Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Πρεμιέρα… για το «Σπίτι του ηθοποιού»

Εγκαίνια στις 15 Απριλίου για ένα όνειρο που μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων γίνεται πραγματικότητα.

Ενα όνειρο για όλους τους υπηρέτες της δραματικής τέχνης γίνεται πραγματικότητα, καθώς στις 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πρώτου κτιρίου του «Σπιτιού του ηθοποιού». Πρόκειται για μια ιδέα της προέδρου Αννας Φόνσου, όταν πριν από 25 χρόνια δημιούργησε αυτό το κοινωφελές, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας. Βασικός σκοπός του είναι η φιλοξενία ηθοποιών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Το αρχικό κεφάλαιο του ιδρύματος έβαλε η ίδια η Αννα Φόνσου, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα αυτός ο μεγάλος στόχος. Αγοράστηκαν λοιπόν δύο κτίρια, τα οποία βρίσκονται στην οδό Παναθηναίων (στο νούμερο 1 και 5) στα Κάτω Πατήσια.

Στο πρώτο διαμορφώθηκαν ήδη ξενώνες όπου θα φιλοξενούνται οι ηθοποιοί, ενώ υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης και αναψυχής. Στο δεύτερο οίκημα θα διαμορφωθούν χώροι για πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως δραματική σχολή, παιδικό θέατρο, φυτώριο νέων ηθοποιών και θέατρο της γειτονιάς (στον πεζόδρομο όπου βρίσκονται τα κτίρια), επιμόρφωση καθηγητών και δασκάλων (πρόγραμμα «Μελίνα Μερκούρη»), ανάγνωση θεατρικών έργων, βιβλιοθήκη, θεατρικά δρώμενα κ.ά. Μάλιστα, ο πεζόδρομος στον οποίο βρίσκονται τα κτίρια έχει διαμορφωθεί και αναβαθμιστεί με επιχορήγηση που εγκρίθηκε από τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Ο Μπάρκουλης

«Μου φαίνεται σαν ψέμα» λέει η Αννα Φόνσου στην «Espresso». «Είναι σαν να έχω τη μεγαλύτερη πρεμιέρα της ζωής μου και γι’ αυτό θέλω να είναι όλα τέλεια. Μάλιστα από τις 16 Απριλίου θα έρθουν να κατοικήσουν και οι πρώτοι ένοικοι. Ανάμεσά τους ο Ανδρέας Μπάρκουλης με την οικογένειά του, ενώ το παιδί του θα πηγαίνει στο απέναντι σχολείο. Δεν είναι ένας οίκος ευγηρίας, αλλά ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στο οποίο μπορούν να μένουν και νέα παιδιά που σπουδάζουν σε δραματικές σχολές. Εδωσα ό,τι είχα και δεν είχα, από τα πορτρέτα μέχρι το πιάνο μου. Τα στρώματα και τα κρεβάτια είναι μεγάλης εταιρείας, μέχρι και τα παπλώματα είναι πολύ προσεγμένα. Το κάθε δωμάτιο έχει το μπάνιο του, έχουμε ένα κοινό σαλόνι κι ένα καφενείο στον κάτω χώρο όπου βρίσκεται και το πιάνο και θα παίζουμε κάθε μέρα. Ο πεζοδρόμος πάλι, που είναι περίπου 600 μέτρα, είναι διακοσμημένος με δέντρα, λουλούδια και κοστούμια».

Η Αννα Φόνσου δεν παραλείπει να πει: «Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι πως τα κτίρια βρίσκονται στα Πατήσια, μια υποβαθμισμένη περιοχή, για την οποία το όνειρό μου είναι να αναβαθμιστεί. Πάντως και στο δεύτερο κτίριο θα υπάρχουν πολλά πράγματα που θα βοηθήσουν τους ηθοποιούς μας, αρκεί να μας δώσουν από το κράτος τα λεφτά που μας έχουν υποσχεθεί, με υπογραφές μάλιστα! Οπότε έτσι θα έχει τελειοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει και θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους ανθρώπους μας».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....