Βιβή Μπαλντά: «Ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα»

ΚΩΔΙΚΟΣ 28

Είναι μόλις δέκα εννέα ετών, παρακολουθεί μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ονειρεύεται μια λαμπρή καριέρα σχετική με το marketing ή τη γραφιστική. Ο λόγος για τη νεαρή Βιβή Μπαλντά που άφησε για λίγο τα θρανία, το πληκτρολόγιο και τις σημειώσεις της και φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της «Espresso». Η ίδια έζησε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία με θετική διάθεση και χαμόγελο, και αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας μάς εξομολογήθηκε: «Πραγματικά ήταν όλα πολύ οργανωμένα και πέρασα πολύ όμορφα. Είμαι σίγουρη πως όταν πάρουν την εφημερίδα οι φίλοι και γνωστοί μου, θα μείνουν το λιγότερο έκπληκτοι. Μέσα από τη φωτογράφηση βγήκε μια πολύ ωραία πλευρά του εαυτού μου και έζησα μια εμπειρία που πάντα ήθελα να ζήσω. Φυσικά οτιδήποτε προκύψει μέσα από αυτή την παρουσίαση είναι ευπρόσδεκτο».

Αυτή την περίοδο η νεαρή Βιβή δεν εργάζεται, αλλά παρακολουθεί μαθήματα Η/Υ, αφού θέλει να αποκτήσει το δίπλωμα ECDL. Επαγγελματικά, η γραφιστική και το marketing βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεών της, ωστόσο δεν έχει ακόμη κατασταλάξει στο ποιος από τους δύο κλάδους την εκφράζει και καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες της. Η ίδια μας λέει χαριτολογώντας: «Δεν έχω πρόβλημα όποιο από τα δυο κι αν προκύψει. Πάντως το μόνο επάγγελμα που δεν θα μπορούσα να κάνω με τίποτα είναι αυτό του γιατρού. Δεν θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να έρχομαι αντιμέτωπη με ασθένειες και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Οταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Γενικά ήμουν και εξακολουθώ να είμαι πολύ φιλόδοξη».

Οπως πολλά κορίτσια της ηλικίας της, έτσι και η 19χρονη Βιβή ξεκουράζεται -σχεδόν- μόνο όταν κοιμάται. Της αρέσει να βγαίνει με την παρέα της και όπως η ίδια λέει: «Οταν πρόκειται για χορό και γλέντι, προτιμάω καθαρά ελληνική λαϊκή μουσική, την οποία λατρεύω. Συγκεκριμένα στέκια δεν έχω, αλλά συνήθως πηγαίνω σε καφετέριες και clubs των βορείων προαστίων, που μου αρέσουν πολύ. Οσο για τα χόμπι μου, αυτά είναι η μουσική, το σινεμά, η ζωγραφική και φυσικά το shopping».

Ακόμη και όταν μένει σπίτι, προτιμάει να περνάει το χρόνο της με τους φίλους της, αφού δεν της αρέσει να παρακολουθεί τηλεόραση με τις ώρες. Η ίδια μας λέει: «Βλέπω περισσότερο ελληνικά σίριαλ που βγάζουν γέλιο. Αυτό όμως που δεν αντέχω να παρακολουθώ με τίποτα είναι οι εκπομπές κοινωνικής κριτικής, ιδιαίτερα όταν ασχολούνται συνεχώς με τα ίδια τηλεοπτικά ή μη πρόσωπα». Η Βιβή τρελαίνεται για καλοκαιρινές διακοπές, κυρίως σε νησιά με αμμουδερές παραλίες, ωστόσο δεν διστάζει να μας πει: «Λόγω ηλικίας, δεν έχω ζήσει ακόμα τις διακοπές που ονειρεύομαι να κάνω... Ελπίζω να τις ζήσω σύντομα».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
MAKE UP: ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΖΑΚΗ

Η 19χρονη Βιβή θέλει να ασχοληθεί με το marketing ή τη γραφιστική.