στη δολοφονία του Κένεντι.

Στα αζήτητα η θαλαμηγός «Christina O»24ad5sd5a4d2a

Πωλείται εδώ και καιρό όπως είναι, επιπλωμένη, η τιμή της αγγίζει τα 25.000.000 ευρώ, έχει μεγάλη ιστορία κι όμως παραμένει στα αζήτητα. Ο λόγος για τη θαλαμηγό-θρύλο του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O», που φιλοξένησε προσωπικότητες όπως ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι και ο Ρενιέ του Μονακό. Το σκάφος, που στις χρυσές εποχές του Ωνάση λεγόταν «Χριστίνα», έχει μήκος 99 μέτρα και διαθέτει προεδρική σουίτα, 18 καμπίνες επιβατών και πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που επικοινωνούν μεταξύ τους με κεντρική σπειροειδή σκάλα. Ακόμη, περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, γυμναστήριο, τζακούζι, χώρο για περιποιήσεις ομορφιάς και μασάζ και την περίφημη πισίνα με τον ψηφιδωτό Μινώταυρο που ανυψώνεται και γίνεται πίστα χορού με το πάτημα ενός κουμπιού. Μετά τον θάνατο του Ωνάση η θαλαμηγός πέρασε στα χέρια της κόρης του, Χριστίνας, η οποία τη δώρισε στο ελληνικό κράτος. Η «Χριστίνα» μετονομάστηκε «Αργώ» και εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου μέχρι το 1998, οπότε το σκάφος αγόρασε ο εφοπλιστής Τζον Πολ Παπανικολάου, που ξόδεψε  37.090.000 ευρώ για να το κάνει σαν καινούργιο και του έδωσε το παλιό του όνομα, προσθέτοντας στο τέλος και το αρχικό του επιθέτου της οικογένειας Ωνάση. Από το 2005 και μετά η «Christina O» είναι διαθέσιμη για ναύλωση, με εβδομαδιαίο ενοίκιο 450.000 ευρώ. Αφού πέθανε ο Παπανικολάου, το 2010, οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να βγάλουν στο… σφυρί το υπερπολυτελές γιοτ, μέσω ενός πρακτορείου που ειδικεύεται σε πωλήσεις θαλαμηγών.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...