Μαρία Ζαφειρίδου: «Εχω να δώσω πολλά πράγματα στην τηλεόραση»

Η Μαρία Ζαφειρίδου είναι μια εντυπωσιακή και αυθόρμητη γυναίκα που έχει μάθει να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής με χαμόγελο κι έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή. Αμέσως μετά το τέλος της φωτογράφησης και με το άγχος των πρώτων λεπτών να αποτελεί πλέον παρελθόν, μας είπε: «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μια μέρα η “Espresso” θα έκανε τη δική μου παρουσίαση. Η εμπειρία ήταν φανταστική. Είχα λίγο τρακ, αλλά το ξεπέρασα και μπορώ να πω ότι θα το ξανάκανα άνετα».

Εργαζόμενη και μητέρα δύο παιδιών, η Μαρία μάς εξομολογείται γελώντας πως αν και έχει σπουδάσει βοηθός μικροβιολόγου, δεν σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, αφού φοβάται υπερβολικά το αίμα και όταν το βλέπει, απλά απομακρύνεται. Οπως χαρακτηριστικά μας λέει: «Είχα πρόβλημα ακόμη και στα μαθήματα της πρακτικής. Δεν μπόρεσα ποτέ να ξεπεράσω αυτό το φόβο. Ετσι, τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως πωλήτρια σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα, αλλά έχω βαρεθεί αφού δεν είναι κάτι που μου αρέσει».

Ποιο είναι όμως το επάγγελμα που θα της ταίριαζε και που θα ήθελε πραγματικά να ακολουθήσει; Η ίδια μας λέει ότι εδώ και αρκετά χρόνια ονειρεύεται μια καριέρα σχετική με την τηλεόραση και το χώρο της μόδας, ενώ διευκρινίζει: «Δεν θα μπορούσα να είμαι τηλεπαρουσιάστρια. Θα με ενδιέφερε, όμως, να συμμετέχω σε πάνελ πρωινών ή μεσημεριανών εκπομπών, γιατί το μεγάλο μου ταλέντο είναι να ψυχολογώ τους συνομιλητές μου. Δεν θέλω απλά να βγω στο γυαλί. Νομίζω ότι έχω να δώσω αλλά και να κερδίσω πολλά πράγματα». Μιλώντας για τηλεοπτικές εκπομπές η Μαρία μάς αποκάλυψε την προτίμησή της στην Ελένη Μενεγάκη επειδή «γελάει δυνατά όπως κι εγώ», ενώ μας εκμυστηρεύτηκε ότι: «Κάθε φορά που συζητάω με κάποιον, τον ψυχολογώ με την πρώτη ματιά. Εχω προαίσθημα που μου βγαίνει πάντα».

Η Μαρία περνάει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της μαζί με τα παιδιά της, τον 5χρονο Γιώργο και την 9χρονη Ελένη. Της αρέσει να διαβάζει περιοδικά, ενώ η αγαπημένη της στήλη είναι τα ζώδια. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνει έξω προκειμένου να ξεδώσει παρέα με τους φίλους της. «Συνήθως πηγαίνω σε rock bars, όπως η “Τιθόρα” στα Πατήσια. Ομως μου αρέσει και ο χορός και ιδιαίτερα τα latin, ενώ έκανα μπαλέτο για περίπου δώδεκα χρόνια».

Η ίδια, πάντως, πιστεύει πως ακόμη και μετά από δέκα χρόνια θα εξακολουθεί να έχει τις ίδιες συνήθειες και τα ίδια γούστα και, όπως χαρακτηριστικά μας λέει: «Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φοράω ταγέρ και ορθοπεδικά παπούτσια».


PRIVATE ROOM

«Το όπλο μου είναι το βλέμμα μου. Είναι πάρα πολλά τα σχόλια που ακούω καθημερινά για τα μάτια μου» μας λέει η Μαρία και συμπληρώνει: «Το καλύτερο πάντως ήταν αυτό που μου είπε κάποιος μια μέρα στο δρόμο. Με είδε και με ρώτησε αν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Και όταν του απάντησα “όχι”, μου πρότεινε να πηγαίνω πιο συχνά γιατί... κολάζω κόσμο». Η ίδια πάντως δεν ανήκει στις γυναίκες που τα περιμένουν όλα από τους άνδρες, αφού της αρέσει να φλερτάρει διακριτικά και να «δίνει έδαφος» σε αυτόν που την ενδιαφέρει. Η Μαρία θεωρεί πως το σεξ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σχέση, αλλά συμπληρώνει πως «χωρίς ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, χημεία και αγάπη, δεν γίνεται τίποτα». Οσο για ταμπού και φετίχ... «Ταμπού δεν έχω, αφού ό,τι θέλω πραγματικά το κάνω. Φετίχ μου είναι τα κοσμήματα, τα παπούτσια και τα αρώματα».