Μαρίνα Μιχαηλίδη: "Θα ήθελα να έχω το ταλέντο της αναισθησίας"

ΚΩΔΙΚΟΣ 11

Από την εποχή της ωραίας Ελένης και της θεάς Αφροδίτης μέχρι αυτή των ακριβοπληρωμένων super models, η γυναικεία ομορφιά αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς - ακόμη και λατρείας. Στο πέρασμα των αιώνων τα πρότυπα και... οι ιδανικές αναλογίες άλλαξαν, τα ανδρικά γούστα και οι προτιμήσεις συνεχίζουν να ποικίλουν, αλλά η γυναικεία ανάγκη για ανανέωση, που τις περισσότερες φορές συνεπάγεται ψυχική και σωματική υγεία, παρέμεινε αμείωτη.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο κλάδος της αισθητικής είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της εποχής μας, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αμέτρητα τα ινστιτούτα που προσφέρουν υπηρεσίες ομορφιάς κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- σε γυναίκες.

Η 22χρονη Μαρίνα Μιχαηλίδη είναι μια γυναίκα που εξασκεί με πάθος το... αφιερωμένο στην ομορφιά επάγγελμα, αφού έχει σπουδάσει αισθητικός και δραστηριοποιείται στο χώρο επαγγελματικά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Λαμπερή και εντυπωσιακή, μοιάζει να γνωρίζει καλά πως η καλή εξωτερική εμφάνιση προκαλεί το θαυμασμό και ελκύει το αντίθετο φύλο, ενώ μας εξομολογείται πως «με εξιτάρει όταν βλέπω τους πελάτες μου να απολαμβάνουν και να ικανοποιούνται από τις υπηρεσίες που τους παρέχω, είτε πρόκειται για θεραπείες προσώπου είτε σώματος. Αυτή την περίοδο εργάζομαι σε ινστιτούτο ομορφιάς και σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτό τον τομέα, γιατί είναι κάτι που με γεμίζει και μου αρέσει πραγματικά. Οσο για το όνειρό μου, αυτό είναι να διευθύνω ή ακόμη και να δημιουργήσω ένα δικό μου spa σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, ακόμη και αν βρίσκεται μακριά από την Αθήνα. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω».

Ωστόσο, δεν διστάζει να μας εξομολογηθεί πως αν υπάρχει κάτι που δεν της αρέσει στο επάγγελμά της, αυτό δεν είναι άλλο από την κατανάλωση σωματικής και ψυχικής ενέργειας, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει η ανάλογη ανταμοιβή. Εξάλλου, μας διευκρινίζει πως «δεν εννοώ μόνο την οικονομική ανταμοιβή, αλλά την αχαριστία που, σε ό,τι αφορά το επάγγελμά μας, ορισμένες φορές δεν περιγράφεται. Μερικές φορές θα ήθελα να είχα το ταλέντο της αναισθησίας, το οποίο πιστεύω πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο».

Δραστήρια και δημιουργική, εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου, η Μαρίνα αγαπάει τη ζωή και βιώνει με ένταση κάθε λεπτό που περνάει. Ατελείωτες ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο, βραδινές έξοδοι σε μπαρ και σε μπουζούκια, καθώς και chill out στιγμές με τη συντροφιά κλασικής μουσικής είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες της ασχολίες, ενώ όταν αναφέρεται στα ταξίδια μας λέει χαρακτηριστικά: «Λατρεύω τις εκδρομές, ακόμη και όταν πρόκειται για μικρές αποδράσεις, αφού με βοηθούν να ανανεώνομαι. Αξέχαστο καλοκαίρι ήταν το 2005 στην Κέρκυρα, όπου πήγαμε μόνο γυναίκες, ενώ προορισμός-απωθημένο ήταν και είναι ο Αγιος Μαυρίκιος. Θέλω να πάω γιατί θα είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Οπως αξέχαστη θα μου μείνει και... η εμπειρία της φωτογράφησης. Δεν έχω τολμήσει ξανά κάτι παρόμοιο και στην αρχή ήμουν λίγο αγχωμένη, αλλά τελικά το ξεπέρασα και το απόλαυσα».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
MAKE-UP: ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΖΑΚΗ

Ονειρο της Μαρίνας είναι να δημιουργήσει το δικό της spa, ακόμη και εκτός Αθήνας.