Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Ντου στο σπίτι του προπονητή – παιδεραστή!

Σοκαρισμένη η Κέρκυρα από τις αποκαλύψεις για τον 49χρονο που συνελήφθη ενώ επιδιδόταν σε ασελγείς πράξεις με 17χρονο παίκτη της ομάδας κρίκετ.

Βίος και πολιτεία ο προπονητής ομάδας κρίκετ της Κέρκυρας, που συνελήφθη για ασέλγεια εις βάρος 17χρονου! Ο 49χρονος Γιώργος Π., σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του φορώντας μόνο εσώρουχα, την ώρα που επιδιδόταν σε ασελγείς πράξεις με ανήλικο παίκτη της ομάδας. Μάλιστα είχε συλληφθεί το 2000 στις ΗΠΑ από το FBΙ, ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ, και είχε εκτίσει ποινή για «ψάρεμα» ανηλίκου μέσω Ιντερνετ.

Το νησί της Κέρκυρας είναι συγκλονισμένο από την αποκάλυψη ότι ο 49χρονος, που προπονεί παιδιά στο ομαδικό άθλημα, κατηγορείται για τέτοιου είδους πράξεις, ενώ η υπόθεση παραπέμπει στην περίπτωση Σειραγάκη, του πρώην προπονητή μπάσκετ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας εις βάρος 53 ανηλίκων στο Ρέθυμνο. Ο Γιώργος Π. συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έκανε ο νεαρός με τη μητέρα του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ενεργούσε κατ’ επανάληψη ασελγείς πράξεις με τον 17χρονο έναντι χρηματικής αμοιβής. Συγκεκριμένα, είχε πλησιάσει τον μαθητή από το 2011 και για να τον ικανοποιεί σεξουαλικά τού έδινε από 30 έως 100 ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εντοπίστηκε ο ανήλικος να μπαίνει στο σπίτι του δράστη. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του 49χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, βοηθήματα για ερωτικές πράξεις, ξυπνητήρι με κρυφή ενσωματωμένη κάμερα, τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert, σκληροί δίσκοι, USB sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Εις βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο προπονητής πήρε αναβολή για να εμφανιστεί στον ανακριτή αύριο Τρίτη. Ο Γιώργος Π. είχε συλληφθεί και το 2000 στο Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η κατηγορία ήταν η προσέλκυση 13χρονου μέσω Ιντερνετ με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και γι’ αυτό είχε εκτίσει ποινή ενός έτους. Συγκεκριμένα, είχε γνωρίσει το αγόρι σε ένα chat room με το όνομα gaydads4sons, αλλά δυστυχώς για εκείνον ο ανήλικος ήταν μυστική πράκτορας του FBI. Κατόπιν αυτού ο 49χρονος, που έχει ελληνοαυστραλιανή υπηκοότητα, είχε απελαθεί στην Ελλάδα.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ διευκρινίζει ότι ο 49χρονος προπονητής που συνελήφθη προχθές κατηγορούμενος για παιδεραστία «δεν φέρει την ιδιότητα του προπονητή της εθνικής ομάδας» και ότι ως παλιός παίκτης προπονούσε εθελοντικά τα παιδιά. Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας έχει ως εξής: «Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ αποφασίζει ομόφωνα την απομάκρυνση του Γ.Π. από τον χώρο του κρίκετ και διευκρινίζει ότι δεν φέρει την ιδιότητα του προπονητή της εθνικής ομάδας».

Καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών συντονίζει η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Ελενα Ράπτη, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά». Τις επόμενες μέρες μάλιστα ξεκινά περιοδεία σε πόλεις της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων σε θέματα που αφορούν την πρόληψη. Η περιοδεία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ενώ ένα από τα εργαλεία της εκστρατείας, όπως δήλωσε και η Ελενα Ράπτη, είναι ένα σποτάκι με τον «κανόνα του εσωρούχου». Η ίδια προωθεί την εκστρατεία και μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...