Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Συναντήστε τον πλανήτη στην Ελλαδα!

Εκπληκτικές εικόνες της χώρας μας σε σύγκριση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γης στο Ιντερνετ!

5s99r8lk10Τι κοινό έχουν η Κωνσταντινούπολη, η Κένυα, η Τοσκάνη, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Θιβέτ, η Ελβετία, οι Μπαχάμες, το Μονακό, το… φεγγάρι και η έρημος Σαχάρα; Μα φυσικά, θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Ελλάδα! Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι εκατό τοις εκατό αληθινό και οι αποδείξεις βρίσκονται στις εκπληκτικές φωτογραφίες του Αρη Καλογερόπουλου, που κάνουν θραύση στο Διαδίκτυο διαφημίζοντας τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Πριν από λίγες μόλις μέρες ο 33χρονος μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, δημιούργησε μια πραγματικά εκπληκτική εικόνα συνθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες από πλανήτες του ηλιακού συστήματος που παρουσίαζαν φοβερές ομοιότητες με διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι… πλανήτες

Παρουσίασε λοιπόν την κόκκινη παραλία της Σαντορίνης ως εικόνα από τον πλανήτη Αρη, τα κίτρινα πετρώματα στη Νίσυρο ως τον πλανήτη Αφροδίτη, τις μοναδικές παραλίες της Μύλου ως τη Σελήνη και τα γαλαζοπράσινα νερά της Κεφαλλονιάς ως τον πλανήτη Ουρανό! Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίησή της η εικόνα είχε ήδη κοινοποιηθεί σε χιλιάδες προφίλ του Facebook ανά τον κόσμο και τα likes άρχισαν να πέφτουν βροχή!

Μιλώντας στην «Espresso», ο καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από τις αριστουργηματικά στημένες εικόνες αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία του «Meet The World in Greece» και κάνει λόγο για αμέτρητους ελληνικούς θησαυρούς που πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν το δόρυ στη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της χώρας μας.

Στη Γερμανία

«Ζούσα στην Αθήνα, όπου εργαζόμουν ως φωτογράφος και μουσικοσυνθέτης για τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Πριν από περίπου τρία χρόνια άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγω, παρά το γεγονός ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα επαγγελματικά μου. Ενιωθα πως το κλίμα δεν με σήκωνε, ότι η κατάσταση άρχισε να αλλάζει και ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μου δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό. Ετσι αποφάσισα να ανοίξω τους ορίζοντές μου στο εξωτερικό. Ηρθα στη Γερμανία, όπου συνεχίζω να εργάζομαι στον χώρο της διαφήμισης γράφοντας μουσική για σποτ. Η ιστορία με το “Meet the world in Greece” άρχισε πριν από λίγες μόλις μέρες, όταν ανέβασα στο Facebook την πρώτη φωτογραφία και είδα πως είχε εξαιρετικά μεγάλη απήχηση».5s99r8lk9

Αγνωστα χιόνια

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος, ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι ξένοι δεν γνωρίζουν πως στην Ελλάδα υπάρχει χιόνι και μπορούν να έρθουν τον χειμώνα για σκι, αλλά ούτε πως τα βουνά της Ελλάδας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από… εξωτικές παραλίες. «Σίγουρα ένας Γερμανός μπορεί να πάει για σκι στις Αλπεις, αλλά εκεί θα φάει γερμανικά φαγητά, θα δει τον συμπολίτη του, θα μιλάει την ίδια γλώσσα και ουσιαστικά δεν θα ζήσει μια διαφορετική εμπειρία. Από την άλλη, αν επιλέξει την Ελλάδα για σκι, θα έχει την ευκαιρία να φάει διαφορετικά φαγητά, να δει εντελώς νέα πράγματα και όταν κατέβει από το βουνό, να βρεθεί μπροστά σε παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική! Αυτό είναι μοναδικό! Οπως μοναδικό είναι είναι το γεγονός πως ο τουρίστας μπορεί να δει και να ταΐσει ελάφια στα δάση της Πάρνηθας και ύστερα από μισή ώρα να πίνει καφέ στο Φάληρο και να κάνει βουτιές στη θάλασσα! Αυτά δεν υπάρχουν σε καμία χώρα του κόσμου. »Δυστυχώς όμως δεν βάζουμε το μυαλό μας να σκεφτεί… Μέσα από τις εικόνες που φτιάχνω προσπαθώ να δείξω ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική χώρα, που τα έχει όλα! Μέχρι στιγμής έχω ετοιμάσει γύρω στις δέκα. Οι φωτογραφίες δεν είναι όλες δικές μου, κάποιες τις αλιεύω από το Ιnternet. Τα σχόλια είναι πολύ έντονα, ιδιαίτερα από τους ξένους που δεν φαντάζόνταν ότι η χώρα μας έχει τόσο πολλές ομορφιές. Ηδη οι φωτογραφίες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!»

Το τζατζίκι, ο Ζορμπάς και το «Meet The World In Greece»

Τι ήταν αυτό που ώθησε τον Αρη Καλογερόπουλο να δημιουργήσει το «Meet The World In Greece»; Ο ίδιος μάς λέει χαρακτηριστικά: «Ουσιαστικά όλο αυτό άρχισε όταν όταν συνειδητοποίησα πως παρά τις πολλές διαφημιστικές καμπάνιες που αφορούν τη χώρα μας, καμία από αυτές δεν δείχνει τι ακριβώς κρύβει αυτή η χώρα. Συζητώντας με φίλους και γνωστούς εδώ στη Γερμανία αλλά ακόμα και μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αντιλήφθηκα πως υπάρχει ένα τεράστιο κενό στις γνώσεις τους αναφορικά με την Ελλάδα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα πολύ βασικά, αυτά που τους έχουμε ήδη παρουσιάσει εδώ και δεκαετίες. Η Ακρόπολη, το τζατζίκι, ο Ζορμπάς, το λευκό και το γαλάζιο του Αιγαίου είναι ήδη γνωστά σε όλο τον κόσμο και παίζουν σταθερά σε όλες τις καμπάνιες από το 1960. Από κει και πέρα κανείς δεν ήξερε τους αμέτρητους θησαυρούς που κρύβει αυτή η χώρα. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι η Ελλάδα δεν είναι ιδανική μόνο για καλοκαιρινό τουρισμό αλλά για όλους τους μήνες του κόσμου!

»Κατά τα ψέματα, ο τρόπος με τον οποίο διαφημίζουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό δεν είναι ικανοποιητικός. Ξοδεύονται μυθικά ποσά και αναλωνόμαστε στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, στο λιμάνι της Ρόδου, στην Ακρόπολη και σε κάποια φτωχά logos. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μη γνωρίζει πού βρίσκεται η Ακρόπολη! Οπότε, ποιος είναι ο λόγος να τη διαφημίζουμε ξανά και ξανά; Συμφωνώ πως η Ακρόπολη πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα σύνολο φωτογραφιών, αλλά δεν είναι δυνατόν να διαφημίζουμε την Ελλάδα του 2013 δείχνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα! Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να προβάλουμε την άγνωστη Ελλάδα που είναι πραγματικά μοναδική και ενδείκνυται για δωδεκάμηνο τουρισμό».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...