Βάγια Σεραφειμίδου: «Προσδοκώ μια αρχή στο χώρο της μόδας»

ΚΩΔΙΚΟΣ  21

Είναι μόλις δέκα οκτώ ετών και επισκέφτηκε την Αθήνα αποκλειστικά για τις ανάγκες της φωτογράφησης. Ο λόγος για την εκρηκτική Βάγια Σεραφειμίδου που παρά τη σχετική απειρία, πόζαρε με μοναδικό σκέρτσο και νάζι μπροστά στο φωτογραφικό φακό και πραγματοποίησε μία από τις επιθυμίες της που δεν ήταν άλλη από το να γίνει... το κορίτσι της «Espresso».

«Ηταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα ήθελα να την ξαναζήσω όσο το δυνατόν συντομότερα» μας εξομολογήθηκε χαμογελαστή συμπληρώνοντας: «Αυτή η παρουσίαση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνω ευρύτερα γνωστή στον κόσμο και ίσως είναι μια καλή αρχή για να μπω στο χώρο της μόδας, τον οποίο λατρεύω. Ευελπιστώ να βγει ό,τι καλύτερο και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα».

Η ίδια μας λέει πως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και προκειμένου να πραγματοποιήσει τους επαγγελματικούς της στόχους ασχολείται περισσότερο με το διάβασμα παρά με τις βόλτες και τα ξενύχτια. Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, θεωρεί ότι ο συνδυασμός επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι δύσκολος, αλλά εφικτός, αφού, όπως χαρακτηριστικά μας λέει, «όταν θέλουμε κάτι, μπορούμε να το πετύχουμε. Σήμερα οι περισσότερες γυναίκες είναι μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματικά καταξιωμένες. Ετσι φαντάζομαι πως θα είμαι κι εγώ ίσως σε δέκα χρόνια από τώρα. Επαγγελματικά και οικονομικά ανεξάρτητη και -γιατί όχι;- με μια οικογένεια στο ενεργητικό μου».

Και ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο «πρίγκιπας» με τον οποίο θα δημιουργήσει οικογένεια; Σύμφωνα με τη Βάγια, «δεν χρειάζεται να έχει άσπρο άλογο. Για να βρεθεί η χρυσή τομή μιας σχέσης πρέπει να υπάρχει σεβασμός, ειλικρίνεια, κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη. Και το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά όχι πρωταγωνιστικό».

Μακριά από τα βιβλία και τα σχολικά θρανία, η Βάγια είναι μια απλή αλλά εντυπωσιακή κοπέλα που περνάει πολύ χρόνο με τους φίλους της και η οποία μαγνητίζει τα αντρικά βλέμματα, ακόμη και όταν δεν το επιδιώκει. Ωστόσο τα κριτήρια επιλογής που θέτει είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ενώ μας λέει χαρακτηριστικά: «Προσέχω κάποιον, μόνο όταν μου δείχνει ότι ενδιαφέρεται για μένα». Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως εγωίστρια και πεισματάρα, αφού «όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, θέλω να το πραγματοποιώ», ενώ θα ήθελε να ’χει ταλέντο στη ζωγραφική, γιατί είναι μία από τις τέχνες που θαυμάζει.

Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένας μαθητής που δεν θα ήθελε τη Βάγια για καθηγήτρια Θεολογίας;