Φωτεινή Πολυμέρου: «Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις και ρισκάρω!»

ΚΩΔΙΚΟΣ 12

Ερωτευμένη με τη μουσική και το χορό και αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της, η Φωτεινή Πολυμέρου ήρθε στην Αθήνα από τη Λάρισα και φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό της «Espresso». Χαμογελαστή και άνετη με το φωτογραφικό φακό, μας άφησε άφωνους όταν άρχισε να εκτελεί live μερικές πραγματικά εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες, αποδεικνύοντας πως όχι μόνο δεν κολλάει πουθενά, αλλά και πως είναι πάντα έτοιμη να μπει στο ρυθμό της μουσικής και να δώσει το δικό της μοναδικό ρεσιτάλ.

Η μόλις 17 ετών Φωτεινή μάς εξομολογείται πως από παιδί ονειρευόταν μια λαμπρή καριέρα σχετική με το χορό, ενώ λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό τον καιρό ασχολούμαι επαγγελματικά διδάσκοντας σε σχολή χορού κυρίως hip-hop και free style, που είναι και τα αγαπημένα μου ακούσματα. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και ελπίζω να συνεχίσω να κάνω το ίδιο στο υπόλοιπο της ζωής μου. Λατρεύω το επάγγελμά μου και ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι σ’ αυτό που δεν μου αρέσει. Αντίθετα, ο ανταγωνισμός και η θέληση να γίνομαι ολοένα καλύτερη είναι τα στοιχεία που με εξιτάρουν όσο τίποτα άλλο. Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι να σπουδάσω χορό στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Royal Academy of Dance. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και κάποια στιγμή να τα καταφέρω».

Πολύωρες και εξαντλητικές προπονήσεις καθώς και εντατικά μαθήματα στη σχολή όπου διδάσκει βρίσκονται στο καθημερινό της πρόγραμμα και δύσκολα βρίσκει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. Ετσι, όταν δεν εργάζεται, η 17χρονη Λαρισαία προτιμά να ηρεμεί και να ξεκουράζεται στο σπίτι της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βγαίνει και δεν διασκεδάζει με την παρέα της. Η ίδια μας λέει: «Μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να βλέπω ταινίες με την παρέα μου, ενώ άλλες φορές προτιμώ να πηγαίνω για καφέ με τις φίλες μου. Δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, ενώ απεχθάνομαι τις ελληνικές σειρές, γιατί δεν έχουν κανένα νόημα και κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Γενικά αξιοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου χαλαρά, εκτός βέβαια από τα βράδια που βγαίνω για να διασκεδάσω. Τις περισσότερες φορές προτιμώ μπαράκια, όπου ακούω και χορεύω hip-hop».

Οι εκδρομές, ακόμη και οι ολιγοήμερες ταξιδιωτικές αποδράσεις έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, ενώ εκφράζει την προτίμησή της στους εξωτικούς προορισμούς. Οσο για τα μελλοντικά της σχέδια και πλάνα, η Φωτεινή μας λέει: «Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε δέκα χρόνια και θα ήθελα να είμαι καταξιωμένη προπονήτρια σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις και δεν διστάζω να ρισκάρω όταν και όπου χρειάζεται. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Αλλωστε, πιστεύω ότι δεν πρέπει να μετανιώνεις για κάτι που έχεις κάνει, αλλά για όσα δεν έχεις τολμήσει να κάνεις».ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτογράφος: Δημήτρης Καψάλης
Make-up: Ιωάννα Κυριζάκη

Η Φωτεινή είναι αποφασισμένη να σπουδάσει στο Royal Academy of Dance στην Αγγλία.