Αλίκη-Αγγελική Μαυροειδή-Δρόσου: «Ο χορός είναι ο... άνδρας της ζωής μου»

ΚΩΔΙΚΟΣ 4

Το πάθος της για τη μουσική και το χορό είναι αδιαμφισβήτητο. Η αγάπη της για τη σχολή χορού που διευθύνει εδώ και περίπου πέντε χρόνια είναι γνωστή σε όλους όσοι έχουν την τύχη να την έχουν δασκάλα, αφού έχει την πείρα και την ικανότητα να τους μεταδίδει με απόλυτη επιτυχία τις γνώσεις της. Η Αλίκη-Αγγελική Μαυροειδή-Δρόσου δεν είναι μια γυναίκα που ζει από το χορό, αλλά μια γυναίκα που από τότε που θυμάται τον εαυτό της ζει για να χορεύει.

«Ολα ξεκίνησαν όταν ήμουν τριάμισι χρόνων. Τότε είδα τυχαία την ταινία "Η λίμνη των κύκνων" και ξαφνικά άρχισα να ζητώ επίμονα από τους δικούς μου να με πάνε σε κάποια σχολή. Οι γονείς μου κατάλαβαν γρήγορα ότι "κάτι τρέχει" και δεν μου χάλασαν χατίρι. Τους οφείλω πολλά αφού ήταν αυτοί που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή» μας λέει ξεφυλλίζοντας το album των αναμνήσεών της.
Οι σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής και η απόκτηση του πανεπιστημιακού πτυχίου δεν φάνηκαν ικανά να την αφήσουν μακριά από τη μεγάλη της αγάπη. Ετσι, πήρε το Κρατικό Πτυχίο Χορού και κυριολεκτικά αφοσιώθηκε σε αυτό που ξέρει να κάνει πραγματικά πολύ καλά. Η ίδια μας λέει: «Είναι κάτι που με εκφράζει απόλυτα. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και χρειάζονται πολλές θυσίες αν θες να πετύχεις και να έχεις διάρκεια. Είναι όμως εκπληκτικό συναίσθημα, αφού οι στόχοι και τα όνειρά μου εκπληρώνονται καθημερινά μέσα από το επάγγελμά μου. Εχω μεγάλη διάθεση και πείσμα για τη δουλειά μου. Ο χορός είναι... ο άνδρας της ζωής μου μετά φυσικά από τον σύζυγό μου».

Ποια είναι όμως τα είδη και στιλ που διδάσκει στη σχολή της και ποια από αυτά ψηφίζει για αγαπημένα της; Η Αλίκη χαμογελάει και μας λέει: «Αγαπημένοι είναι όλοι οι χοροί που διδάσκουμε στη σχολή. Από το κλασσικό μπαλέτο, τους σύγχρονους χορούς, τα latin, το flamenco μέχρι το αργεντίνικο tango. Αλλωστε για όλους τους χορούς έχω και τα αντίστοιχα κρατικά πτυχία. Πάντως, όταν βγαίνω προτιμώ μουσικές σκηνές καθώς και latin και tango βραδιές. Οταν πάλι θέλω να χαλαρώσω ακούω κλασσική ή ελληνική και ξένη μουσική. Ολα εξαρτώνται από τη στιγμή και τη διάθεση».

Οταν δεν επιδίδεται σε αριστοτεχνικές φιγούρες και κινήσεις ή όταν δεν διδάσκει στη σχολή της, η εντυπωσιακή Αλίκη παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις, πηγαίνει στον κινηματογράφο, κάνει ski και rafting ή απλά απολαμβάνει ένα ποτήρι sangria στο σπίτι παρέα με τον άνδρα και τους φίλους της. Τηλεόραση παρακολουθεί μόνο όταν υπάρχει κάποια καλή ταινία, ενώ μας λέει χαρακτηριστικά: «Απεχθάνομαι τις ειδήσεις που γίνονται με μορφή show».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
MAKE UP: ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡΙΖΑΚΗ

Η Αλίκη ασχολείται με το χορό τριάντα ολόκληρα χρόνια.